reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczynki ja jestem po 3 prenatalnym, wszystko dobrze dziś według OM 32tc według USG 33tc. Dzidzie mają już po 2kg, mają też już włoski na główce, lekarz nie widzi żadnych wad, wszystko jest wpozadku :-) Pan doktor dziś mi powiedział że wagowo to ciążę można uznać za donoszoną, że nie jedno dziecko w pojedynczej ciąży w tym tygodniu jest wiele mniejszej. Nic nie wygląda na to żeby dzidzie chciały już się ewakuować mimo że mają coraz mniej miejsca to wód płodowych mają sporo. Przepływy też dobre, ogółem powiedział że w mojej sytuacji CC to tylko formalność. Niestety mam tylko zdjęcie dzidziusia po lewej stronie bo dzidziek po prawej wolał oglądać mój kręgosłup niż pokazać się mamusi...

Tusiaczku Ja się tak strasznie cieszę ze jest super . Od początku Ci kibicowałam [emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mój mały coś dziś się mało rusza u to nie w tym miejscu co wczoraj szalał więc mam już schizy...

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Moja w sobotę miała dzień lenia .... Ale byłam na nią zła !!!!
Nawet żelki nie pomagały ...
W niedzielę już było normalnie :D
Nie zawsze ruszają się tak samo nie martw się

Właśnie dostałam wyniki krwi i płytki krwi 149. I o dziwo hemoglobina 12,5 a miałam już 10,4. A robicie badanie CRP? Ja sobie zrobiłam i wyszło 5. Nie mam pojęcia co to znaczy

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja robię raz w miesiącu CRP na początku ciąży miałam podniesiony wynik bo miałam koło 10 ogółem pani doktor powiedziała zeby się nie martwiła bo dużo kobiet w ciąży ma podniesione CRP oczywiście wiadomo nie jakoś bardzo ale powiedziała że 10 jesteśmy w stanie zaakceptować, potem już tylko spadało i teraz mam koło 3, u mnie prawdopodobnie przyczyną podniesionego wyniku był ząb wyleczyłam go i wynik zaczął spadać. Ogółem podwyższone CRP może oznaczać jakiś stan zapalny w organiźmie.

Mój mały coś dziś się mało rusza u to nie w tym miejscu co wczoraj szalał więc mam już schizy...

Zjedz coś słodkiego lub zimnego. U mnie jak szłam spać dopiero nie uaktywnial i jak wstawalam. Nie martw się ;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

To, ze sie malo rusza to nic. Mi gin mowila, ze jesli dlugo malej nie czuje to mam zjesc posilek (nie przekaske) i potem polozyc sie na lewym boku i w ciagu pol godz maluszek ma sie ruszyc. Jesli nie to wypic cos zimnego i znowu sie polozyc na lewym boku i jesli znowu przez pol godz nie ma ruchu to na IP. Ale to dopiero od 28tyg obowiazuje.
Ale jesli sie rusza tylko mniej to jest ok, po prostu ma dzien lenia [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry