reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Sliczna :)
A moge zapytac skad pomysl na imie? Bo nie znalam go wczesniej...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Powodów było kilka:
1. Chciałam imię, które coś znaczy, niesie dobrą wróżbę (a nie tak jak moje, które tak na prawdę nic nie znaczy). Żywia to słowiańska bogini płodności i urodzaju (ogólnie rozumianego dobrobytu). Tego życzę córce, dobrobytu, urodzaju i... braku problemów z płodnością ;) Żywia jest też strażniczką zwierząt - czyli ogólnie dobrym duchem. Bonusem było to, że to typowo słowiańskie imię.
2. Na 95% nie będziemy chrzcili dziecka, więc nie chciałam brać biblijnego imienia.
3. Zależało mi na mniej popularnym imieniu, chociaż takie zupełnie niespotykane wyszło przypadkiem.

reklama
Powodów było kilka:
1. Chciałam imię, które coś znaczy, niesie dobrą wróżbę (a nie tak jak moje, które tak na prawdę nic nie znaczy). Żywia to słowiańska bogini płodności i urodzaju (ogólnie rozumianego dobrobytu). Tego życzę córce, dobrobytu, urodzaju i... braku problemów z płodnością ;) Żywia jest też strażniczką zwierząt - czyli ogólnie dobrym duchem. Bonusem było to, że to typowo słowiańskie imię.
2. Na 95% nie będziemy chrzcili dziecka, więc nie chciałam brać biblijnego imienia.
3. Zależało mi na mniej popularnym imieniu, chociaż takie zupełnie niespotykane wyszło przypadkiem.

Bardzo oryginalne, ale zarazem nie wydaje sie przekombinowane. Fajne [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuje wszystkim za gratulacje . My juz w domu . Eryk grzeczniutki. Oczywiście jak ostatnio problem z laktacja :( mały pięknie ssał tylko nie było co wiec trzeba było dać butelkę . Dziś odrobina pokarmu sie pojawiła to odmówił ssania :( Córeczka przywitała brata pięknie i ciagle mówi ze go kocha :) Wszystko super tylko z pracy stresy :( Sam porod katastrofa jak 1 ale czuje sie zdecydowanie lepiej . Miałam zastrzyk z morfiny a potem epidural. Urodziłam w niedz a w pon byłam juz w domu :)

Dziękuje wszystkim za gratulacje . My juz w domu . Eryk grzeczniutki. Oczywiście jak ostatnio problem z laktacja :( mały pięknie ssał tylko nie było co wiec trzeba było dać butelkę . Dziś odrobina pokarmu sie pojawiła to odmówił ssania :( Córeczka przywitała brata pięknie i ciagle mówi ze go kocha :) Wszystko super tylko z pracy stresy :( Sam porod katastrofa jak 1 ale czuje sie zdecydowanie lepiej . Miałam zastrzyk z morfiny a potem epidural. Urodziłam w niedz a w pon byłam juz w domu :)
Super że już w domku [emoji6]czekamy na zdjęcia synka[emoji5]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Wspaniale, że synuś grzeczniutki!!

A jak to stresy w pracy??

Najważniejsze, że juz go tulisz. Laktacja na pewno sie unormuje. Pochwalisz sie zdjęciem?[emoji9] [emoji5]

reklama
Witam , wczoraj na forum mam listopadiwych przyszła na świat dziewczynka 1530g. I dostała 8 pkt. I radzi sobie dobrze [emoji5][emoji176] więcej nie wiem czekamy na wieści od dzielnej mamusi [emoji6]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Jaka była przyczyną porodu?., kurcze ja też na listopad i jeszcze taka nie gotowa :baffled:

Do góry