reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja całe życie wiedziałam że dam córce imię Zofia po babci i bałam się czy dziecko mnie nie znienawidzi że takie oldschoolowe a teraz się okazuje bardzo popularne imię nawet moja kuzynka która ma rodzić lada dzień też Zosię będzie mieć. Aż czasami mnie to wkurza [emoji1]

---32tc---
Ooo też by mnie to denerwowało :D

reklama
Dla mnie poród wydaje się tak bardzo odległy, ale jak lekarz zapytał to zaczęłam się zastanawiać. Na chwilę obecną też myślę bardziej o cc. Tylko słyszałam, że po cc nie można przez jakiś czas podnosić dziecka. To prawda?

Witaj
Mozna bez obaw ;)
Nie wolno ciezko nosic Ale dzuecko gora 4 kg to nie ciezar
Ja Dalam rade , malo tego 7 mscy Po cc zaszlam w kolejna ciaze I wszy ok ( 8 tydz),

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dla mnie poród wydaje się tak bardzo odległy, ale jak lekarz zapytał to zaczęłam się zastanawiać. Na chwilę obecną też myślę bardziej o cc. Tylko słyszałam, że po cc nie można przez jakiś czas podnosić dziecka. To prawda?
Nie nieprawda. Ja od razu sama bralam do karmienia. Fakt jest bol po cieciu ale po sn tez jest bol krocza. W nocy nie zrywalam sie szybko do dziecka tylko w swoim tempie wstawalam a maz bral dziecko szybciej zeby nie plakalo. Ja panicznie balam sie wyciagania w razie co kleszczowego lub niedotlenienia dziecka ze od razu chcialam cc. Ale kazda z nas jest inna i kazda musi sama zdecydować

A i wczoraj byłam na pierwszej wizycie u ginekologa, który będzie prowadził ciążę, bo wcześniej chodziłam jeszcze do lekarza w klinice. I już na pierwszej wizycie powiedział, że u niego mam wybór - cc lub poród naturalny. Mam dać odpowiedź do max 30 tc. Nie spodziewałam się, że na pierwszej wizycie dostanę taką propozycję. Nawet nie wiedziałam co odpowiedzieć :p A jak jest dziewczyny w Waszym przypadku? Macie wybór? Co wybieracie? To prawda, że więcej dziewczyn po ivf ma cc niż rodzi naturalnie?
Ja jestem za porodem siłami natury ale najlepiej ze znieczuleniem zewnątrzoponowym;) Jeśli nie będzie wskazań do cc to spróbuję zrobić to w tradycyjny sposób;)

Ostatnia edycja:
Oczywiście, że to prawda, moja siostra miała cc i nie mogła dziecka podnosić, bo po prostu nie była w stanie z łóżka wstać, a do tej pory, a minęły prawie dwa lata nie może brzuszków robić, przez mięśnie, także ja jestem bliższa porodowi naturalnemu, polecam blog mamaginekolog, tam jest o wskazaniach do cc no i o konsekwencjach

Nie nieprawda. Ja od razu sama bralam do karmienia. Fakt jest bol po cieciu ale po sn tez jest bol krocza. W nocy nie zrywalam sie szybko do dziecka tylko w swoim tempie wstawalam a maz bral dziecko szybciej zeby nie plakalo. Ja panicznie balam sie wyciagania w razie co kleszczowego lub niedotlenienia dziecka ze od razu chcialam cc. Ale kazda z nas jest inna i kazda musi sama zdecydować
No ale tak każda jest inna i to jest indywidualna decyzja, po prostu trzeba rozważyć każde za i przeciw, ja na razie jestem za naturalnym

Ja właśnie też się tego boję. Nie bólu związanego z porodem naturalnym, tylko ewentualnych komplikacji. Poza tym chyba byłabym spokojniejsza gdy wszystko byłoby zaplanowane co do dnia i godziny. Z drugiej strony podobno poród naturalny lepszy dla mamy i dziecka. W każdym razie jeszcze pomyślę nad tym. Zastanawiam się czy jeśli podejmę decyzję do kolejnej wizyty, to czy od razu dać odpowiedź lekarzowi. Nie chodzi o to, że się później rozmyśle, tylko ten poród wydaje się tak odległy i nie chce wyjść na śmieszną, że tak szybko zdecydowałam a tu jeszcze tyle czasu :p

Ostatnia edycja:

Ja chhcialam rodzic naturalnie, ale skonczylo sie cc. Jakies 16h po cieciu bylam juz na nogach i normalnie zajmowalam sie mala. Jak Kath pisala - nie wolno podnosic ciezkich rzeczy, dziecko mozna.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry