reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Trzcinka to moja ulubiona data :-) na obrączkach mamy 07.07.07 ale to nie jest data ślubu ;-) ... oglądałam wózek, no i bliźniaczy, ja nie wiem dalej co mam wybrać, chyba nadal króluje bugaboo ...

Aisha ja również trzymam kciuki, abyś jak najdłużej wytrzymała z malutką w brzuszku i żeby te oznaki to był tylko fałszywy alarm

reklama
Terminy porodów ciężaróweczek po in vitro

1. AISHA (14 maj)
  2. DOREX (25 maj)
  3. MARCYSIOWA (19 czerwiec)
  4. RÓŻYCZKA (6 lipiec)
  5. TRZCINKA (7 lipiec)
  6. MISIA (11 lipiec)
  7. COLETA (14 lipiec)
  8. MILIAA (24 sierpień)
  9. MADZIALENAK (28 sierpień)
  10. KATE (11 wrzesień)
  11. ADUŚ (26 wrzesień)
  12. PINGWINEK (28 wrzesień)
  13. SONY (18 październik)
  14. GOTADORA (24 październik)
  15. AGAPL (26 październik)
  16. MILAGORS (28 październik)
  17. AVOCADO (24 listopad)

dziewczyny teraz widzimy, że najtłoczniej ( póki co ) w lipcu i październiku ... z każdym dniem coraz bardziej się boje, jak sobie poradzimy, tak bym chciała aby już było blisko jesieni, ale wiem że będę coraz bardziej przerażona, a może nie? jak jest z Wami dziewczyny? ja nie mam w ogóle doświadczenia z dziećmi, nie będę mieć również żadnej pomocy ze strony rodziny

Trzcinka to moja ulubiona data :-) na obrączkach mamy 07.07.07 ale to nie jest data ślubu ;-) ... oglądałam wózek, no i bliźniaczy, ja nie wiem dalej co mam wybrać, chyba nadal króluje bugaboo ...

Aisha ja również trzymam kciuki, abyś jak najdłużej wytrzymała z malutką w brzuszku i żeby te oznaki to był tylko fałszywy alarm

dziewczyny teraz widzimy, że najtłoczniej ( póki co ) w lipcu i październiku ... z każdym dniem coraz bardziej się boje, jak sobie poradzimy, tak bym chciała aby już było blisko jesieni, ale wiem że będę coraz bardziej przerażona, a może nie? jak jest z Wami dziewczyny? ja nie mam w ogóle doświadczenia z dziećmi, nie będę mieć również żadnej pomocy ze strony rodziny

Kochana nie ma problemu! :-) Zapraszam pomacać mój wózek a co do doświadczenia a w zasadzie jego braku to też zapraszam do mnie aledopiero w czerwcu. Zaraz nadrobimy zaległości. :-)

Pingwinek gratuluje córeczki!!!:-) nasze dzieciaczki są rówieśnikami
Kate ja sie tez nastawiam na cesarke, bo uznaje ze jest to bezpieczniejsze dla dziecka, a jakie argumenty podala ci pani dr?

Dziewczyny jutro podgladanie Maksia :szok: trzymajcie kciuki prosze....

Marcysiowa chcialabym sesje zrobic pozniej ale tylko do 20 stego maja zostaje w polsce i maz specjalnie przyleci na weekend. A brzuszek juz jest widoczny, moj suwaczek troche zle pokazuhe, bo teraz jestem juz w 21 tygodniu, wiec bedzie ok, moze nie bedzie ogromny, ale na pewno ciazowy:)
Aduslekarka duzo mowila o cesarce i w mojej historii, podwojnej macicy, poczecia przez in vitro, jednym poronieniu cesarka wg niej to najlepsze rozwiazanie, poki co mala jest ulozona posladkowo, pewnie jeszcze pare razy sie przekreci, ale ona twierdzi, ze na koniec znowu sie tak ulozy..

Misia- nasze coreczki jeszcze urodza sie tego samego dnia :). Tym bardziej, ze jak pisalas nawet dlugosc szyjki w naszym przypadku taka sama . Moze to jakies astrologiczne blizniaczki??

Gotadora- nie martw sie na pewni swietnie sobie poradzisz. Ja tez nie mam tu rodzinki i wiem, ze jakos bedziemy musili sobie poradzic. Wiem, ze ja z jednym ty z dwojka ale na pewno bedziesz swietna mama. Mam przyklad mojej kolezanki, ktora w zyciu niemowlaka w reku nie miala, jak kiedys wziela coreczke innej kolezanki to trzymala jak jajko i nawet sie bala z nia wstac z kanapy. Potem zaszla w ciaze z blizniakami, jej maz pracowal tak, ze jak wychodzil dzieci spaly i jak wracal juz byly w lozeczkach. Dziewczyna sobie poradzila, wszysko robila sama, jeszcze studiowala zaocznie, zawsze zadbana, wloski i makijaz zrobione. Podziwiam jak ten czas organizowala ale dala rade. I tak jak na poczatku byla przerazona, tak teraz mowi ze blizniaki to super rozwiazanie. Pierwszy rok bylo ciezko, ale potem dziewczynki sie razem bawily, chodzily do przedszkola, razem sobie organizowaly czas.Bedzie dobrze :).

reklama
Do góry