reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Sony...z kolei ja slyszalam o zakazie rutinoscorbin w ciąży...ja go na przeziębienie wolalam jednak unikac. jak mnie dopadlo to brałam *spam* - syrop o którym wspominala madzialenak, tez polecam, na gardlo tantum verde do psikania i woda+sol do plukania, a do nosa tylko woda morska. naturalna wit c oczywiście tak, herbata z cytrya i miodem. polecam:tak:

reklama
My po usg. Mała ma 1402 gramy - tj. nie jest mała. Przez dwa tygodnie przybrała 402 gramy!!!
Nade mną stało dziś całe konsylium. Był genetyk i dwóch lekarzy od usg ( to w związku z tym, że jeden lekarz kazał obserwować głókę, czy nic się nie powiększa, a kuzynka rok temu urodziła córkę z wodogłowiem). Oglądali główkę i stwierdzili, że jest ok. Tzn. czwarta komora lekko powiększona, ale leciutko, ale wszystko inne ok. Ponoć, gdyby miało być wodogłowie, powiększonych byłoby więcej elementów, bo to naczynia połączone. No i ponoć mózg ma już japońskie tarasy - tj. się fałduje. No i pan doktor powiedział, że rzadko kiedy tak ładnie mózg u dziecka widać i można tak szczegółowo obejrzeć jak u nas - więc chyba co mieli zobaczyć, to widzieli
biggrin.gif
Jedyny parametr nie w normie, to ... obwód brzuszka. Brzuszek popędził juz do 31 tygodnia, a reszta jest w 27 - 29. Ale to ponoć dowód na to, że z łożyskiem wszystko ok
biggrin.gif
Mała jest na 100 % dziewczynką i jest naprawdę piękna
biggrin.gif

Misia...gratuluje!!!
powiedz, to teraz oznacza,ze łożysko ci się podsunelo w gore :) gratuluje :) cieszę się, bo to daje nadzieje takim przypadkom jak ja, chociaż ja juz jestem prawie pewna,ze nic nie drgnie.

Aaaa...22 mam wizytę u prof. w wwie! Cieszę się,ze udało się to załatwić jeszcze przed majówka. Tam mi prawde powiedzą :)

madzialenak...a ty kiedy podgladasz Sebastianka? Idziesz na 3d/4d?

Moje drogie, nie wiem czy nie za wcześnie ale powoli i nieśmiało zaczynam się meldować. Dziękuje Wam za Wasze porady jakie udzieliłyście mi ponad 2 tyg temu. Udało się, jeden maluszek jest ze mną. Jest widoczny pęcherzyk.

Proszę napiszcie jak to jest czy odczuwałyście na początku kłucia, bóle cokolwiek w brzuszku?

Miłego dnia:)

Malinuś witaj po tej stronie :-). Ja dość długo odczuwałam kłucia z lewej strony. Brałam nospę 3x1 tabletka.

Miliaa idę na wizytę 22.04, więc będziemy podglądać maluszki razem. To będzie zwykłe usg 2D połówkowe. Może w 25/26 tc pójdę na 3d/4d

reklama
Do góry