reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Witam kochana rzadko się tu udzielam pewnie dlatego że nie czuje się do końca ciezariweczka widziałam dzidzie Ale jedno nie pozwala mi się do końca cieszyć.
Wczoraj wylądowałem na pogotowiu wszystko ż dzidzia ok ale napisze od początku.
Jakie czas temu zdarzały mi się lekkie brązowe plemienia bardzo lekkie.Wczoraj zaczął się 9 tydzień po południu wzięłam długą kąpiel w ciepłej Ale nie gorącej wodzie.Jakies dwie godziny po zaczął lekko ciągnąć brzuch wzięłam no spa.Potem na wkładkę zobaczyłam ciemną krew dosyć troszkę tego było pojechaliśmy na pogotowie zbadali mnie nic złego widać nie było dzidzia na swoim miejscu serduszko bije.Po powrocie i dziś rano mega ciemne plemienia i lekki ból. Mnie wiem czy taka moja natura czy martwić się i coś robić z tym dalej.
Pytałam się czy jak się powtórzy co robić.?KAZALI przyjeżdżać i kontrolować każde krwawienie czerwone.Jak myślicie mogło to być po tej kąpieli?w szpitalu im p tym nie mówiłam bo dopiero potem analizowalam co mogło spowodować.Nie pracuje oszczędzam się dużo odpoczywam.

Witam kochana rzadko się tu udzielam pewnie dlatego że nie czuje się do końca ciezariweczka widziałam dzidzie Ale jedno nie pozwala mi się do końca cieszyć.
Jakie czas temu zdarzały mi się lekkie brązowe plemienia bardzo lekkie.Wczoraj zaczął się 9 tydzień po południu wzięłam długą kąpiel w ciepłej Ale nie gorącej wodzie.Jakies dwie godziny po zaczął lekko ciągnąć brzuch wzięłam no spa.Potem na wkładkę zobaczyłam ciemną krew dosyć troszkę tego było pojechaliśmy na pogotowie zbadali mnie nic złego widać nie było dzidzia na swoim miejscu serduszko bije.Po powrocie i dziś rano mega ciemne plemienia i lekki ból. Mnie wiem czy taka moja natura czy martwić się i coś robić z tym dalej.
Pytałam się czy jak się powtórzy co robić.?KAZALI przyjeżdżać i kontrolować każde krwawienie czerwone.Jak myślicie mogło to być po tej kąpieli?w szpitalu im p tym nie mówiłam bo dopiero potem analizowalam co mogło spowodować.Nie pracuje oszczędzam się dużo odpoczywam.
Ja w 8 tygodniu miałam trzy krwotoki bardzo obfite i lezalam w szpitalu. Okazało się że zrobił się krwiak. Później przez kilka tygodni plamilam. Musiałam większość czasu leżeć i brać leki. Najważniejsze że z dzieckiem wszystko ok. Musisz się teraz oszczędzać i radzę kąpiele zastąpić prysznicem :)

Mogło być wszystko przyczyna i nic... ja od transferu biorę tylko prysznic,moze lepiej zrezygnuj z kąpieli. Jak wiesz ja tez miałam problemy z plamienie ale od 9 tc raczej mam czysto ale zdarza sie , ze cos poleci, wiec chyba taka uroda mojej ciazy. Odpoczywaj!

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

A ja mam znowu koszmarny dzień... Od wczoraj boli mnie głowa. Dokładnie miałam tydzień spokoju, najgorsze, że w nocy budzi mnie ból i nie śpie,staram się brać jak najmniejsze dawki paracetamolu, ale moje samopoczucie siada :( domowe sposoby w ogóle nie działają
Mnie też ostatnio bolała głowa cały dzień i noc, jak się okazało to przez to, że mało piłam, także teraz piję 2 litry wody i mnie przestała boleć

Kapiele w ciazy sa niewskazane. Ja biore tylko prysznic i to nie taki goracy jak zawsze bralam. A jakie masz dawki progesteronu i kiedy byl ostatnio badany?
Mozesz sie ze swoim ginem skontaktowac? No i do wizyty u gina ja bym lezala. Lepiej chuchac na zimne...
Moze byc taki "urok" Twojej ciazy ale na pewno dobrze to sprawdzic i skonsultowac

Mnie też ostatnio bolała głowa cały dzień i noc, jak się okazało to przez to, że mało piłam, także teraz piję 2 litry wody i mnie przestała boleć
Kochana to już przerobione od punkcji pije ok 3 litrów wody. Ciśnienie mierze jest idealne. Może taki mój urok. Jak pierwszy trymestr właściwie bezobjawowo tak teraz...

Kapiele w ciazy sa niewskazane. Ja biore tylko prysznic i to nie taki goracy jak zawsze bralam. A jakie masz dawki progesteronu i kiedy byl ostatnio badany?
Mozesz sie ze swoim ginem skontaktowac? No i do wizyty u gina ja bym lezala. Lepiej chuchac na zimne...
Moze byc taki "urok" Twojej ciazy ale na pewno dobrze to sprawdzic i skonsultowac
Dawki progesteron spore bo 3x1 200mg raz badałam był za niski ale nie kazali mi narazie patrzeć na wynik bo skoro go dostarczam zewnętrznie jestem dobrze obstawiona.
Ja tu z ginekologiem kontaktu nie mam zostaje pogotowie w szpitalu w którym się leżę.Juz więcej nie będę się kąpać tylko prysznic.

reklama
Też niestety musiałam "odwiedzić" szpital ze względu na krwawienie (krwiak). Na szczęście okazało się że z dzidziusiem wszystko dobrze. Dodatkowo kilka razy w tygodniu zdarzały się jednorazowe różowe plamienia. Na chwilę obecną plamien nie ma, a ostatnie plamienia były już tylko beżowe/brązowe. Mi zalecali leżeć, brać tylko letni prysznic, brać nospe i Magne b6 3×2, a podczas plamienia rutinoscorbin 3x2. Na niski progesteron bardzo dobre są zastrzyki prolutex.

Do góry