reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hej dziewczynki [emoji4]dziś robiłam badania na fundusz zdrowia i w tym poziom progesteronu w innych jednostkach jak robilam zawsze i tu mój wynik
1504282618-aaaaaa.png

I tu moje pytanie po przeliczeniu na ng/ml to tylko 78? a zaznaczę że 07.08 robiłam i miałam 113ng/ml , na tym etapie ciąży 30tc powinno już pięknie przyrastsc ,myślałam że będzie po przeliczeniu ze 150 [emoji58]
Czy wiecie dlaczego może być tak niski wynik ? Wizytę mam we wtorek , ale się wystraszyłam bo biorę luteine...

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczynki [emoji4]dziś robiłam badania na fundusz zdrowia i w tym poziom progesteronu w innych jednostkach jak robilam zawsze i tu mój wynik
1504282618-aaaaaa.png

I tu moje pytanie po przeliczeniu na ng/ml to tylko 78? a zaznaczę że 07.08 robiłam i miałam 113ng/ml , na tym etapie ciąży 30tc powinno już pięknie przyrastsc ,myślałam że będzie po przeliczeniu ze 150 [emoji58]
Czy wiecie dlaczego może być tak niski wynik ? Wizytę mam we wtorek , ale się wystraszyłam bo biorę luteine...

Mi nikt tego nie badal w ciazy, bo od 12tyg to lozysko dostarcza progesteron. Lekarz kazal Ci do tej pory brac??

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mi nikt tego nie badal w ciazy, bo od 12tyg to lozysko dostarcza progesteron. Lekarz kazal Ci do tej pory brac??

Tak , biorę 3 ×2 dopochwowo i 3×1 podjezyk , moja lekarka mi każe badać na wizytę poziom i jak był ostatnio 113 to mówiła że w końcu przyzwoity , a teraz 78 [emoji58]i tak się zastanawiam od czego to , bo leki biorę o stałej porze i zawsze w tym samym odstępie czasowym krew pobieram

Tak , biorę 3 ×2 dopochwowo i 3×1 podjezyk , moja lekarka mi każe badać na wizytę poziom i jak był ostatnio 113 to mówiła że w końcu przyzwoity , a teraz 78 [emoji58]i tak się zastanawiam od czego to , bo leki biorę o stałej porze i zawsze w tym samym odstępie czasowym krew pobieram

No to moze sie nie znam. Ja w 14tyg odstawilam progesteron calkowicie i nigdy pozniej nie mialam go badanego.
Niestety co do wysokosci nie pomoge, bo nie mam pojecia jaki wynik w ciazy jest ok.

O ja.. strasznie dużo bierzesz tego progesteronu ja w tej chwili biorę 2 x 1 dopochwowo ale to tak na moja prośbę nawet bo lekarz chciał odstawić zupełnie., podjezykowo nie biore już chyba od 3 miesiąca. Mój prowadzący ani razu nie zlecił mi badania progesteronu po 4 miesiącu. Pamiętam jak któryś lekarz z Invicty powiedział mi że jak nie ma plamien nic się nie dzieje to spokojnie także myślę żebyś spokojnie poczekala do wizyty

O ja.. strasznie dużo bierzesz tego progesteronu ja w tej chwili biorę 2 x 1 dopochwowo ale to tak na moja prośbę nawet bo lekarz chciał odstawić zupełnie., podjezykowo nie biore już chyba od 3 miesiąca. Mój prowadzący ani razu nie zlecił mi badania progesteronu po 4 miesiącu. Pamiętam jak któryś lekarz z Invicty powiedział mi że jak nie ma plamien nic się nie dzieje to spokojnie także myślę żebyś spokojnie poczekala do wizyty
No poczekam do wizyty ,nic się nie dzieje , ale na tym etapie w ciąży z pierwszym synkiem miałam ok.150 a też brałam luteine i szału nie miałam też w tamtej ciąży z progesteronem .No nic zobaczę co lekarka powie , miałyśmy odstawać pomału leki , a tu znowu spadek

reklama
Do góry