Czytałam na stronie mojego szpitala, że do cc paznokcie u stóp i nóg mają być bez lakieru. Chyba bym sobie darowała hybryde. Sama nie robię od początku ciąży. Stwierdziłam, że to idealny moment żeby pazurki odpoczely i się zregenerowaly. Chociaż wiem jaki to komfort piękna hybryda na stopkachDziewczyny czytam i już głupieje od tych pierdół co piszą co niektóre w necie wiec może wy wiecie albo lekarz coś wspominał . Czy do CC musza być czyste ( niepomalowane ) paznokcie i u rąk i stóp ? Chce iść zaraz po nowym roku na pedicure i zastanawiam się czy mogę sobie zrobić hybrydę na stopach ?
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
reklama
Podobno wygląd paznokci świadczy o tym czy coś się dzieje z organizmem. Chyba silnieja jak dzieje się coś złego i dlatego ważne żeby nie były pomalowane. Jeśli się mylę to mnie poprawcieUff
[emoji6]
To zależy od szpitala, musisz zapytać u nich. Kiedyś mamyginekolog mówiła ,ze pulsometr moze nie wychwycić tetna przez hybrydę, to u dłoni, ale u stop??
"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
meg86
Fanka BB :)
Pewnie co szpital to inne wymagania u mnie np nie trzeba więc ja osobiście stopy zrobię a u rąk tylko bezbarwny lakierDziewczyny czytam i już głupieje od tych pierdół co piszą co niektóre w necie wiec może wy wiecie albo lekarz coś wspominał . Czy do CC musza być czyste ( niepomalowane ) paznokcie i u rąk i stóp ? Chce iść zaraz po nowym roku na pedicure i zastanawiam się czy mogę sobie zrobić hybrydę na stopach ?
No właśnie. Najlepiej jeśli @Ropuszka666 zapyta w swoim szpitalu.Pewnie co szpital to inne wymagania u mnie np nie trzeba więc ja osobiście stopy zrobię a u rąk tylko bezbarwny lakier
Ropuszka666
Dzięki dziewczyny zapytam 03.01 jak będę . Kiedyś miałam operacje i nie mogłam mieć u rąk żeby anestezjolog mógł widzieć sinienie ale u stop cały czas miałam skarpety grube bo marzłam wiec nikt na stopy nie patrzył . Ja już teraz długo nic nie robiłam z paznokciami ale wiem ze jak teraz nie zrobie to później ciężko mi będzie się wyrwać po porodzie na taki relaksik
Też zrobiłabym sobie u stóp, ale na stronie mojego szpitala jest napisane czarno na białym, że paznokcie u stóp i rąk bez lakieru... Trochę bez sensu te stopy. Na pewno nie w każdym szpitalu tak jest i może w Twoim możnaDzięki dziewczyny zapytam 03.01 jak będę . Kiedyś miałam operacje i nie mogłam mieć u rąk żeby anestezjolog mógł widzieć sinienie ale u stop cały czas miałam skarpety grube bo marzłam wiec nikt na stopy nie patrzył . Ja już teraz długo nic nie robiłam z paznokciami ale wiem ze jak teraz nie zrobie to później ciężko mi będzie się wyrwać po porodzie na taki relaksik
hope322
Najwazniejsze, ze z maluszkiem wszystko ok A jak tam Ci idzie odstawianie crinone? Ja od srody (12tc) planuje juz brac 1x1 i mam stresa fest ale chyba juz czas jak lekarz kazal juz w 8tc..Hej dziewczyny,ja po badaniu. Niestety dalej nie wiemy czy chłop czy baba bo niestety dziecię złożyło nóżki i nic nie pokazało buuu. Ale wszystko jest w porządku. Waży 130 g i mierzy około 15 cm. Jak juz @Ropuszka666 napisała, przejmuje kalendarz. Mam nadzieję, że jakoś go ogarne
hope322
Ja mialam cc i mialam niepomalowane paznokcie i wiem, ze takie jest zalecenie w szpitalu w DK Jak trafilam do szpitala niespodziewanie z ciaza pozamaciczna i mialam miec laparoskopie to mi pielegniarka kazala zmyc lakier u rak i u nog.Dziewczyny czytam i już głupieje od tych pierdół co piszą co niektóre w necie wiec może wy wiecie albo lekarz coś wspominał . Czy do CC musza być czyste ( niepomalowane ) paznokcie i u rąk i stóp ? Chce iść zaraz po nowym roku na pedicure i zastanawiam się czy mogę sobie zrobić hybrydę na stopach ?
Pixie_Dixie
Najwazniejsze, ze z maluszkiem wszystko ok A jak tam Ci idzie odstawianie crinone? Ja od srody (12tc) planuje juz brac 1x1 i mam stresa fest ale chyba juz czas jak lekarz kazal juz w 8tc..
Ja moja luteinę juz prawie odstawiłam ale zauważyłam ,ze strasznie drażliwa jestem i sie zastanawiam czy to zbieg okoliczności z ta luteina.... ale płacze prawie cały czas od 2 tygodni [emoji58]
"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
reklama
jasani
Teraz jestem na dawce 1x1 i do końca roku odstawię. Robiłam też kontrolnie progesteron i wyszedł ponad 100, więc teraz bez zamartwiania się odstawię. Martwi mnie tylko tsh. Wyszło 3,02 i lekarz powiedział, że trochę za dużo. Jutro mam wizytę u endokrynologa. Krzywa cukrowa tez mnie martwi, chociaż lekarz jej nie skomentował. Na czczo mam 93, po 1 h 193 a po 2 h 113. @Ropuszka666 jakie Ty miałas wyniki?Najwazniejsze, ze z maluszkiem wszystko ok A jak tam Ci idzie odstawianie crinone? Ja od srody (12tc) planuje juz brac 1x1 i mam stresa fest ale chyba juz czas jak lekarz kazal juz w 8tc..