reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Sznurki u mnie bylo podobnie, usg gen. mialam 'od srodka' bo przez brzuch slabo widac bylo i ponad 20 minut lekarz kombinowal zeby sie maluch odwrocil, szturchanie, podnoszenie i opuszczanie bioder, kaslanie.. na chwile sie obrocil i NT 1.5 i nosek są .. czytalam juz sporo o tym ze jak komus nawet NT wychodzilo przy granicy norno tj 2.5 albo nawet powuzej i wkoncu decydowaly sie kobiety na amnio to nie bylo zadnych chorób po wyniku, więc ten test to jakaś fanaberia!! U mnie zadnego amnio nie bedzie BEZ WZGLEDU na wynik! Zafalszowanym testom mówimy NIE! szkoda że tak późno się zorientowałam :sorry::-:)dry::wściekła/y:

reklama
ja tez zaluje
sama chcialam tego testu!
u mnie w rodzinie nigdy nie bylo zadnych chorob, u meza tez nie!
a test wyszedl źle..
Dlaczego? Nie wiem
ale siedzi to w mojej glowie caly czas, codziennie o tym mysle
moim marzeniem jest zeby synuś byl zdrowy :-)
chodze do 3roznych lekarzy od czasu tej wiadomosci..
na polowkowe jade do 2 roznych
odbilo mi..

Zreszta ty jeszcze nie znasz wyniku, wiec badz spokojna, prosze
znam osoby, ktorym test wychodzil bardzo, bardzo zle a dzieci maja zdrowe!
dlatego musimy myslec pozytywnie
ja mysle pozytywnie, rozmawiem z synkiem :-)
boje sie, to prawda, ale wiem, ze jest dobrze

Sznurki wcale i nie odbiło, każda z nas na pewno tak samo by zareagowała. To normalne. I postaraj się nie martwić, bo wszystko jest na pewno dobrze z maluszkiem.

Aduś a Ty może po prostu nie odbieraj tego wyniku co?

Adus nie nakrecaj sie. Mi przegapili termin aby porobic badania w 12 tyg. i moze lepiej. Poszlam na polowkowe, obejrzeli dziecko na usg i powiedzieli,ze wszystko ok. Kolezanka jak byla w Polsce tez zrobila usg ( dodatkowe ) i tez jej lekarz sugerowal, ze cos nie tak z glowka dziecka, chyba ze mozg na gornej granicy normy. Przekopala caly net, stres do porodu samego a tu zdrowy chlopak ma juz 18 miesiecy i usmiech mu z buzki nie schodzi. Nie ma sie co sugerowac i denerwowac. Na pewno dzieciatko zdrowo sobie rosnie.

Dziewczyny czytam o tych wozkach i tez je bralam pod uwage, szczegolnie, ze tu na ebayu duzy wybor. Gdzies mi jednak wpadl opis wozkow polskiego producenta krasnal.Maja dobre opinie mam i fachowcow. Z tego co czytam do dobry wybor za dosc niska cene. Mi odpowiadaja duze pompowane kola i zastanawiam sie nad taka opcja. za 2 tyg. lece do Polski, wiec mam nadzieje, ze uda mi sie w hurtowni zobaczyc jakis w realu.

Magda - gratulacje!!!
Dziewczyny - mi genetyczne prowadziła moja koleżanka genetyk i na pierwszym spotkaniu powiedziała, że nie lubi prowadzić pacjentek po in vitro, bo wyniki są zawsze zafałszowane i że opieramy się głównie na usg. U mnie wyniki mozno skrzywił też krwiak. Ale z drugiej strony ... test pappa wskazywał na to, że będa jakieś problemy, tj. że jest jakieś słabe przewodzenie przez kosmówkę. Lekarze nie potrafili wtedy jeszcze powiedzieć, co jest nie tak - ale kilka dni później był silny krwotok i mega krwiak. Na wyniku pappa miałam dodatk. adnotację, że niski poziom beta hacg rodzi podejrzenia problemów na dalszym etapie prowadzenia ciąży - czyli pokazał już odklejanie kosmówki. Tak więc ja mam mieszane uczucia, czy dobrze czy niedobrze robić te badania. Może po prostu trzeba podejść z większą rezerwą. Po krwiaku, to w ogóle odjechane te wyniki miałam :-)
W niedzielę byli znajomi, kt. zrobili amniopunkcję. Powiedzieli, że więcej by tego nie zrobili. Mieli b. wysokie ryzyko zespołu Downa. Oczywiście amniopunkcja tego nie potwierdziła, a mały w wieku czterech lat poprawia filmy na discovery i wyjaśnia, że ten dinozaur (tu nazwa po łacinie) nie żył w tej epoce tylko w tamtej.
A my 4 kwietnia mamy umówiony filmik 3/4 D.

Czesc Dziewczyny,

Madzialenak, ciesze sie bardzo ,ze Sebastianek ma sie dobrze i juz zaczyna mamusi dawac pierwsze znaki,ze bedzie z niego niezla rozrabiaka ;-)
A tak na serio, to ja juz tez czekam z utesknieniem na pierwsze bulgotanie, mrowienie czy laskotanie mojego bobaska. To musi byc niesamowite uczucie. Musze jeszcze troche poczekac.

reklama
Hej dziewczynki :)
Ja z takim pytaniem:
Czy usuwałyście w ciąży kamień nazębny? Zapisałam się, będę wtedy juz w II trymestrze (13tc). Stomatolog mówiła, ze można. A teraz czytam net i widzę, ze zdania są podzielone...

Do góry