reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Madzielanek dzięki bo właśnie taki syrop moze mi na to gardło pomóc :sorry: A powiedz czy Ty juz odstawilas clexane ? Mój lekarz planuje odstawienie w 16 tc więc za 1.5 tygodnia a ja myśle sobie czy nie lepiej troche dłuzej go brac...? Nie mialam zadnych wskazan w wynikach do clexanu ale mialam poronienie 11 lat temu więc moze by dłuzej brać, ja i tak biore najmniejsza dawke 20 od 8 tc..

reklama
Aduś ze względu na poronienie mam brać te zastrzyki do końca ciąży. One rozrzedzają krew dzięki czemu jest lepszy przepływ krwi do maluszka i jego dotlenienie. Zmieniłam sobie clexane na fraxiparine bo ma takie samo działanie a kosztują 80 zł a nie 115 zł. Czytałam na kilku forach, że wiele dziewczyn je bierze po wcześniejszych poronieniach , dzięki czemu donoszą ciążę i rodzą zdrowe dzieci.

Aduś, no i git! Teraz już każda wizyta będzie tylko z dobrymi wiadomościami :)

Marcysiowa, super, że dziewczynki OK a szpital - jasne, że nic miłego ale jak trzeba to trzeba - niech popatrzą, zbadają i później do domku odstawią.

Coleta , ciesze sie ,ze u Was wszystko dobrze.

Adus, super!!!:-) na szczscie niepokoj i nerwy byly niepotrzebne. Dzidzia zdrowa a juz niedlugo poznasz kogo tam nosisz pod serduszkiem, corcie ,czy synka.:-)

Marcysiowa,zycze szybkiego powrotu do domciu i do mezusia

kurde,byłam dzis u dr na kontroli. Stwierdził,ze jestem bardzo chuda. Na początku zlecialo mi prawie 6kg a do tej pory weszło dopiero 2, wiec mam sporo do nadrobienia. jest juz polowa ciazy a ja nadal na minusie. Dziewczyny ile wy mialyscie dodatkowych kg w 20tygodniu?

miliaa ja na poczatku schudlam 6 kg i w sumie teraz ciagle nie tyje, brzuch mam maly ale wg poloznej jest prawidlowy jak na 17 tydz 5 dni dzisiaj, jeszcze przytyjesz, najwazniejsze to odzywiac sie zdrowo:)

dziewczyny bardzo dziękuje za kciuki i przepraszam,że tak późno piszę, ale późno wróciliśmy, potem spacer z psem no i przeczytać te wszystkie strony :-)

Aduś :-) wiedziałam,że Twoje badanie wyjdzie dobrze i bardzo się cieszę, że tak jest - tymczasem kuruj się w domku, ja polecam herbatę z cytryną i miodem

Marcysiowa :-) a to dobre - dwie ciąże bliźniacze to za dużo dla naszego doktora :-) teraz mam wizytę 6 maja. Cieszę się, że Twoje panny ładnie rosną, ale przykro mi,że idziesz do szpitala - podreperują co konieczne i wrócisz szybko do domku, zobaczysz

Coleta cieszę się,że Twoja córcia rośnie jak na drożdżach i ma się dobrze

u mnie równiez dobre wieści - widzieliśmy z mężem nasze dwa maluszki, jeden rozrabiał, aż cieżko było go pomierzyć, ma 4.32 i serduszko bije 160 na minutę, a drugi sobie smacznie spał, ale się obudził i dzięki temu dr również zobaczył,że z nim wszystko dobrze ( przezierność) i jest troszkę większy bo ma 4.52 i serduszko bije 170 na minutę. Mam powoli odstawiac luteinę :-) , no i w ogóle mam wszystkie wyniki dobre, więc same dobre wieści :-)

reklama
Gotadora w końcu napisałaś, już Ci sms wysłałam bo się martwiłam. Same dobre wieści, gratuluję. A jak mężuś? Był podekscytowany jak zobaczył swoje maluszki?

Do góry