reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Misia oczywiście mi się pomyliło, bo chodziło o volvo xc90, ale ja wiecznie myle te autka. U nas okazało się,że nasz klient strasznie nam obciął wycenę budowy i wolimy te pieniążki przeznaczyć na remont ( u mnie będzie to niestety na ostatni dzwonek, bo mąż dojedzie do mnie dopiero w lipcu, więc musi tak do września zrobić mieszkanie, abyśmy mogli w nim zamieszkać, w tej chwili mieszkam na dole, gdzie mam sklep, i dla maluszków tu nie ma miejsca, pomimo 100m2) ... niestety sprawa z rejestracją anglików w PL się przeciąga, a dla nas nieopłacalne już stały się wyjazdy do UK na MOT, więc zdecydowaliśmy się na przełożenie kierownicy i zostanę z moim bmw, mamy do niego ogromny sentyment, bo kupiliśmy go na ślub :-) ... będzie mi ciężko się trochę mieścić w nim z maluszkami, ale mąż ma zamiar zostać w PL więc problem samochodu znika, bo jego jest idealny dla tak dużej rodzinki :-) ( my, maluszki, owczarek i królik i wózek i rzeczy :szok: normalnie ciężarówka by się przydała :-D)

reklama
:-) My mamy teraz samochód kupiony na czas ciąży :-) Tj. kupiliśmy taki, który miał opinię najwygodniejszego - ale to taki do wożenia dyplomatów z teczkami, a nie z wózkami :-) Rzeczywiście, w ciąży super się sprawdził i na badania jeżdżę komfortowo, ale chyba przyjdzie nam zmienić na coś innego - tylko na co, skoro nam się pupy do tego samochodu bardzo przyzwyczaiły :-) Ale bagażnik taki, że jak wejdzie wózek to już nic więcej :-) XC 90 piękny...

Marcysiowa - a sami sobie robicie sesję zdjęciową czy z jakimś profesjonalnym fotografem?? Też o tym myślimy... Fajna pamiątka - a my też raczej nie będziemy się już starali o więcej dzieci...chyba że coś wyjdzie :D hihi

Aisha - ja też słyszałam że takie parcie to na poród - trzymam kciuki z całych sił &&&&&&&&&&&&

A mi tak ciężko... męczę się przy byle czynnościach...daj Bożej jeszcze z 1,5 miesiąca donosić chłopaków....

my umowilismy sesje u fotografa na 18stego, bardzo podobaja mi sie sesje ciazowe i od dawna marzylam, ze jak juz bede w ciazy to na pewno zrobimy sobie takie zdjecia na pamiatke. Co do porodu to wczoraj na wizycie lekarka az namawiala mnie na cesarke. Do wczoraj nastawialam sie raczej na porod sn ale po wczorajszej rozmowie i argumentami, ze to bezpieczniejsze dla dziecka w mojej sytuacji, po takich staraniach i przejsciach, ze bede prosic w szpitalu by mi zrobili cesarke. Jeszcze nie wiem jak to jest dokladnie z cesarka w Norwegii i czy mozna od nich tego wymagac, by ustalili mi termin, ale mam taka nadzieje.

jejusku...mnie się robi jeczmien na oku...ja to się zastanawiam czy ja nie mam jakiejś bakterii w organizmie. bo ciagle cos. a to mi palec ostatnio podszedł ropa, taki zastrzal się zrobil a to teraz jeczmien. zgłupieje... jakie można zrobić badania na bakterie w ciąży? ktoras z was takie cos robila?

Misia no właśnie, moje bmw to też limuzyna, na takich troszkę starszych filmach to zawsze gangsterzy się w nich wozili :-D a my strasznie się przywiązujemy, rany tyle kilometrów przejechane ( mój mąż mówi,że licznik wskazuje przejechanie kilka razy kuli ziemskiej :szok: , no ale bardzo dużo jeździliśmy UK-PL a to w jedną strone było 2 tys km) , tyle przeżyć, nie mówiąc już o tym,że to taka nasza zielona skarbonka na kółkach ;-) ... ale mamy też brązową skarbonkę i wczoraj jakiś typ stuknął mego męża na rondzie i zwiał ( w Londynie), mąż zgłosił na policje, ciekawe czy go złapią ( z kamer), mamy zderzak tylni do wymiany, a niedawno ktoś nam zbił lampę pod marketem, oczywiście też zwiał

Miliaa a robilas mocz na posiew? Jesli nie to radze zrobic, moze nie maja one nic wspolnego z jeczmieniem, ale po sobie wiem, ze ogolne badania tego nie weryfikuja.

Dzięki kochane, myślę, że jeszcze trochę, brzuch się stawia na pewno więcej razy niz 10 na dobę, ale nic nie boli w dalszym ciągu. Pewnie takie strachy na lachy :-p

Kate...dziekuje kochana. wlasnie dostałam ostatnio skierowanie na posiew moczu od mojego nowego prowadzącego...ale to na nastepna wizyte czyli z jakies 2,5 tygodnia. myślisz, żeby zrobić to sobie teraz?

reklama
Avocado tak pisałam jakiś czas temu o syropie na przeziębienie dla kobiet w ciąży - *spam* się nazywa, tej samej firmy są także tabletki do ssania na bolące gardło. Kuruj się. Syrop ten jest na bazie malin, czarnej porzeczki i czosnku. Czosnku prawie nie czuć, ale sama musisz zdecydować czy dasz radę.

Do góry