reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

To łyka wody możesz, później jak będziemy mieć obciążenie badane to nie można nic do drugiego pobrania krwi po wypiciu glukozy

Już pewnie piszę za późno ale łyk wody nie będzie miał wpływu na wynik badania;)

A nawet mi powiedział położna ,ze powinnam bo mam takie kiepskie żyły , ale dała radę [emoji6]

Termin wg usg 29.05.18. Co do imienia mąż wymyślił, że synek Antoś (Antoni), a córeczka Julka. A ja jeszcze nie wiem. Dużo imion podoba mi się dla chłopców, a dla dziewczynek zdecydowanie mniej. Julka to ładne imię wg mnie, ale chyba za bardzo popularne.

O to tydzień za tobą jestem bo mi wychodzi 07.06 [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

reklama
Cześć dziewczyny :) Zastanawiam się od którego tygodnia mniej więcej widać brzuszek i można poczuć jak dzidziuś się porusza? Jak było u Was? U mnie póki co widać tylko lekkie wzdęcie :p ale zakupiłam sobie już jedne spodnie ciążowe, bo większość spodni mam bardzo obcislych i jakoś nie czułam się komfortowo.

Cześć dziewczyny :) Zastanawiam się od którego tygodnia mniej więcej widać brzuszek i można poczuć jak dzidziuś się porusza? Jak było u Was? U mnie póki co widać tylko lekkie wzdęcie [emoji14] ale zakupiłam sobie już jedne spodnie ciążowe, bo większość spodni mam bardzo obcislych i jakoś nie czułam się komfortowo.
To bardzo indywidualna sprawa. U mnie było widać już w 12tc mam koleżanki u których ledwo co widać w 8mym miesiącu. Ale zakłada się że brzuszek tak 5-6miesiac się pojawia. Ruchy też bardzo różnie. Teoretycznie powinno się czuć 19-22tc ja czułam w 19tc ale dużo dziewczyn już w 16tym czuły. Zależy to też która to ciąża, od położenia łożyska itd.

---32tc---

Cześć dziewczyny :) Zastanawiam się od którego tygodnia mniej więcej widać brzuszek i można poczuć jak dzidziuś się porusza? Jak było u Was? U mnie póki co widać tylko lekkie wzdęcie :p ale zakupiłam sobie już jedne spodnie ciążowe, bo większość spodni mam bardzo obcislych i jakoś nie czułam się komfortowo.
Ja już od 10-11tyg chodze w spodniach ciążowych bo mieściłam się tylko w jedne stare jeansy a jak siedziałam to średnio się czułam ale to bardziej z wygody. Dziś mam 14t7d i mąż mówi, że wyglądam jak w 6mcu. Szybko mnie wysadziło ale nie byłam chudzinką może dlatego.

Moja mama twierdzi, że w maju radzą się super dzieciaczki (sama jest z maja :p ).
A i wczoraj byłam na pierwszej wizycie u ginekologa, który będzie prowadził ciążę, bo wcześniej chodziłam jeszcze do lekarza w klinice. I już na pierwszej wizycie powiedział, że u niego mam wybór - cc lub poród naturalny. Mam dać odpowiedź do max 30 tc. Nie spodziewałam się, że na pierwszej wizycie dostanę taką propozycję. Nawet nie wiedziałam co odpowiedzieć :p A jak jest dziewczyny w Waszym przypadku? Macie wybór? Co wybieracie? To prawda, że więcej dziewczyn po ivf ma cc niż rodzi naturalnie?
Ja za niecałe 4 tyg mam cc, ale dlatego, że dzidzia odwrócona jest główką w górę nie w dół. Chciałam naturalnie, bo właściwie całą ciąże mam wręcz książkową, co nie znaczy bez uniedogodnień, bo te są zawsze, ale pośladkowy porod nie wchodzi w grę, nikomu też nie dam obracać dziecka. Za małą dam się pokroić, więc niech tak będzie.
Co do imienia... u nas będzie Żywia.

Termin wg usg 29.05.18. Co do imienia mąż wymyślił, że synek Antoś (Antoni), a córeczka Julka. A ja jeszcze nie wiem. Dużo imion podoba mi się dla chłopców, a dla dziewczynek zdecydowanie mniej. Julka to ładne imię wg mnie, ale chyba za bardzo popularne.
Termin masz w najpopularniejsze imieniny Magdaleny :D:D (ciekawe skąd ja to wiem :D:D )

Ja o dziwo poczualm pierwsze ruchy bardzo wcześnie, koło 16 tc. Takie... mieszanie chochlą w brzuchu, jakby ktoś zupę gotował... Nie wiem skąd ale wiem, że to to. Koło 20tc już ładnie czułam dziecko.

Ja już od 10-11tyg chodze w spodniach ciążowych bo mieściłam się tylko w jedne stare jeansy a jak siedziałam to średnio się czułam ale to bardziej z wygody. Dziś mam 14t7d i mąż mówi, że wyglądam jak w 6mcu. Szybko mnie wysadziło ale nie byłam chudzinką może dlatego.
Ja mam wrażenie, że też szybko mnie wysadziło, ale póxniej dość długo nie było większych zmian, więc wcale nie musisz miec dużego brzuszka.

reklama
Ja w stare spodnie wejdę, ale źle się czuję z myślą, że coś uciska mnie w brzuch. Mój mąż twierdzi, że mój brzuszek już się zaokragla, a mi cały czas wydaje się, że to wzdęcie :p Zrobiłam sobie wczoraj zdjęcie i porównam za jakiś czas :D Dziś weszłam na hm i zauważyłam, że jest promocja na niektóre kurtki zimowe ciążowe. Nie mogłam się powstrzymać i zamówiłam :D

Do góry