reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

W obecnej firmie mam medicover...

Ja też mam Medicover, z tym że w mojej firmie pakiet obejmuje prowadzenie ciąży.

Wybrałam lekarza z polecenia koleżanki i jest w porządku. Z tym, że trafiłam do niego zanim jeszcze zaczęłam się leczyć w klinice i to on mnie tam posłał z pierwszymi badaniami (dużo ich nie było, ale zawsze od czegoś można było zacząć). On mnie też posłał do endokrynologa i zanim jeszcze trafiłam do kliniki brałam euthyrox na obniżenie TSH, w klinice tylko podniósł mi dawkę z 25 do połówki 75. Nawet na jedną z wizyt z mężem poszłam, żeby pogadać, zanim nas do kliniki wysłał. Także to zależy od lekarza.

Co do wizyt... Trzeba dzwonić. Przez telefon jest znacznie więcej dostępnych wizyt.. Dla mnie nAjlepszą opcją jest zapisywanie sie rano o 8 na odwołane wizyty, natomiast w trakcie ciąży na wizyty zapisuje położna i ona zapisze cie do kogo tylko chcesz nawet dietetyka.

reklama
@Ropuszka666 a Ty plamisz w tej chwili czy tylko masz tego krwiaka? Ja mialam pol dnia spokoju a teraz znowu sluz budyniowy musialabym lezec 24h na dobe MOZE by nic nie było

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji169]

@Ropuszka666 a Ty plamisz w tej chwili czy tylko masz tego krwiaka? Ja mialam pol dnia spokoju a teraz znowu sluz budyniowy musialabym lezec 24h na dobe MOZE by nic nie było

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji169]

Nie ja już nic od dwóch dni czasami z Luteina wylecą czarne strzępki . Ja wstaje tylko siku i jeść a tak cały czas leżę . Dziś do lekarza to już musiałam wstać ale tak to oszczędzam się na maxa dla tego mojego bobasa .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny dziad dalej jest ale lekarka mówi ze taki Ala strup się zrobił i ze dalej mam leżeć ale dziecko rozwija się idealnie wręcz ksiazkowo . Zaczęłam 10t i maluszek ma równe 3 cm a jest taki tancerz z niego ze zawsze się śmieje [emoji846]mówi ze będzie dobrze tylko się oszczędzać i taki mam zamiar [emoji3]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Cieszę się

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Kurczaczki, czy tylko ja jeszcze nie zapisana??? Musze się rozejrzeć za szkołą rodzenia... Ale najpierw muszę się na szpital zdecydować.
Ja nie chodziłam [emoji14] a szpital akurat tez miałam bez problemu wybrany, bo klinika wysylala tylko do jednego szpitala, gdzie mają swoich kolegów :D

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też mam Medicover, z tym że w mojej firmie pakiet obejmuje prowadzenie ciąży.

Wybrałam lekarza z polecenia koleżanki i jest w porządku. Z tym, że trafiłam do niego zanim jeszcze zaczęłam się leczyć w klinice i to on mnie tam posłał z pierwszymi badaniami (dużo ich nie było, ale zawsze od czegoś można było zacząć). On mnie też posłał do endokrynologa i zanim jeszcze trafiłam do kliniki brałam euthyrox na obniżenie TSH, w klinice tylko podniósł mi dawkę z 25 do połówki 75. Nawet na jedną z wizyt z mężem poszłam, żeby pogadać, zanim nas do kliniki wysłał. Także to zależy od lekarza.

Co do wizyt... Trzeba dzwonić. Przez telefon jest znacznie więcej dostępnych wizyt.. Dla mnie nAjlepszą opcją jest zapisywanie sie rano o 8 na odwołane wizyty, natomiast w trakcie ciąży na wizyty zapisuje położna i ona zapisze cie do kogo tylko chcesz nawet dietetyka.
Zgadzam się, że dużo zależy od lekarza, ale również zarządzania daną jednostką. Wydaje mi się jednak, że obsługa w Medicoverze w Warszawie jest na lepszym poziomie niż u mnie w mieście, być może to kwestia większej ilości specjalistów. Ja poczułam się jak uderzona obuchem kiedy lekarz mi powiedział, że on zaznaczył mi leczenie niepłodności w systemie i ma zablokowane wypisywanie mi skierowań na badania hormonalne i inne przed ciążą, bo powinnam załatwiać to w klinice leczenia niepłodności i takie maja zalecenia. Dodam, że poprosiłam o skierowanie na badania, które zalecane są przez PTG przed ciążą.
Co do specjalistów to za każdym razem jak dzwoniłam to słyszałam, że zapisy są pod koniec miesiąca i wtedy trzeba sprawdzać. Nigdy tych terminów nie było. Też kombinowałam jak Ty i sprawdzałam czy rano się nie zwolniły jakieś terminy, ale zazwyczaj zwalniały się jakieś w godzinach mojej pracy.
Być może dostępność lekarzy specjalistów jest lepsza dla kobiet w ciąży, ale byłam na tyle rozczarowana taką obsługą, że zrezygnowałam z dopłacania do dodatkowych opcji i tej opieki już nie wypróbowałam. Przez kilka miesięcy musiałam też normować tarczycę po "leczeniu" w medicoverze, także nie polecam tam pakietów medycznych, przy czym nie korzystałam tam z prowadzenia ciąży, więc nie wiem czy warto czy nie.

Zgadzam się, że dużo zależy od lekarza, ale również zarządzania daną jednostką. Wydaje mi się jednak, że obsługa w Medicoverze w Warszawie jest na lepszym poziomie niż u mnie w mieście, być może to kwestia większej ilości specjalistów. Ja poczułam się jak uderzona obuchem kiedy lekarz mi powiedział, że on zaznaczył mi leczenie niepłodności w systemie i ma zablokowane wypisywanie mi skierowań na badania hormonalne i inne przed ciążą, bo powinnam załatwiać to w klinice leczenia niepłodności i takie maja zalecenia. Dodam, że poprosiłam o skierowanie na badania, które zalecane są przez PTG przed ciążą.
Co do specjalistów to za każdym razem jak dzwoniłam to słyszałam, że zapisy są pod koniec miesiąca i wtedy trzeba sprawdzać. Nigdy tych terminów nie było. Też kombinowałam jak Ty i sprawdzałam czy rano się nie zwolniły jakieś terminy, ale zazwyczaj zwalniały się jakieś w godzinach mojej pracy.
Być może dostępność lekarzy specjalistów jest lepsza dla kobiet w ciąży, ale byłam na tyle rozczarowana taką obsługą, że zrezygnowałam z dopłacania do dodatkowych opcji i tej opieki już nie wypróbowałam. Przez kilka miesięcy musiałam też normować tarczycę po "leczeniu" w medicoverze, także nie polecam tam pakietów medycznych, przy czym nie korzystałam tam z prowadzenia ciąży, więc nie wiem czy warto czy nie.

W Warszawie Medicover jest w porządku. Z nimi trzeba też umieć rozmawiać ;) Oczywiście prywatnie najlepiej :)

Ja mam pakiet z pracy, więc z tego korzystam, bo mogę.

reklama
*** MAMUSIOWY KALENDARZ***

***WITAMY NA ŚWIECIE***

CZERWIEC
28: BeataWarszawa- córeczka Kaja
LIPIEC
02: Truskawka89 - córeczka Liliana
07: Liza1321-synek Michałek
07: kasik99- córeczka Ania

***WIZYTY***

LIPIEC

14: dreamscometrue - wizyta u gin prowadzącego ciążę
17:M@gda - wizyta prywatna u gin
18: kropka129 - wizyta u gin prowadzącego ciąże
18: AniaCh83- II badanie prenatalne z echo serca płodu
19: Ilona 88- wizyta na NFZ
20: Ropuszka666- wizyta u lekarza prowadzącego
21: Ilona 88 - wizyta + USG
24: gosia2889 - wizyta + USG
26: Ewunka - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27:M@gda - połówkowe
28: Ropuszka666 - I badanie prenatalne
31: adunnnia90 - wizyta u lekarza prowadzącego
SIERPIEŃ
01: kropka129 - I badanie prenatalne
03: M@gda - wizyta na ubezpieczenie
08: kropka129 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
28: Ewunka - II badanie prenatalne
29: kropka129 - wizyta u gin prowadzącego ciążę

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisać !

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3

17.07.2017 - Rustynka: [emoji128]Franio
19.07.2017 - mokate66 : [emoji128]Pawełek
30.07.2017 - Jaskolcia: [emoji1283]Zosia
22.08.2017 - ambicja1987: ???
03.09.2017- Jogo: [emoji128]Eryk
28.10.2017 - anetka303 :[emoji1286]Ola i Piotruś
26.11.2017- Nataliaa93 - [emoji1283]dziewczynka ???
02.12.2017- AniaCh83 - [emoji128]chłopiec
04.12.2017- Juliett222 : [emoji1284]2 chłopców
13.12.2017 - M@gda [emoji1283] Żywia
29.12.2017 - adunnnia90 [emoji1286] Oliwia i Filip
07.01.2018- dreamscometrue : [emoji1283]70 % Zosia
09.01.2018- Ewunka : [emoji1283]70 %:Marcelinka
09.02.2018- ropuszka666 ???
11.02.2018 - kropka129 ???
03.03.2018 - gosia2889 ???[/QUOTE]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom.[/QUOTE]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry