reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Hej dziewczynki [emoji4]dziś robiłam badania na fundusz zdrowia i w tym poziom progesteronu w innych jednostkach jak robilam zawsze i tu mój wynik
1504282618-aaaaaa.png

I tu moje pytanie po przeliczeniu na ng/ml to tylko 78? a zaznaczę że 07.08 robiłam i miałam 113ng/ml , na tym etapie ciąży 30tc powinno już pięknie przyrastsc ,myślałam że będzie po przeliczeniu ze 150 [emoji58]
Czy wiecie dlaczego może być tak niski wynik ? Wizytę mam we wtorek , ale się wystraszyłam bo biorę luteine...

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Nie pomoge .
Bo ja ostatni raz progesteron badalam razem z 3 beta i nigdy więcej .....
Od 8tc zaczelam odstawić co tydzien i 11/12 ( chyba 11 nie pamietam ) ani prog nie biore ani nie badam .
Ostatni moj poziom to 20 ng/ml ale to był moze 7tc .....
Teraz 21 tc

Ostatnio uważa się, że preparaty progesteronu należy podawać przez pierwsze dwa tygodnie po transferze – potem ciałko żółte, a później łożysko, produkuje już wystarczająco dużo progesteronu, aby ciąża się utrzymała. Czasem jednak progesteron podaje się dłużej, do 8. – 10., a nawet 12. tygodnia ciąży, a potem się go odstawia.

Embriolog nOvum

Ostatnio uważa się, że preparaty progesteronu należy podawać przez pierwsze dwa tygodnie po transferze – potem ciałko żółte, a później łożysko, produkuje już wystarczająco dużo progesteronu, aby ciąża się utrzymała. Czasem jednak progesteron podaje się dłużej, do 8. – 10., a nawet 12. tygodnia ciąży, a potem się go odstawia.

Embriolog nOvum
A jak ktoś podchodził do crio to nie ma ciałka żółtego i podaje się do momentu, aż łożysko przejmie funkcje produkcji progesteronu,

Embriolog nOvum
Mi chyba przez te moje plamienia tak kaze długo brać nie wiem....

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Ja tez nie moge sie doczekac nastepnej wizyty, a ze szpitala jeszcze listu nie przyslali na kiedy wizyta[emoji20].
Mi od razu podala termin jak dzwonilam sie zapisac do szpitala na 5 pazdziernika, a na 29 wrzesnia mam prywatnie papp-a i od razu dzien po 30 wrzesnia usg prenatalne albo genetyczne(nie jestem pewna jak to sie nazywa[emoji4])
A w ten poniedzialek ide mocz i krew zrobic

Mi od razu podala termin jak dzwonilam sie zapisac do szpitala na 5 pazdziernika, a na 29 wrzesnia mam prywatnie papp-a i od razu dzien po 30 wrzesnia usg prenatalne albo genetyczne(nie jestem pewna jak to sie nazywa[emoji4])
A w ten poniedzialek ide mocz i krew zrobic
No ja krew i mocz oddalam w zeszłym tyg u położnej i kazala czekac na list ze szpitala na te prenatalne, moze przyjdzie po weekendzie.

reklama
Hej dziewczynki [emoji4]dziś robiłam badania na fundusz zdrowia i w tym poziom progesteronu w innych jednostkach jak robilam zawsze i tu mój wynik
1504282618-aaaaaa.png

I tu moje pytanie po przeliczeniu na ng/ml to tylko 78? a zaznaczę że 07.08 robiłam i miałam 113ng/ml , na tym etapie ciąży 30tc powinno już pięknie przyrastsc ,myślałam że będzie po przeliczeniu ze 150 [emoji58]
Czy wiecie dlaczego może być tak niski wynik ? Wizytę mam we wtorek , ale się wystraszyłam bo biorę luteine...

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja luteinę brałam do 36t, dwa razy na dobę dopochwowo, jednak badań na jej poziom nie robiłam. Przy rozmowie z położną na temat, że nie czułam skurczy przepowiadających zostałam uświadomiona, że to przez luteinę mogę też mniej odczuwać, bo ona im przeciwdziała. Wydaje mi się, że długo ją brałam, tym bardziej patrząc na to co inne dziewczyny piszą. Jednak zaufałam swojemu lekarzowi i postępowałam wg jego wytycznych :-)

Do góry