reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

lolita kochana wroc kilka postów wczesniej chyba od str 45 i poczytaj co ja wypisywałam mnie nawet piersi nie bolały bałam sie jak cholera i tu dziewczyny mnie uspokajały ze wszytsko Ok:-) i faktycznie tak jest, mnie tez nic a nic nie bolało zadnych dolegliwosci ciążowych i powiem ci ze teraz u mnie juz ponad 9 tc a ja nadal nic nie czuje oprócz bolących piersi :-) czasami az sama sie martwie ze czuje sie za dobrze ale widocznie tak ma byc więc głowa do góry...

reklama
lolitka - nie martw się na zapas choć łatwo się mówi ,a trudniej zrobić ! Ja też schizowałam na początku , każde zakłucie brzucha , jakieś drobne ciągnięcia a ja myślałam o najgorszym.....ale z czasem człowiek uczy się swojego ciała i teraz wiem , że w ciąży nie ma reguł ! Każda z nas jest inna i to co dla jednej jest norma u drugiej może być zaskoczeniem . Wiem już , że w ciąży czasem coś może tak po prostu boleć , zakłuć , jajniki mogą czasem dać o sobie przypomnieć , czasem pół dnia maleństwo nie rusza się , a potem szaleje jak na trampolinie hahah . Wiele różnych , dziwnych objawów się ma i jeżeli nie są one jakieś skrajnie niebezpieczne to wszystko jest w porządku :) . Także nie martw się nic , dziś cie nie boli nic a może jutro poczujesz wszystkie objawy ciążowe i bedziesz mieć ich dość :)

LOLITKA
powtarzasz jeszcze betę ? przecież masz ładny przyrost ? Kiedy masz wizytę "serduszkową" ? i serio nie martw się że objawów brak, bo czasami są, a czasami nie, nie wszystkie je mają :-)

Lolitka - ja też ciążę przechodzę bezobjawowo, i gdyby nie usg i rosnący brzuszek to dalej bym nie wierzyła że się udało!!! Tak więc brakiem objawów się nie przejmuj!!!

A ja się muszę pochwalić : W brzuszku siedzi LENKA I JULCIA, i mają 418g i 432g :)

Lolitko ja przez cały pierwszy trymestr nie miałam żadnych objawów ciąży.Prócz tego,ze pojawiły się żyłki na piersiach i dekolcie i brzuszrk trochę wzdęty był.Nie miałam żadnych nudności,żadnych plamień,nawet brzuch mnie nie bolał.Tak więc kochana może byż sytuacja,że cały 1 trymestr przejdziesz bez objawów ciązy:-)
Eweli gratuluję córeczek:-)a jakie piękne imiona będą nosić:-)

dzieki dziewczyny...

schiza to moja druga twarz w tych dniach. bete juz zrobilam w piatek ale wynik dopiero wtorek lub sroda wiec musze czekac. tutaj tez nie bardzo chyba moge miec wizyte serduszkowa. tzn mam umowiona wizyte z lekarzem na 17go sierpnia na zrobienie roboty papierokowej (tutaj taka bzdura) i badanie krwi i spotkanie z lekarzem (ogolnym, nie ginem). wtedy sie dowiem czy mog isc na serduszkowa. jelsi mi powiedza ze nie to juz znalazlam prywatnego i sie do niego zapisze pewnie w 7-8 tygodniu

Lolitko a gdzie ty jesteś,że takie dziwne procedury:baffled:Ja usłyszałam bicie serduszko w 8 tc,ale wiem,ze są dziewczyny,które słyszały bicie serduszka juz w 6 tc.Może faktycznie lepiej zgłoś sie do prywatngo gina,sama będziesz czuc się lepiej i pewniej jak usłyszysz bicie serduszka własnego dziecka.I nie martw się,ze schizujesz,bo każda z nas przez to przechodziła i wie co czujesz.

Superrr dziewczyny gratuluje , ze Wam sie udalo ja mam za tydzien in vitro i bardzo sie denerwuje :) ale mam nadzieje ze niedlugo napisze ze i ja bede szczesliwa mama :):-) pozdrawiam

reklama
A np. nasza ptencer nie miała w ogóle żadnych objawów ;)
dokladnie, zero obajwow ciazowych do tej pory:-)tzn, teraz jest mega brzuszek i ruszajace sie maluchy, ale z tych wyczekiwanych obajwow ciazy nie mialam zadnych:-). LOLITKA, nic sie nie martw, nie kazdy ma objawy, i chyba lepiej ich nie miec i dobrze sie czuc

Do góry