reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Teraz jestem na dawce 1x1 i do końca roku odstawię. Robiłam też kontrolnie progesteron i wyszedł ponad 100, więc teraz bez zamartwiania się odstawię. Martwi mnie tylko tsh. Wyszło 3,02 i lekarz powiedział, że trochę za dużo. Jutro mam wizytę u endokrynologa. Krzywa cukrowa tez mnie martwi, chociaż lekarz jej nie skomentował. Na czczo mam 93, po 1 h 193 a po 2 h 113. @Ropuszka666 jakie Ty miałas wyniki?

Powiem Ci ze wysoko u Ciebie z tymi wynikami .I jedno i drugie bym skontrolowała . Ja miałam tsh max 2,04 i teraz przy 75 Euthyrox utrzymuje w granicach 1,2 . Co do krzywej to u mnie ten pierwszy był za wysoko 99/129/125 .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja moja luteinę juz prawie odstawiłam ale zauważyłam ,ze strasznie drażliwa jestem i sie zastanawiam czy to zbieg okoliczności z ta luteina.... ale płacze prawie cały czas od 2 tygodni [emoji58]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Ty bylas na sztucznym cyklu, tak? I u Ciebie to juz prawie polowa ciazy to spokojnie mozesz odstawic ;)

Teraz jestem na dawce 1x1 i do końca roku odstawię. Robiłam też kontrolnie progesteron i wyszedł ponad 100, więc teraz bez zamartwiania się odstawię. Martwi mnie tylko tsh. Wyszło 3,02 i lekarz powiedział, że trochę za dużo. Jutro mam wizytę u endokrynologa. Krzywa cukrowa tez mnie martwi, chociaż lekarz jej nie skomentował. Na czczo mam 93, po 1 h 193 a po 2 h 113. @Ropuszka666 jakie Ty miałas wyniki?
A u kogo prosilas o badanie progesteronu? Ja sie boje przyznac mojej prowadzacej gin, ze nie posluchalam i biore dalej :p Duzy nasz ten wynik tsh, ja mam znow maly ale podobno i tak jest w normie. A krzywa nie robi sie w pozniejszym etapie ciazy? Ja chyba mialam jakos po polowkowym dopiero.
Ladny masz progesteron :)

A u kogo prosilas o badanie progesteronu? Ja sie boje przyznac mojej prowadzacej gin, ze nie posluchalam i biore dalej :p Duzy nasz ten wynik tsh, ja mam znow maly ale podobno i tak jest w normie. A krzywa nie robi sie w pozniejszym etapie ciazy? Ja chyba mialam jakos po polowkowym dopiero.
Ladny masz progesteron :)
Ja teraz w PL siedzę, więc nie miałam z tym problemu. Krzywą w późniejszym etapie, ale skoro jestem tu na miejscu to chciałam też zrobić.

Ja teraz w PL siedzę, więc nie miałam z tym problemu. Krzywą w późniejszym etapie, ale skoro jestem tu na miejscu to chciałam też zrobić.
Ale Ci dobrze :) ja tez badalabym wszystko po kolei :p W czwartek mam wizyte u rodzinnego to poprosze go o te badanie, nie bede wspominac, ze w klinice kazali dawno odstawic. Ktory to juz tc u Ciebie?

A jak np. w 10tc wyjdzie wszystko ok to juz pozniej mozna nie badac?

U mnie lekarz z ivf zalecił tak wcześnie bo brałam metformine przed zapłodnieniem bo miałam problemy z cukrem który mi skakał na tle hormonalnym . Wydaje mi się ze jak wyjdzie ok to i tak każą po 20tc ale jak wyjdzie nie ok jak u mnie to już później nie każą by nie obciążać organizmu glukoza .

Ale Ci dobrze :) ja tez badalabym wszystko po kolei :p W czwartek mam wizyte u rodzinnego to poprosze go o te badanie, nie bede wspominac, ze w klinice kazali dawno odstawic. Ktory to juz tc u Ciebie?
Pewnie, zawsze warto zapytać. ja tez tak będę robić jak wrócę. U mnie teraz 16+2

reklama
U mnie lekarz z ivf zalecił tak wcześnie bo brałam metformine przed zapłodnieniem bo miałam problemy z cukrem który mi skakał na tle hormonalnym . Wydaje mi się ze jak wyjdzie ok to i tak każą po 20tc ale jak wyjdzie nie ok jak u mnie to już później nie każą by nie obciążać organizmu glukoza .

Zapytam o te badanie na najblizszej wizycie, dobrze wiedziec ;) dzieki

Do góry