reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny czytam i już głupieje od tych pierdół co piszą co niektóre w necie wiec może wy wiecie albo lekarz coś wspominał . Czy do CC musza być czyste ( niepomalowane ) paznokcie i u rąk i stóp ? Chce iść zaraz po nowym roku na pedicure i zastanawiam się czy mogę sobie zrobić hybrydę na stopach ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Czytałam na stronie mojego szpitala, że do cc paznokcie u stóp i nóg mają być bez lakieru. Chyba bym sobie darowała hybryde. Sama nie robię od początku ciąży. Stwierdziłam, że to idealny moment żeby pazurki odpoczely i się zregenerowaly. Chociaż wiem jaki to komfort piękna hybryda na stopkach :)

reklama
Uff
[emoji6]

To zależy od szpitala, musisz zapytać u nich. Kiedyś mamyginekolog mówiła ,ze pulsometr moze nie wychwycić tetna przez hybrydę, to u dłoni, ale u stop??

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Podobno wygląd paznokci świadczy o tym czy coś się dzieje z organizmem. Chyba silnieja jak dzieje się coś złego i dlatego ważne żeby nie były pomalowane. Jeśli się mylę to mnie poprawcie :)

Dziewczyny czytam i już głupieje od tych pierdół co piszą co niektóre w necie wiec może wy wiecie albo lekarz coś wspominał . Czy do CC musza być czyste ( niepomalowane ) paznokcie i u rąk i stóp ? Chce iść zaraz po nowym roku na pedicure i zastanawiam się czy mogę sobie zrobić hybrydę na stopach ?

Pewnie co szpital to inne wymagania u mnie np nie trzeba więc ja osobiście stopy zrobię a u rąk tylko bezbarwny lakier :)

Dzięki dziewczyny zapytam 03.01 jak będę . Kiedyś miałam operacje i nie mogłam mieć u rąk żeby anestezjolog mógł widzieć sinienie ale u stop cały czas miałam skarpety grube bo marzłam wiec nikt na stopy nie patrzył . Ja już teraz długo nic nie robiłam z paznokciami ale wiem ze jak teraz nie zrobie to później ciężko mi będzie się wyrwać po porodzie na taki relaksik

Dzięki dziewczyny zapytam 03.01 jak będę . Kiedyś miałam operacje i nie mogłam mieć u rąk żeby anestezjolog mógł widzieć sinienie ale u stop cały czas miałam skarpety grube bo marzłam wiec nikt na stopy nie patrzył . Ja już teraz długo nic nie robiłam z paznokciami ale wiem ze jak teraz nie zrobie to później ciężko mi będzie się wyrwać po porodzie na taki relaksik

Też zrobiłabym sobie u stóp, ale na stronie mojego szpitala jest napisane czarno na białym, że paznokcie u stóp i rąk bez lakieru... Trochę bez sensu te stopy. Na pewno nie w każdym szpitalu tak jest i może w Twoim można :)

Hej dziewczyny,ja po badaniu. Niestety dalej nie wiemy czy chłop czy baba bo niestety dziecię złożyło nóżki i nic nie pokazało buuu. Ale wszystko jest w porządku. Waży 130 g i mierzy około 15 cm. Jak juz @Ropuszka666 napisała, przejmuje kalendarz. Mam nadzieję, że jakoś go ogarne :)
Najwazniejsze, ze z maluszkiem wszystko ok :) A jak tam Ci idzie odstawianie crinone? Ja od srody (12tc) planuje juz brac 1x1 i mam stresa fest ale chyba juz czas jak lekarz kazal juz w 8tc..

Ja mialam cc i mialam niepomalowane paznokcie i wiem, ze takie jest zalecenie w szpitalu w DK :p Jak trafilam do szpitala niespodziewanie z ciaza pozamaciczna i mialam miec laparoskopie to mi pielegniarka kazala zmyc lakier u rak i u nog.

Najwazniejsze, ze z maluszkiem wszystko ok :) A jak tam Ci idzie odstawianie crinone? Ja od srody (12tc) planuje juz brac 1x1 i mam stresa fest ale chyba juz czas jak lekarz kazal juz w 8tc..

Ja moja luteinę juz prawie odstawiłam ale zauważyłam ,ze strasznie drażliwa jestem i sie zastanawiam czy to zbieg okoliczności z ta luteina.... ale płacze prawie cały czas od 2 tygodni [emoji58]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

reklama
Teraz jestem na dawce 1x1 i do końca roku odstawię. Robiłam też kontrolnie progesteron i wyszedł ponad 100, więc teraz bez zamartwiania się odstawię. Martwi mnie tylko tsh. Wyszło 3,02 i lekarz powiedział, że trochę za dużo. Jutro mam wizytę u endokrynologa. Krzywa cukrowa tez mnie martwi, chociaż lekarz jej nie skomentował. Na czczo mam 93, po 1 h 193 a po 2 h 113. @Ropuszka666 jakie Ty miałas wyniki?

Do góry