reklama
Ilona 88
Fanka BB :)
Dzięki dziewczyny za odpowiedź z ta luteiną, wychodzi na to że tylko mi lekarka każe badać poziom progesteronu, no nic w pierwszej ciąży też brałam długo do ok.37 tc zobaczymy co powie na ten spadek we wtorek[emoji4]
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Ewunka
Ja po crio odstawialam od 8 tcA jak ktoś podchodził do crio to nie ma ciałka żółtego i podaje się do momentu, aż łożysko przejmie funkcje produkcji progesteronu,
Zaczelam od prolutexu i stopniowo dalej .
Ewunka
Czy Eryk jyz sie urodzil ? Hop hop
M@gda
Moderatorka
Ja też powoli odstawiałam od 9 czy 10 tc, ale ja nie miałam plamień żadnych (poza jednym incydentem), dlatego lekarz mógł sobie na to pozwolić.Ja po crio odstawialam od 8 tc
Zaczelam od prolutexu i stopniowo dalej .
Ewunka
Ja rowniez zadnych krwawien ( plamienia kaea z mlekiem nie licze hi ) po odstawieniu prolutex 1 dzien widzialam krew chwilowo .Ja też powoli odstawiałam od 9 czy 10 tc, ale ja nie miałam plamień żadnych (poza jednym incydentem), dlatego lekarz mógł sobie na to pozwolić.
Do dzis spokój tfu tfu
Ewunka
Pewnie tak .Mi chyba przez te moje plamienia tak kaze długo brać nie wiem....
07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
kredka82
No a mi nikt nic o zadnej poloznej nie mowil tylko gp i od razu szpital i to bedzie koniec 13 tygodnia ale i tak w polskiej przychodni mam prenatalne prywatnie umowioneNo ja krew i mocz oddalam w zeszłym tyg u położnej i kazala czekac na list ze szpitala na te prenatalne, moze przyjdzie po weekendzie.
kredka82
Ja obstawiam ze tak bo cos tu cicho[emoji6]Czy Eryk jyz sie urodzil ? Hop hop
Mam nadzieje ze mi sie sprawdzilo ze 1 wrzesnia [emoji6][emoji6]
reklama
tusiaczzek1988
Ja przez to że mam twardy brzuch od początku i zmagałam się z krwiakami brałam dość spore dawki progesteronu, prolutex 1xdziennie, duphaston 3x2 i luteina 3x2. Teraz i już do końca ciąży będę brała luteinę 2globulki na noc i duphaston 3x1...
Przy odstawianiu prolutex i luteiny dopochwowej nie było żadnych plamień a przy odstawianiu duphaston zawsze na następny dzień miałam pomarańczowo na wkładce (przez 1dzien).
Przy odstawianiu prolutex i luteiny dopochwowej nie było żadnych plamień a przy odstawianiu duphaston zawsze na następny dzień miałam pomarańczowo na wkładce (przez 1dzien).