reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Mamy znajoma która tak mnie irytuje że czekam aż pęknę . Gada cały czas do mojego ze ciąża to nie choroba że ona i w Alpach i w Chorwacji była w ciąży i w ogóle ze baby same se wymyślają przypadłości ciążowe. A ten mój jak durny jej słucha i patrzy później na mnie jak na słabego dziwoląga bo się boje teraz jeździć po tej akcji z krwawieniem . Chciałbym bardzo bo uwielbiam podróże ale wole chyba być na miejscu w tej chwili .Ostatnio po porodzie powiedziała ze nieistnieje coś takiego jak depresja poporodowa i ze baby same sobie to wkręcają . Normalnie nóż mi się otwiera w kieszeni [emoji35]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Niezle...co za baba [emoji53] my tez uwiebiamy podroze ale w tym roku sobie odpuscimy letnie wakacje. Nadrobimy w przyszlym roku w czwórkę[emoji4] [emoji4] [emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Niezle...co za baba [emoji53] my tez uwiebiamy podroze ale w tym roku sobie odpuscimy letnie wakacje. Nadrobimy w przyszlym roku w czwórkę[emoji4] [emoji4] [emoji4]

Oj to Ci powiem będziecie mieć wyprawę życia ? Macie już dzieci ? Ja dziś czytałam książkę o ciąży i jak patrzyłam jak się karmi naraz bliźniaki to aż mi się szkoda zrobiło piersi tych Mam . Na forum lutowym dzisiaj dziewczyna dodała zdjęcie z USG trojaczków i to jednojajowych z ciąży naturalnej bez wspomagaczy. W szoku jest ale się nie ma co dziwić . My przy ivf musiałyśmy się liczyć z ciaza mnogą a tu taka niespodzianka . Jedna na milion [emoji3]

Mamy znajoma która tak mnie irytuje że czekam aż pęknę . Gada cały czas do mojego ze ciąża to nie choroba że ona i w Alpach i w Chorwacji była w ciąży i w ogóle ze baby same se wymyślają przypadłości ciążowe. A ten mój jak durny jej słucha i patrzy później na mnie jak na słabego dziwoląga bo się boje teraz jeździć po tej akcji z krwawieniem . Chciałbym bardzo bo uwielbiam podróże ale wole chyba być na miejscu w tej chwili .Ostatnio po porodzie powiedziała ze nieistnieje coś takiego jak depresja poporodowa i ze baby same sobie to wkręcają . Normalnie nóż mi się otwiera w kieszeni [emoji35]

Nie lubię takich ludzi... Wie lepiej niż lekarz i psycholog. A w ogóle ludzie to sobie wymyślała anginę, zapalnie płuc, ospę czy grypę żołądkowa, no i może raka też.

Oj to Ci powiem będziecie mieć wyprawę życia ? Macie już dzieci ? Ja dziś czytałam książkę o ciąży i jak patrzyłam jak się karmi naraz bliźniaki to aż mi się szkoda zrobiło piersi tych Mam . Na forum lutowym dzisiaj dziewczyna dodała zdjęcie z USG trojaczków i to jednojajowych z ciąży naturalnej bez wspomagaczy. W szoku jest ale się nie ma co dziwić . My przy ivf musiałyśmy się liczyć z ciaza mnogą a tu taka niespodzianka . Jedna na milion [emoji3]

Nie nie mamy, narazie wszedzie z nami nasza psina jezdzila [emoji2] wiec teraz do naszej "trójki" dojdzie dwojka maluszków [emoji6]
Wiem czytalam to dZisiaj na forum ciazy bliźniaczej normalnie szok ale co sie dziwic [emoji33]
Tego karmienia to najbardziej sie obawiam...dzis zapisałam sie do szkoly rodzenia wiec mam nadzieje ze duzo przydatnych rzeczy sie na spotkaniach dowiem.

Nie nie mamy, narazie wszedzie z nami nasza psina jezdzila [emoji2] wiec teraz do naszej "trójki" dojdzie dwojka maluszków [emoji6]
Wiem czytalam to dZisiaj na forum ciazy bliźniaczej normalnie szok ale co sie dziwic [emoji33]
Tego karmienia to najbardziej sie obawiam...dzis zapisałam sie do szkoly rodzenia wiec mam nadzieje ze duzo przydatnych rzeczy sie na spotkaniach dowiem.

To tak jak my z nasza Zojką wszędzie i powiem Ci ze nie wiem jak u was ale moja jest tak zazdrosna o mnie jak biorę dzieci na ręce ze jesteśmy w strachu co będzie jak się urodzi nasze . Nie wyobrażam sobie jej oddać ale jak tak się będzie zachowywać to chyba jakiegoś bechawiorystę wezwę. A bierze pod uwagę poród naturalny ? Nie masz wskazań do CC ?

Poszłam poszpiegować :D:D Śmiszna fotka. Ale szok musiał dla niej być. Niestety będzie musiała być pod ścisłą kontrolą, ale jak się uda to wszystko jej wynagrodzi. Kto wie, może grudniówką zostanie :D:D

A ja mam kotkę i też się bardzo boję jak będzie zachowywać się w stosunku do maleństwa. Ogólnie jest kochana ale nie przepada za zabawami od razu gryzie i drapie bardzo agresywnie. A dziecko nie zawsze rozumie...i o takiego niemowlaka też się boję że coś może zrobić...niespokojna jestem. @M@gda Ty masz duzo kotów ale wychodzące? Moja siedzi w mieszkaniu niestety...

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji169]

To tak jak my z nasza Zojką wszędzie i powiem Ci ze nie wiem jak u was ale moja jest tak zazdrosna o mnie jak biorę dzieci na ręce ze jesteśmy w strachu co będzie jak się urodzi nasze . Nie wyobrażam sobie jej oddać ale jak tak się będzie zachowywać to chyba jakiegoś bechawiorystę wezwę. A bierze pod uwagę poród naturalny ? Nie masz wskazań do CC ?

Bede miala napewno CC. Ale do szkoly sie zapisałam bo tam wiele ciekawych rzeczy ucza m.in. jak karmic, kapac, przebierać, jakie dokumenty potrzebne do szpitala, jak dbac o siebie po CC i takie tam. Szkołę ta prowadzi polozna ktora wybralam dla mnie i naszych malenstw [emoji4]
Nasza uwielbia dzieci ostanio jak u mnie siostra byla ze swoja miesięczną córeczką to jak malutka zaczela.plakac a lezala.na kanapie to nasza Suzka skoczyla na kanape i polozyla sie obok malutkiej i malutka zasnela...cudny widok [emoji7] odrazu wyobrazilam sobie jak bedzie lezala z naszymi malenstwami

Poszłam poszpiegować :D:D Śmiszna fotka. Ale szok musiał dla niej być. Niestety będzie musiała być pod ścisłą kontrolą, ale jak się uda to wszystko jej wynagrodzi. Kto wie, może grudniówką zostanie :D:D

Tez mi się wydaje ze 30-33t to Max ile pochodzi . Ale Magda ja to bym na zawał zeszła . Ona była na jednym usg to był tylko jeden pęcherzyk i tu nagle na drugim trójka . Powiem Ci ze my babki po ivf to takie bardziej jesteśmy ogarnięte w lekarzach jakiś zasadach klinikach itp . Dziewczyny w naturalnych ciążach mniej i w sumie nie wiem które maja gorzej . My bardziej świadome czy one mniej [emoji12]

reklama
A ja mam kotkę i też się bardzo boję jak będzie zachowywać się w stosunku do maleństwa. Ogólnie jest kochana ale nie przepada za zabawami od razu gryzie i drapie bardzo agresywnie. A dziecko nie zawsze rozumie...i o takie niemowlaka też się boję że coś może zrobić...niespokojna jestem

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji169]

Rozumiem, że się martwicie, to będzie nowa sytuacja dla każdego, dla zwierząt też. Ale często to są obawy mocno na wyrost. Zarówno psu jak i kotu trzeba przygotować miejsce do wyciszenia, takie w które będą mogły się schować przed dzieckiem i odstresować. Warto poczytać w necie jak wprowadzić dziecko do domu, że trzeba po porodzie pierwszego dnia zabrać np pieluszkę dziecka a nawet 2 i przynieść je do domu, położyć i dać się zapoznać z zapachem dziecka. Itd. Itp.

Ja mam 4 koty i się nie stresuję. Będzie ok. Nauczymy się funkcjonować w dużym stadzie i już :)

Do góry