reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny jeszcze jedno pytanie. Wczoraj rano nieznacznie zapalamilam. Koło jasno brązowy. Zaznaczę, ze dzień wcześniej byłam u lekarza i miałam usg dopochwowe oraz pierwszy raz spróbowaliśmy z mężem współżyć od dnia punkcji. Czy to może być podrażnienie szyjki macicy. Nie towarzyszy mi żaden ból.
Jest to całkiem prawdopodobne. W pierwszym trymestrze po seksie tez plamilam taki śluz zabarwiony. Odpuściłam na kilka tyg lekarz powiedział, że to całkiem normalne bo wszystko jest bardzo ukrwione. Teraz już po seksie nie plamie.

Dziewczyny a czy Wy też troszkę schudłyscie w pierwszym trymestrze? U mnie waga pokazuje jakieś 1-2 kg mniej niż przed ciążą i zastanawiam się czy tak może być. Położna podczas ważenia nic nie mówiła, że coś jest źle.

Cześć dziewczyny, chyba przyszedł czas i na mnie aby tu dołączyć :) większość dziewczyn kojarzę z wątku „kto po in vitro?”;) w tym momencie jestem w 10+4 tc. W czwartek byłam u lekarza maluszek rozwija się prawidłowo. Na 11.12 mam ustalone badania prenatalne.
Witamy [emoji5] Czekałam na Ciebie na tym wątku i się zastanawiałam kiedy do nas dolaczysz [emoji4]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a czy Wy też troszkę schudłyscie w pierwszym trymestrze? U mnie waga pokazuje jakieś 1-2 kg mniej niż przed ciążą i zastanawiam się czy tak może być. Położna podczas ważenia nic nie mówiła, że coś jest źle.
U mnie też na początku waga szła w dół

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Bardzo różnie. Mam mdłości, wymiotuje po pomidorach i mleku. Odrzuca mnie od mięsa i słodyczy. Z apetytem tez raczej kiepsko. jem, ponieważ wiem, ze muszę. Ale od kilku dni tak od 3-4 zaczęłam się budzić po 3 nad ranem i jestem głodna tak, ze chce mi się wymiotować wiec podjadam 4-5 biszkoptów i idę spac dalej :)

Spoko, ja w pierwszym trym jadlam glownie ziemniaki (zeby nie napisac frytki [emoji16]), kiwi i avocado. Na mieso wolowe cala ciaze nie moglam nawet spojrzec, mimo ze lubie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, ja schudlam 2kg na poczatku, bo mialam calymi dniami mdlosci. Ale potem nadrobilam az za duzo [emoji38][emoji23]

reklama
Dziewczyny jeszcze jedno pytanie. Wczoraj rano nieznacznie zapalamilam. Koło jasno brązowy. Zaznaczę, ze dzień wcześniej byłam u lekarza i miałam usg dopochwowe oraz pierwszy raz spróbowaliśmy z mężem współżyć od dnia punkcji. Czy to może być podrażnienie szyjki macicy. Nie towarzyszy mi żaden ból.

Mysle, ze usg dopochwowe plus seks zrobily swoje. Jesli to nie zywa, czerwona krew to spokojnie. No i jesli bylo jednorazowe to tym bardziej nie powinnas sie martwic.

Do góry