reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Powiem ci tak...duzo sie dowiedzialam bo bylam laikiem ale to samo powiedziala mi polozna na spotkaniach przed porodem ale ja sie uparlam na szkole rodzenia bo chcialam zeby maz tez sie duzo dowiedzial a on do poloznej nie mogl chodzic. Ciesze sie bo pamietal z tych nauk wiecej niz ja :)

U mnie bylo dokldnie tak samo. Maz sie bardzo duzo dowiedzial i nauczyl. Wg mnie warto.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie bylo dokldnie tak samo. Maz sie bardzo duzo dowiedzial i nauczyl. Wg mnie warto.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez zapisałam się na szkole głównie dla męża bo ja mam do czynienia z noworodkami i niemowlakami na codzień więc obycie mam-choć może też się czego nowego dowiem. Rodzic i tak będę przez cc. U mnie to tylko 8razy po 2h więc czemu nie skorzystac

Kurczaczki, czy tylko ja jeszcze nie zapisana??? Musze się rozejrzeć za szkołą rodzenia... Ale najpierw muszę się na szpital zdecydować.

To i ja może dołączę?

W sumie to mam do Was pytanie. Jak długo zażywałyście steryd i luteinę?
I tak się zastanawiam, bo muszę zmienić lekarza, który ma mnie prowadzić. Czy warto chodzić na NFZ i dodatkowo prywatnie, czy raczej nie kombinować i iść tylko prywatnie? Jak to u Was wygląda?

Kurcze jestem zielona, a nie wiem co lepsze... też po tylu latach starań, chciałabym być pod dobrą opieką.
Ja chodzę tylko prywatnie, chociaż tak jak u Rustynki jak była nagła potrzeba to lekarz przyjmował mnie w szpitalu i nie brał za to kasy. Trochę tych wizyt było.
Ogólnie chętnie chodziłabym do lekarza na NFZ, ale przed leczeniem w klinice chodziłam do trzech ginekologów na nfz. Niestety nigdy nie trafiłam do dobrego gabinetu. Jeden ginekolog nawet mi odpowiadał, ale sprzęt do usg, czekanie na termin to jakiś horror. Miałam również doświadczenie z lux medem, gdzie bardzo często na miejscu dowiadywałam się, że w gabinecie w ogóle nie ma sprzętu do usg.
Jakoś to mnie zniechęciło, ale wydaje mi się, że jak dobrze się trafi na zaufanego lekarza i ma on dobrze wyposażony gabinet, a do tego nie ma problemów z terminami to zdecydowałabym się na NFZ. Już samo skierowanie na badania, a jest ich trochę w trakcie ciąży potrafi nieźle obciążyć.

Ja chodzę tylko prywatnie, chociaż tak jak u Rustynki jak była nagła potrzeba to lekarz przyjmował mnie w szpitalu i nie brał za to kasy. Trochę tych wizyt było.
Ogólnie chętnie chodziłabym do lekarza na NFZ, ale przed leczeniem w klinice chodziłam do trzech ginekologów na nfz. Niestety nigdy nie trafiłam do dobrego gabinetu. Jeden ginekolog nawet mi odpowiadał, ale sprzęt do usg, czekanie na termin to jakiś horror. Miałam również doświadczenie z lux medem, gdzie bardzo często na miejscu dowiadywałam się, że w gabinecie w ogóle nie ma sprzętu do usg.
Jakoś to mnie zniechęciło, ale wydaje mi się, że jak dobrze się trafi na zaufanego lekarza i ma on dobrze wyposażony gabinet, a do tego nie ma problemów z terminami to zdecydowałabym się na NFZ. Już samo skierowanie na badania, a jest ich trochę w trakcie ciąży potrafi nieźle obciążyć.

Ja chodzę prywatnie ale za wizyty i badania nie płacę tzn.placę składkę miesięczną około 30 zł resztę dopłaca firma mam pakiet w enel med i powiem Wam że w ciąży takie ubezpieczenie to super sprawa bo koszty wizyt,badań są spore. Tyle że właśnie z dniem 01.08 w związku z fuzja i zmianą standardów w naszej firmie zmieniają nam pakiet na właśnie lux med . Pakiety lux med może i ok ale w dużych miastach , u nas chyba tylko jedna przychodnia ma z nimi podpisany kontrakt i jeden ginekolog (dla mnie rzeźnik nie lekarz ) także kolejną ciążę będę prowadzić nadal u swojego lekarza bodaj miałabym oddać wszystkie pieniądze.

Dziewczyny dziad dalej jest ale lekarka mówi ze taki Ala strup się zrobił i ze dalej mam leżeć ale dziecko rozwija się idealnie wręcz ksiazkowo . Zaczęłam 10t i maluszek ma równe 3 cm a jest taki tancerz z niego ze zawsze się śmieje [emoji846]mówi ze będzie dobrze tylko się oszczędzać i taki mam zamiar [emoji3]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny dziad dalej jest ale lekarka mówi ze taki Ala strup się zrobił i ze dalej mam leżeć ale dziecko rozwija się idealnie wręcz ksiazkowo . Zaczęłam 10t i maluszek ma równe 3 cm a jest taki tancerz z niego ze zawsze się śmieje [emoji846]mówi ze będzie dobrze tylko się oszczędzać i taki mam zamiar [emoji3]

No to super, trochę to trwa aż się wchłonie, ale najważniejsze że już lepiej i z dzidzią ok[emoji6]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

No to wspaniałe wieści! Szkoda że jeszcze nie zniknął cały ale najważniejsze że to już resztka została. I z bobasem wszystko w porzadku!!! Teraz nich Ci Twój usluguje a Ty jesteś usprawiedliwiona możesz leżeć i pachnieć :)

Cieszę się [emoji106] ciekawe co z moim w piątek się dowiem....

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji169]

reklama
Ja chodzę prywatnie ale za wizyty i badania nie płacę tzn.placę składkę miesięczną około 30 zł resztę dopłaca firma mam pakiet w enel med i powiem Wam że w ciąży takie ubezpieczenie to super sprawa bo koszty wizyt,badań są spore. Tyle że właśnie z dniem 01.08 w związku z fuzja i zmianą standardów w naszej firmie zmieniają nam pakiet na właśnie lux med . Pakiety lux med może i ok ale w dużych miastach , u nas chyba tylko jedna przychodnia ma z nimi podpisany kontrakt i jeden ginekolog (dla mnie rzeźnik nie lekarz ) także kolejną ciążę będę prowadzić nadal u swojego lekarza bodaj miałabym oddać wszystkie pieniądze.
o enel med słyszałam dużo dobrego.
Lux med miałam w poprzedniej pracy, na początku było super, ale w miarę upływu lat zrobił się z tego duży moloch i obsługa w mojej ocenie spadła. Dostać się do specjalisty to była męka. Nie wiem jak z prowadzeniem ciąży, ale dostanie się do ginekologa nie było wcale łatwe. Do tego wyposażenie gabinetów bardzo słabe - stare usg lub w ogóle jego brak. Mojej koleżance po tym jak dowiedziano się, że ma ciążę po in vitro odmówiono jej prowadzenia w lux medzie. Musiała dostarczać zaświadczenie od lekarza z kliniki, że ciąża przebiega normalnie.
W obecnej firmie mam medicover, ale żeby skorzystać z pakietu dla ciężarnych musiałabym dopłacać. Zrezygnowałam z dopłacania, gdy ponad rok temu poprosiłam o skierowania na badania przed ciążą (podstawowe). Ginekolog odpowiedział, że skoro mam problemy z zajściem (niepotrzebnie się przyznałam) to nie będzie wypisywał mi skierowania, bo to jest leczenie niepłodności. Nie zgodziłam się i złożyłam reklamację (stwierdziłam, że dlaczego mam być gorzej traktowana niż inne kobiety, tylko dlatego, że się leczę), proces reklamacyjny trwał 6 miesięcy, w końcu zwrócili mi kasę. W sumie najbardziej zależało mi na endokrynologu, ale do niego nigdy nie było terminów i wysyłali mnie na konsultacje on line, na których siedział, chyba za karę, lekarz mega opryskliwy. Na portalach znany lekarz oceny najniższe, zalecenia takie, że za każdym razem wyniki miałam gorsze. Po tym wszystkim zrezygnowałam z dopłacania do pakietu, więc nie wiem jak u nich wygląda prowadzenie ciąży.
Z tymi pakietami ok jak się chce szybko dostać do lekarza pierwszego kontaktu, pomocna jest rezerwacja online. Odnośnie specjalistów to ciągle miałam problemy żeby się zarejestrować. Sprzedają duże ilości pakietów, a specjalistów żeby je obsłużyli jest za mało. Najchętniej leczyliby online.

Do góry