reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ok mam jeszcze cos po konsultacji z mezem [emoji16] - u mnie super sprawdza sie przewijak na lozeczku, a na przewijku mam taki ogranicznik, zeby nie spadla.
No i baza do fotelika tez jest mega praktyczna.
I nie smiejcie sie, ale jest cos waznego: duuuze auto, serio. Najzwyklejsze zakupy to wyzwanie, bo wozek zajmuje pol bagaznika [emoji16]
Na razie to tyle [emoji12]

Enviado desde mi iPhone utilizando Forum BabyBoom
Dobrze ze samochodu nie trxrba zamieniać mam duuuuzy :)
No robie listę wyprzedaże sie zaczynają :D:D
A laktator ? Wyparzacz do butelek ? Szumis ha ha ha słyszalam ze przereklamowany ......
Kupiłam dzis butelki :D avent natural zestaw 4 szt czyscik i smoczek :)

reklama
A laktator ? Wyparzacz do butelek ? Szumis ha ha ha słyszalam ze przereklamowany ......

Laktator mam medela swing elektryczny - mi sie sprawdza, bo niestety karmie swoim i mm, z przewaga drugiego.
Wyparzacz do butelek mam z Mercadony ten do mikrofali i jest super. Serio nie kupuj nic innego.
Szumis powiem Ci ze powoli cos dziala na Lilke, ale rzadko [emoji12]
Butelki mam Aventu i Dr Brownsa i obie marki sa spoko, choc dr Browns duzo wiekszy niz Avent mimo, ze pojemnosc ta sama.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja juz tez w szpitalu grzecznie - przez cukrzyce zameldowana 2 dni przed terminem...
U mnie szacunkowa waga 4000 wiec tez spory czlowieczek ale daleko mi do kreatoli ;)
No i tak... Wskazan do cc nie widza, poki co wskazan do wywolywania porodu tez nie... Na wejscie mialam wczoraj 1.5 cm rozwarcia i maly jest juz wstawiony w kanal rodny glowka.
Caly czas mam nieregularne juz odczuwalne skurcze wiec tez licze na to ze niedlugo bede miec synka obok ;)
Wiec tez o kciuki juz prosze i bede sie odzywac ;)

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
POWODZENIA:)!!!

Ja mam łożysko z przodu, do ok. 21 tc było bardzo nisko (było blisko ujścia, ale go nie zakrywało) i później się podniosło. Możliwe, że u Ciebie będzie podobnie.
O łożysku przodującym mówi się raczej po 20 tc, który tc u Ciebie Aniu?
17tc. To dobrze, więc na razie się tym nie martwie. Kiedy poczulas ruchy? Lek. mówił, że przez to łożysko mogę poczuć później i ogólnie będą mniej wyrazne. Choć czasami wydaje mi się , że już coś czuje. Przez usg przez brzuch widział u Ciebie , Że jest blisko ujscia? Czy potrzebne jest do tego badanie waginalne ?

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej kochane!
Widzę z radością, że wiele ze starających się jest tutaj - może jeszcze kilka z Was mnie pamięta.
U mnie dziś równo 40 tc, kontrola w szpitalu i decyzja o wywołaniu porodu dziś wieczorem. Z dzieckiem wszystko dobrze, ale lekarz oszacował wagę na 4500, więc nie chce ryzykować.
Trzymajcie kciuki. Mam nadzieję, że niebawem odezwę się z fotkami mojego Synka.
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie!

Super, że się odezwalas. "Wolalam" Cię jakiś czas temu na " kto po in vitro" . To już może jesteś po wszystkim i tulisz swojego drugiego skarba.... Naturalnie probujesz jak rozumiem, tzn nie przez cc. Nielada wyczyn z takim grubaskiem. Trzymam kciuki. Daj znać koniecznie , jak już wystarczająco dojdziesz do siebie [emoji5]

Ja juz tez w szpitalu grzecznie - przez cukrzyce zameldowana 2 dni przed terminem...
U mnie szacunkowa waga 4000 wiec tez spory czlowieczek ale daleko mi do kreatoli ;)
No i tak... Wskazan do cc nie widza, poki co wskazan do wywolywania porodu tez nie... Na wejscie mialam wczoraj 1.5 cm rozwarcia i maly jest juz wstawiony w kanal rodny glowka.
Caly czas mam nieregularne juz odczuwalne skurcze wiec tez licze na to ze niedlugo bede miec synka obok ;)
Wiec tez o kciuki juz prosze i bede sie odzywac ;)

3mam kciuki za pomyślne rozwiązanie [emoji3]

Ja laktatorów używam dwóch - ręcznego i elektrycznego. Kupiłam dopiero po porodzie, gdy okazało się, że są potrzebne.
Szumiś u nas na ogół się sprawdza.
Wyparzacza nie mam, podgrzewacza też - sprawdza się kubek z gorącą wodą.
Butelki aventu i dr Brown's i ich smoczki nie zdały rezultatu- u nas w grę wchodzi tylko NUK.

reklama
O właśnie. ..
A ja bardzo duzo korzystalam w podgrzewacza. Czy to mleko moje z lodowki czy tez potem do mm - nawet potem bardziej bo w nocy woda caly czas sie grzala i tylko minutka i mm bylo gotowe ;)

Au mnie bez zmian - Moj Ksiaze uparty... Nic sie nie dzieje od wczoraj...

Do góry