reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

No a mi nikt nic o zadnej poloznej nie mowil tylko gp i od razu szpital i to bedzie koniec 13 tygodnia ale i tak w polskiej przychodni mam prenatalne prywatnie umowione
No widzisz, a ja poszlam pierw umówić sie do gp, ale mi powiedzieli ze jak ciąża to mi dadzą nr do poloznej, bo gp i tak nic nie pomoze. Polozna przeprowadzila szczegółowy wywiad i poszla zadzwonic do szpitala by przysłali list z wizyta. Tylko zastanawia mnie jedno, pytalam ja o certyfikat maternity to powiedziala ze jeszcze teraz mi nie da, to mam rozumiec ze tylko wydaja po 12tc jak ciaza mlodsza to nie daja jeszcze nic?

reklama
Ja przez to że mam twardy brzuch od początku i zmagałam się z krwiakami brałam dość spore dawki progesteronu, prolutex 1xdziennie, duphaston 3x2 i luteina 3x2. Teraz i już do końca ciąży będę brała luteinę 2globulki na noc i duphaston 3x1...
Przy odstawianiu prolutex i luteiny dopochwowej nie było żadnych plamień a przy odstawianiu duphaston zawsze na następny dzień miałam pomarańczowo na wkładce (przez 1dzien).
Ale ty jestes podwojnie zapakowana :) tobie wiecej progesteronu potrzeba :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

No widzisz, a ja poszlam pierw umówić sie do gp, ale mi powiedzieli ze jak ciąża to mi dadzą nr do poloznej, bo gp i tak nic nie pomoze. Polozna przeprowadzila szczegółowy wywiad i poszla zadzwonic do szpitala by przysłali list z wizyta. Tylko zastanawia mnie jedno, pytalam ja o certyfikat maternity to powiedziala ze jeszcze teraz mi nie da, to mam rozumiec ze tylko wydaja po 12tc jak ciaza mlodsza to nie daja jeszcze nic?
Ja nie wiem teraz juz sama. Ja cos u gp podpisalam ale nic mi nie dali. No i gp powiedziala ze krew i mocz mi w szpitalu zrobia ale ze jak zadzwonilam do szpitala to mnie dopiero na 5 pazdziernika umowili wiec dzwonilam do gp i w pon ide krew i mocz robic u mnie w miescie bo uznalam.ze to za dlugo.

A moj mąż zasadził drzewko .....
IMG-20170903-WA0003.jpg

Załączniki

• IMG-20170903-WA0003.jpg
    IMG-20170903-WA0003.jpg
    170,1 KB · Wyświetleń: 713
reklama
Do góry