reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kuruj się Kochana:)

Mnie też dotknęła bezsenność i nawet nie wiem dlaczego. W ciągu dnia nie pozwalam sobie na drzemki, codziennie spacery, sklep, ogarnięcie domu, kładę się i nie mogę zasnąć. Może to przez tę duchotę.
Moja Mała wczoraj znowu się nie ruszała - było leżenie na boku, spacer, 2 batoniki, truskawki, nawet trochę coli, trącanie brzucha, zimna woda, zimne mleko i nic. Już się mieliśmy zbierać na IP i wtedy zaczęła stukać. Dzisiaj idziemy do lekarza, zobaczę czy te ograniczenie ruchów to już kwestia masy Zosi.
U mnie skończony 35 tc, idzie 36. Postanowiłam się spakować, a mój M uprać mi torbę. Zapomniał tylko wyjąć z torby podkładkę, która zamieniła się w rozdrobniony papier;) Torba nie do uratowania tj. można ją wziąć na męski wypad do lasu;)

Z tą kuracją to tak licho bo na zatkany nos mało co można wziąść. Sól nie pomaga więc się meczę.
Dziś spałam od 4 do 9:30 I też w dzień nie odsypism chodzę jak zoombi jak mnie zgarną do szpitala nie będę miała siły urodzić.
Co do pakowania torby moja była gotowa już w 32-33 tyg.
Daj znać po wizycie .

reklama
Ja już po wizycie, Mała przybrała ok. 0,5 kg i waży ok. 2800 g:) Lekarz powiedział, że waga oszacowana niezbyt dokładnie, bo trudno ją było dzisiaj zmierzyć. Mocno się ruszała i ułożyła się tylną częścią ciała do świata co utrudniało pomiar. Zdziwiła nas trochę bo 3 i 6 tygodni temu ułożona była główkowo.
Serca też nie dała obejrzeć, ale ktg wg lekarza ok.

Ja już po wizycie, Mała przybrała ok. 0,5 kg i waży ok. 2800 g:) Lekarz powiedział, że waga oszacowana niezbyt dokładnie, bo trudno ją było dzisiaj zmierzyć. Mocno się ruszała i ułożyła się tylną częścią ciała do świata co utrudniało pomiar. Zdziwiła nas trochę bo 3 i 6 tygodni temu ułożona była główkowo.
Serca też nie dała obejrzeć, ale ktg wg lekarza ok.
Niesforne te dzieciaki od małego [emoji23]

p19u3e3kypv8wdqj.png
10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji172]

a ja odwazylam sie dzisiaj na kupno pierwszych malych drobiazgow dla malutkiej...no bardzo przyjemne to bylo:)
Aniu (tak?) a który tc masz? Korzystam z telefonu i jeśli nawet masz suwaczek to nie widzę. Ja narazie kupiłam tylko jedno body z napisem I Love my mummy bo mnie tak urzeklo [emoji23] ale przyszla latorosl dostała gotówkę od prababci i po mam nadzieję pozytywnych badaniach prenatalnych chcę kupić upatrzoną wanienkę ale trochę mam właśnie stracha

p19u3e3kypv8wdqj.png

Ostatnia edycja:
*** MAMUSIOWY KALENDARZ***

***WITAMY NA ŚWIECIE***
CZERWIEC
19 : Kreatola - synek Julian
20 : ema51 - synek Filipek

CZERWIEC
28:dreamscometrue - I badanie prenetalne
29:Rustynka - wizyta u gin prowadzącego ciążę
30: Ewunka -I badanie prenetalne

LIPIEC
10: AniaCh83- wizyta u gin prowadzącego ciążę
14: dreamscometrue - wizyta u ginprowadzącego ciążę
18: AniaCh83- II badanie prenetalne

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisać !

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3

01.07.2017 - Kasik 99: Ania
07.07.2017 - BeataWarszawa: Kaja

07.07.2017 - Liza1321: Michałek - termin CC
17.07.2017 - Rustynka: Franio
19.07.2017 - mokate66 : Pawełek
20.07.2017 - Truskawka 89: dziewczynka
30.07.2017 - Jaskolcia: Zosia

22.08.2017 - ambicja1987: ???
03.09.2017- Jogo: Eryk
28.10.2017 - anetka303 :Ola i Piotruś
18.11.2017- aniasiwa ???
26.11.2017- Nataliaa93 - dziewczynka ???
02.12.2017- AniaCh83 - chłopiec ???
04.12.2017- Juliett222 : 2 chłopców
13.12.2017 - M@gda : ???

10.01.2018- dreamscometrue ???
09.02.2018- ropuszka666 ???

Aniu (tak?) a który tc masz? Korzystam z telefonu i jeśli nawet masz suwaczek to nie widzę. Ja narazie kupiłam tylko jedno body z napisem I Love my mummy bo mnie tak urzeklo [emoji23] ale przyszla latorosl dostała gotówkę od prababci i po mam nadzieję pozytywnych badaniach prenatalnych chcę kupić upatrzoną wanienkę ale trochę mam właśnie stracha

p19u3e3kypv8wdqj.png
jestem w 20 tc...

boje sie tych zakupow jak nie wiem co...jeszcze po tych ostatnich naszych "przygodach"...
Ale wszystko skończyło się dobrze i to najważniejsze! Ja mam dookoła tyle ciężarnych ze bez problemu wydam, ale wiadomo serce boli. W zapeszanie nie wierzę. Nikt nam do końca ciąży nie da gwarancji czy tfu tfu się nie stanie cos złego

p19u3e3kypv8wdqj.png

reklama
Do góry