Sony...z kolei ja slyszalam o zakazie rutinoscorbin w ciąży...ja go na przeziębienie wolalam jednak unikac. jak mnie dopadlo to brałam *spam* - syrop o którym wspominala madzialenak, tez polecam, na gardlo tantum verde do psikania i woda+sol do plukania, a do nosa tylko woda morska. naturalna wit c oczywiście tak, herbata z cytrya i miodem. polecam
reklama
madzialenak
mama na pełen etat
Coleta, Sony wracajcie do zdrowia dziewczyny. Mi już został tylko katar.
Misia1974
Fanka BB :)
My po usg. Mała ma 1402 gramy - tj. nie jest mała. Przez dwa tygodnie przybrała 402 gramy!!!
Nade mną stało dziś całe konsylium. Był genetyk i dwóch lekarzy od usg ( to w związku z tym, że jeden lekarz kazał obserwować głókę, czy nic się nie powiększa, a kuzynka rok temu urodziła córkę z wodogłowiem). Oglądali główkę i stwierdzili, że jest ok. Tzn. czwarta komora lekko powiększona, ale leciutko, ale wszystko inne ok. Ponoć, gdyby miało być wodogłowie, powiększonych byłoby więcej elementów, bo to naczynia połączone. No i ponoć mózg ma już japońskie tarasy - tj. się fałduje. No i pan doktor powiedział, że rzadko kiedy tak ładnie mózg u dziecka widać i można tak szczegółowo obejrzeć jak u nas - więc chyba co mieli zobaczyć, to widzieli
Jedyny parametr nie w normie, to ... obwód brzuszka. Brzuszek popędził juz do 31 tygodnia, a reszta jest w 27 - 29. Ale to ponoć dowód na to, że z łożyskiem wszystko ok
Mała jest na 100 % dziewczynką i jest naprawdę piękna
Nade mną stało dziś całe konsylium. Był genetyk i dwóch lekarzy od usg ( to w związku z tym, że jeden lekarz kazał obserwować głókę, czy nic się nie powiększa, a kuzynka rok temu urodziła córkę z wodogłowiem). Oglądali główkę i stwierdzili, że jest ok. Tzn. czwarta komora lekko powiększona, ale leciutko, ale wszystko inne ok. Ponoć, gdyby miało być wodogłowie, powiększonych byłoby więcej elementów, bo to naczynia połączone. No i ponoć mózg ma już japońskie tarasy - tj. się fałduje. No i pan doktor powiedział, że rzadko kiedy tak ładnie mózg u dziecka widać i można tak szczegółowo obejrzeć jak u nas - więc chyba co mieli zobaczyć, to widzieli
Misia...gratuluje!!!
powiedz, to teraz oznacza,ze łożysko ci się podsunelo w gore gratuluje cieszę się, bo to daje nadzieje takim przypadkom jak ja, chociaż ja juz jestem prawie pewna,ze nic nie drgnie.
Aaaa...22 mam wizytę u prof. w wwie! Cieszę się,ze udało się to załatwić jeszcze przed majówka. Tam mi prawde powiedzą
madzialenak...a ty kiedy podgladasz Sebastianka? Idziesz na 3d/4d?
powiedz, to teraz oznacza,ze łożysko ci się podsunelo w gore gratuluje cieszę się, bo to daje nadzieje takim przypadkom jak ja, chociaż ja juz jestem prawie pewna,ze nic nie drgnie.
Aaaa...22 mam wizytę u prof. w wwie! Cieszę się,ze udało się to załatwić jeszcze przed majówka. Tam mi prawde powiedzą
madzialenak...a ty kiedy podgladasz Sebastianka? Idziesz na 3d/4d?
malinuś
Fanka BB :)
Moje drogie, nie wiem czy nie za wcześnie ale powoli i nieśmiało zaczynam się meldować. Dziękuje Wam za Wasze porady jakie udzieliłyście mi ponad 2 tyg temu. Udało się, jeden maluszek jest ze mną. Jest widoczny pęcherzyk.
Proszę napiszcie jak to jest czy odczuwałyście na początku kłucia, bóle cokolwiek w brzuszku?
Miłego dnia
Proszę napiszcie jak to jest czy odczuwałyście na początku kłucia, bóle cokolwiek w brzuszku?
Miłego dnia
madzialenak
mama na pełen etat
Malinuś witaj po tej stronie :-). Ja dość długo odczuwałam kłucia z lewej strony. Brałam nospę 3x1 tabletka.
Miliaa idę na wizytę 22.04, więc będziemy podglądać maluszki razem. To będzie zwykłe usg 2D połówkowe. Może w 25/26 tc pójdę na 3d/4d
Miliaa idę na wizytę 22.04, więc będziemy podglądać maluszki razem. To będzie zwykłe usg 2D połówkowe. Może w 25/26 tc pójdę na 3d/4d
reklama
madzialenak
mama na pełen etat
Misia gratuluję :-) córeczka pięknie rośnie, duża z niej już dziewuszka