reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

@Bobisia oj musisz, musisz wyluzować, bo oszalejesz. Prawda jest taka, że kiedyś kobiety wcinały co było. Wiadomo, są rzeczy, których lepiej nie jeść, bo medycyna i świadomość idą do przodu. Jednak ja głównie unikam konserwantów i chemii w produktach, bo to to jest masakra, a śledzie i grzyby też jadam w ciąży :p Choć na grzybach się nie znam i wcinam tylko pieczarki haha, ale takie grzybki w marynacie ze słoika... OCH!!! Jadłabym.
Pieczarki też jadłam :D ale mój mąż twierdzi, że pieczarka to nie grzyb :p

reklama
Ojojoj to trzymam kciuki za expresowe rozwiązanie bo pewnie takie przeciąganie tez nic fajnego .Kurczaki tak obserwuje ze większość tych naszych forumowych dzieciaczków wykluwa się przed terminem . Aż się boje co będzie u nas [emoji33]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Na razie nic się nie dzieje więc czekam... Skurcze są nieregularne teraz

Ojojoj to trzymam kciuki za expresowe rozwiązanie bo pewnie takie przeciąganie tez nic fajnego .Kurczaki tak obserwuje ze większość tych naszych forumowych dzieciaczków wykluwa się przed terminem . Aż się boje co będzie u nas [emoji33]

A no właśnie zastanawiałam się co wpływa na urodzenie przed lub po terminie.

Zachcianka maluszka [emoji16]
Nie no, a tak serio to urodzic przed terminem mozna z wielu powodow (niewydolnosc szyjki, przodujace lozysko, nadcisnienie czy po prostu nadmierny wysilek fizyczny) natomiast nie mam pojecia czemu czasami nawet po 2tyg od daty porodu trzeba ten porod indukowac, bo maluszek nie ma najmniejszej ochoty nigdzie wychodzic [emoji4]

Też ostatnio myślałam o tym samym... Chyba kompletując wyprawkę zakupie na wszelki wypadek również ubranka w mniejszym rozmiarze.
Dziewczyny a jak się ma zaplanowaną cesarke, to mniej więcej w którym tc robią cc?

Mnie straszą ze przy cukrzycy się szybciej rodzi . W sumie jak ciaza przebiega prawidłowo to nic nie powinno się dziać ale są tez wyjątki od reguły . Na bank skracająca i miękka szyjka , wysokie ciśnienie , wielowodzie , duża waga dziecka . A co do przenoszenia to w ivf myśle ze to rzadziej bo u nas ten termin zwykle jest pewny bo znamy datę zapłodnienia .

Też ostatnio myślałam o tym samym... Chyba kompletując wyprawkę zakupie na wszelki wypadek również ubranka w mniejszym rozmiarze.
Dziewczyny a jak się ma zaplanowaną cesarke, to mniej więcej w którym tc robią cc?

Kiedyś był to 38tc a ostatnio słyszałam ze teraz 39tc .W prywatnym szpitalu gdzie byłam oglądać to powiedzieli że gdy waga dziecka dla nich nie jest zadowalająca to przetrzymują nawet do rozpoczęcia akcji i wtedy robią CC . Ja najmniejsze mam 56 ale jak się okaże ze będzie tragedia to zamówię przez neta szybko w szpitalu lub kupię na mieście cokolwiek bo wiem ze to tylko na chwile .

Też to właśnie zauważyłam że większości maluszków bardzo się spieszy

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry