reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Mam 28 lat. Jetem w ciąży po in vitro. Zanim się udało przeszłam 3 procedury ivf. Nie wiem co jeszcze mogę napisać... :)
Wczoraj miałam usg genetyczne i lekarz powiedział, że dzidziuś to dziewczynka :) Oczywiście dodał, że to jeszcze do potwierdzenia. Zastanawiam się czy w 12 tc faktycznie można już mniej więcej stwierdzić płeć, czy raczej na tym etapie jest nadal po 50 % dla dziewczynki i chłopczyka. Jak było w Waszym przypadku? Czy na kolejnych badaniach usg potwierdziła się płeć dzidziusia? :)
Witaj .
Ja w 12tc usłyszałam że dziewczynka i tak słyszę do dziś a jest to 32 tc

reklama
Mam 28 lat. Jetem w ciąży po in vitro. Zanim się udało przeszłam 3 procedury ivf. Nie wiem co jeszcze mogę napisać... :)
Wczoraj miałam usg genetyczne i lekarz powiedział, że dzidziuś to dziewczynka :) Oczywiście dodał, że to jeszcze do potwierdzenia. Zastanawiam się czy w 12 tc faktycznie można już mniej więcej stwierdzić płeć, czy raczej na tym etapie jest nadal po 50 % dla dziewczynki i chłopczyka. Jak było w Waszym przypadku? Czy na kolejnych badaniach usg potwierdziła się płeć dzidziusia? :)
Tak mi lekarz powiedział że dziewczyna na 70% i teraz jestem w 8mym miesiącu i bez zmian

---32tc---

Witamy!!! Ja na genetycznym nie dowiedziałam się jaka płeć dopiero w 14 tc pokazał siusiaka... :)

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi :) Czyli jednak z tą dziewczynką może być prawda :) Nam płeć jest obojętna, tylko zastanawiałam się jak to faktycznie jest, czy później się potwierdza czy jest różnie.

U mnie w 12tygodniu lekarz nic nie powiedzial. Plec poznalam w 16tyg i potem sie potwierdzila - mam corcie.
Na kiedy masz termin porodu?
Myslicie juz nad imieniem?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Termin wg usg 29.05.18. Co do imienia mąż wymyślił, że synek Antoś (Antoni), a córeczka Julka. A ja jeszcze nie wiem. Dużo imion podoba mi się dla chłopców, a dla dziewczynek zdecydowanie mniej. Julka to ładne imię wg mnie, ale chyba za bardzo popularne.

reklama
Termin wg usg 29.05.18. Co do imienia mąż wymyślił, że synek Antoś (Antoni), a córeczka Julka. A ja jeszcze nie wiem. Dużo imion podoba mi się dla chłopców, a dla dziewczynek zdecydowanie mniej. Julka to ładne imię wg mnie, ale chyba za bardzo popularne.

Z ta popularnoscia to jest roznie, bo to sie szybko zmienia. Jak wybieralismy imie dla corki to wydawalo nam sie, ze bedzie oryginalnie (oprocz tego, ze nam sie najbardziej podobalo). A za chwile sie okazalo, ze teraz to imie stalo sie popularne, mimo ze ja osobiscie znam tylko jedna osobe o tym imieniu i ma ona ponad 30lat. No, ale my juz bylismy tak przyzyczajeni, ze zmiana nie wchodzila w gre.
Grunt, zeby Wam sie podobalo [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry