reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Teraz jestem na dawce 1x1 i do końca roku odstawię. Robiłam też kontrolnie progesteron i wyszedł ponad 100, więc teraz bez zamartwiania się odstawię. Martwi mnie tylko tsh. Wyszło 3,02 i lekarz powiedział, że trochę za dużo. Jutro mam wizytę u endokrynologa. Krzywa cukrowa tez mnie martwi, chociaż lekarz jej nie skomentował. Na czczo mam 93, po 1 h 193 a po 2 h 113. @Ropuszka666 jakie Ty miałas wyniki?

Powiem Ci ze wysoko u Ciebie z tymi wynikami .I jedno i drugie bym skontrolowała . Ja miałam tsh max 2,04 i teraz przy 75 Euthyrox utrzymuje w granicach 1,2 . Co do krzywej to u mnie ten pierwszy był za wysoko 99/129/125 .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja moja luteinę juz prawie odstawiłam ale zauważyłam ,ze strasznie drażliwa jestem i sie zastanawiam czy to zbieg okoliczności z ta luteina.... ale płacze prawie cały czas od 2 tygodni [emoji58]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Ty bylas na sztucznym cyklu, tak? I u Ciebie to juz prawie polowa ciazy to spokojnie mozesz odstawic ;)

Teraz jestem na dawce 1x1 i do końca roku odstawię. Robiłam też kontrolnie progesteron i wyszedł ponad 100, więc teraz bez zamartwiania się odstawię. Martwi mnie tylko tsh. Wyszło 3,02 i lekarz powiedział, że trochę za dużo. Jutro mam wizytę u endokrynologa. Krzywa cukrowa tez mnie martwi, chociaż lekarz jej nie skomentował. Na czczo mam 93, po 1 h 193 a po 2 h 113. @Ropuszka666 jakie Ty miałas wyniki?
A u kogo prosilas o badanie progesteronu? Ja sie boje przyznac mojej prowadzacej gin, ze nie posluchalam i biore dalej :p Duzy nasz ten wynik tsh, ja mam znow maly ale podobno i tak jest w normie. A krzywa nie robi sie w pozniejszym etapie ciazy? Ja chyba mialam jakos po polowkowym dopiero.
Ladny masz progesteron :)

A u kogo prosilas o badanie progesteronu? Ja sie boje przyznac mojej prowadzacej gin, ze nie posluchalam i biore dalej :p Duzy nasz ten wynik tsh, ja mam znow maly ale podobno i tak jest w normie. A krzywa nie robi sie w pozniejszym etapie ciazy? Ja chyba mialam jakos po polowkowym dopiero.
Ladny masz progesteron :)
Ja teraz w PL siedzę, więc nie miałam z tym problemu. Krzywą w późniejszym etapie, ale skoro jestem tu na miejscu to chciałam też zrobić.

Ja teraz w PL siedzę, więc nie miałam z tym problemu. Krzywą w późniejszym etapie, ale skoro jestem tu na miejscu to chciałam też zrobić.
Ale Ci dobrze :) ja tez badalabym wszystko po kolei :p W czwartek mam wizyte u rodzinnego to poprosze go o te badanie, nie bede wspominac, ze w klinice kazali dawno odstawic. Ktory to juz tc u Ciebie?

A jak np. w 10tc wyjdzie wszystko ok to juz pozniej mozna nie badac?

U mnie lekarz z ivf zalecił tak wcześnie bo brałam metformine przed zapłodnieniem bo miałam problemy z cukrem który mi skakał na tle hormonalnym . Wydaje mi się ze jak wyjdzie ok to i tak każą po 20tc ale jak wyjdzie nie ok jak u mnie to już później nie każą by nie obciążać organizmu glukoza .

Ale Ci dobrze :) ja tez badalabym wszystko po kolei :p W czwartek mam wizyte u rodzinnego to poprosze go o te badanie, nie bede wspominac, ze w klinice kazali dawno odstawic. Ktory to juz tc u Ciebie?
Pewnie, zawsze warto zapytać. ja tez tak będę robić jak wrócę. U mnie teraz 16+2

reklama
U mnie lekarz z ivf zalecił tak wcześnie bo brałam metformine przed zapłodnieniem bo miałam problemy z cukrem który mi skakał na tle hormonalnym . Wydaje mi się ze jak wyjdzie ok to i tak każą po 20tc ale jak wyjdzie nie ok jak u mnie to już później nie każą by nie obciążać organizmu glukoza .

Zapytam o te badanie na najblizszej wizycie, dobrze wiedziec ;) dzieki

Do góry