reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Wapno? Takie do picia? W jakiej ilości? W jaki sposób pomaga?

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji172]
Miałam brać 3×400mg najlepiej tabletki ale ja brałam musujący , na co dokładnie działał to nie wiem, pewnie miał zmniejszyć plamienia (to były zalecenia przez smsa od lekarki, jak jej pisałam że plamienia się nasiliły)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hmm nie wiem czy powodują skurcze , ja miałam to brać przy nasileniu się plamienień, ale do tego też brałam nospe. Skurczów nie miałam.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Zignorujcie moj post. Chcialam znalezc gdzie to czytalam i nie jestem w stanie wiec nie bede siac zametu nie bedac pewna 100%.
Postu nie bylo [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w ciąży dostałam jakiegoś uczulenia tylko na brzuchu i mówiono mi , że nie wolno wapna brać będąc w ciąży wiec nie brałam.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

To sa skurcze przepowiadajace... nic groznego. Bedzie tak do konca, bo macica przygotowuje sie do porodu. Jesli po polozeniu sie i odpoczynku przechodzi to jest ok. Jesli nie to wtedy kontaktuj sie z lekarzem.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mialam zwiekszone dawki magnezu ( cytrynian), ponieważ okazało się że mam pomimo niemałych dawek niedobór.
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny. Polezalam i przeszło, ale dość długo to trwało naprawde. Ogólnie zawsze muszę długo czekać aż nospa zacznie działać.
Zacznę też zażywać magnez, bo nie biorę już ze dwa miesiace. Może coś w tym być, że mam.go za malo, bo ostatnio często budzę się z bolacymi lydkami, jakby po skurczach wlasbie , Ale w nocy skurczów nie czuje... jakieś dziwadlo ze mnie...
Mam nadzieję, że w brzuchu to skurcze przepowiadajace i nic groźnego się przez to nie stanie. W necie już przeczytałam kilka strasznych historii ...

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja od momentu znaczenia brania progesteronu mam problemy ze skórą na dłoniach całym brzuchu tak ze koszulka mnie boli ... chciałam wapno 1 co mi do głowy przyszło nie pozwolił.
Dał mi poloramine , masc cholesterowa i maść że sterydem.

reklama
Witajcie dziewczyny
Dawno nie pisałam ale mielismy dość dużo problemów z ciąża na końcówce, a wczoraj w końcu urodziłam córeczkę Lilke przez cc. Malutka wazy 2360 gram, niestety ma pewne problemy ze zdrowkiem, ale mam nadzieje ze jakoś z tego wyjdziemy. Trzymam kciuki za resztę dziewczyn!
Gratulacje :* dużo zdrówka dla Córeczki

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry