reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Natula no w końcu jesteś!!! Gratulacje [emoji8][emoji8] porodu nie zazdroszczę, ale najważniejsze że córeczka już jest!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

*** MAMUSIOWY KALENDARZ***

***WITAMY NA ŚWIECIE***
02.04.2017 Natula: Natalka
05.04 2017 Anetka33 : syn Wiktorek

MAJ
8: Katharina203- termin CC
12: Rustynka-wizyta u lekarza prowadzącego ciążę

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisać !!!

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3

08.05.2017 - Butterfly1331: Staś cc
08.05.2017 - Katharina203: Maja
22.05.2017 - cytrynkaxxxx84: chłopiec
24.05.2015 - mona993: dziewczynka
19.06.2017 - ema51: chłopiec
01.07.2017 - Kasik 99: Ania
07.07.2017 - BeataWarszawa: Kaja
17.07.2017 - Rustynka: Franio
19.07.2017 - mokate66 : Pawełek
20.07.2017 - Truskawka 89: dziewczynka
20.07.2017 - Liza1321: Michałek (na 90%)
30.07.2017 - Jaskolcia: Zosia
22.08.2017 - ambicja1987: ???
08.09.2017- Jogo:???

Witajcie,
Czy mialyscie w okolicach 20 tygodnia zalecenie badania AFP. Wczoraj na wizycie lekarz kazał je wykonać. Potem dotyczytalam ze dot. wad cewy nerwowej i wad genetycznych płodu. Nie wiem, czy ma jakieś podejrzenia i obawy czy to standardowe badanie?
Pytanie drugie- cały czas chodzę do lekarza z kliniki in vitro. Jak dotąd nigdy nie miałam badanych piersi, nie wspominał też o wizycie u dentysty lub innych specjalistów istotnych w okresie ciazy. Obawiam się czy w związku z tą opieką ukierunkowana na utrzymanie ciazy nie zostają zaniedbane inne obszary. Jak to wygląda u Was. Czy mam powody do niepokoju?

Witajcie,
Czy mialyscie w okolicach 20 tygodnia zalecenie badania AFP. Wczoraj na wizycie lekarz kazał je wykonać. Potem dotyczytalam ze dot. wad cewy nerwowej i wad genetycznych płodu. Nie wiem, czy ma jakieś podejrzenia i obawy czy to standardowe badanie?
Pytanie drugie- cały czas chodzę do lekarza z kliniki in vitro. Jak dotąd nigdy nie miałam badanych piersi, nie wspominał też o wizycie u dentysty lub innych specjalistów istotnych w okresie ciazy. Obawiam się czy w związku z tą opieką ukierunkowana na utrzymanie ciazy nie zostają zaniedbane inne obszary. Jak to wygląda u Was. Czy mam powody do niepokoju?
Ja badania AFP nie miałam, badania piersi też nie, ale na każdej wizycie miałam normalne badanie ginekologiczne, potem USG dopochwowe i na końcu przez brzuch. Na każdą wizytę robiłam też badania krwi i moczu. Do dentysty chodziłam regularnie, lekarz zwracał na to uwagę, to samo z wizytą u okulisty. Nikogo więcej nie zaliczyłam.

Wczoraj miałam niezłe zamieszanie, rano badania krwi później badania prenatalne i na koniec Ikea :-) :) U juniora wszystko dobrze, ułożenie główkowe waga ok 1300 i oczywiście jajka i fujarka na swoim miejscu. Buźkę zasłaniał rączkami :-D

Niczym mój syn zawsze pokazuje się od d... strony :eek: A przypomnij który jesteś tydzień?

reklama
Witajcie,
Ja nic z tych badań co piszesz nie miałam. Do dentysty sama chodzilam. Do okulisty tez.
Moje badania na wizycie wyglądały tak. Badanie ręczne, usg dopochwowo oraz przez brzuch. I na każdą wizyte badania moczu i morfologia

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry