reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Witajcie.
Dorex dzięki za pocieszenie;-) najbardziej mnie przeraża popuszczanie. Koleżanka mi mówiła, że stała w lato w kolejce a tu czuje jak jej mały na pęcherz naciska i zaczyna po nodze cieknąć:szok:

Mnie tak wczoraj w brzuchu poniżej pępka jakby rozciągało. Troszkę mnie to męczyło, mój M oczywiście mówi że jego syn się rozpycha bo ma za mało miejsca. No co za chłop, jeszcze nie wiadomo jaka płeć a już wszystko przesądzone.

Co stosujecie na przeziębienia i katar, bo dziś w nocy spać nie mogłam. Nochal tak zatkany że szok. Piję tylko herbatę z maliną, a do nosa sól morska. Coś mi nie pomaga. Dziś spędzę cały dzień w łóżku. Pamiętam jeszcze, że chyba wapno można łykać.

Z malinami to uwazaj bo rozgrzewaja a za mocno to nie dobrze. Polecam herbatke z cytryna, nie duże ilosci czosnku a na katar można euphorbium czy jakos tak i masc majerankowa pod nosem smarowac. A zasadniczo brać rutinoscorbin 2x1.

Sony tym popuszczaniem to bym się nie przejmowała, to są sporadyczne przypadki i to na końcówce ciąży... ( nic takiego mi się nie zdarzyło a mała wali po pęcherzu ile wlezie) ćwicz mięśnie kegla a z pewnością cię to ominie;-):tak:
co do przeziębienia to nie pomogę bo miałam gdzieś na początku ciąży ale szybko samo przeszło...

Kochana w pojedynczej ciazy jest latwiej. A w blizniaczej to wszystko mozliwe.

reklama
No znajoma była w pojedynczej ciąży i popuszczała. Ja też tak miałam, że jak był pełny pęcherz, a kichałam to mi troszkę poleciało. :zawstydzona/y:
Rutinoscorbin można w ciąży, a ja myślałam że nie i tak się męczę.

Marcysiowa pewnie w pojedynczej jest lżej( w sumie nie mam porównania:-D) ale to też chyba indywidualna sprawa, moja przyjaciółka jest w ciąży bliźniaczej ok tygodnia starszej niż ja i jest w dużo lepszej formie niż ja, jedyne problemy jakie ma i miała to ze spaniem bo nie umie spać na boku i kombinuje tak troszkę na boku troszkę na plecach... żadnych bóli, popuszczań itp i sama śmiga dalej autem a jak widzę jak 2 godz bez przerwy sprząta mieszkanie to nie mogę uwierzyć.... ja padam po 15 minutach:szok: a przytyła już 25kg... normalnie Heros z niej nie kobieta:-D

:szok: właśnie zerknęłam na moją aplikację ciążową i uświadomiłam sobie że tylko 38 dni do terminu 0:szok:

Ostatnia edycja:
Dorex ja gdyby nie szyjka to latałabym na odkurzaczu i prasowała rzeczy dziewczynom. W ciąży czuje się cudownie. Mogłabym jeszcze drugie tyle w niej chodzić. Nie mam żadnych ciążowych dolegliwości. No chyba że dziewczyny chcą nabroić.

Sony na przeziębienie polecam syrop dla kobiet w ciąży *spam* na bazie czosnku, malin i czarnej porzeczki, naprawdę pomaga. W razie jakby Cię gardło bolało to tej samej firmy są tabletki do ssania.

Dołączę do Ciebie SonySony :(
Złapało mnie wieczorem i trzyma - boli gardło, plecy i ogólnie samopoczucie do d....
Stosuję i *spam* (syrop i tabletki), sól morską do nosa i domowe sposoby (syrop z cebuli, płukam gardło wodą z solą). Musi pomóc bo muszę być zdrowa dla Małej. Ona chyba też gorzej się czuje bo jakaś spokojniejsza :( Ehh...
Zdrówka Ci życzę!

Coleta to razem leżymy w łóżeczkach. Ja jak na razie stosuję sól morską Marimer i herbata z sokiem malinowym i wyrko. Nawet obiadu mi się nie chce robić, a chłop głodny po 15 wróci z pracy. Gary stoją brudne w zlewie, oj jak ja przeklinam dzień w którym zdecydowałam się że nie potrzebuję zmywarki:wściekła/y:
Dorex nie znasz jakiegoś stolarza, bo bym z chęcią zmywarkę zamontowała, tylko półkę trzeba przerobić.

reklama
Sony rodzę w Bonifratach w Katowicach:-)
co do stolarza to nie pomogę mieszkam w Zabrzu od czerwca zeszłego roku i jeszcze się we wszystkim nie łapię:tak:

Do góry