reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Coleta - witaj po przerwie :) Na pewno słonka trochę sobie na zapas nałapałaś....fajnie....tutaj nadal zima i nic wiosny nie zwiastuje :/ Ja wczoraj robiłam krzywą cukrową - i całą cytrynę mi dziewczyny wcisnęły do kubeczka - lekko poszło :) Także polecam.
Co do starań o kolejne Maleństwo też nad tym myślimy - zobaczymy jak nam się ułoży z chłopakami -czekamy na dwóch Synków....a marzy się jeszcze córeczka :)
Tylko nie wiem czy się zdecydujemy na kolejne in vitro...2 razy robiliśmy - za każdym razem było 5 dobrych komórek, 2 się zapłodniły - i za drugim razem udało się - i teraz dwa bąble mi masakrują wnętrzności :) Podejrzewam że nie będziemy się jakiś czas zabezpieczać i zobaczymy...a nóż widelec się uda.... :)

Dziewczyny - ma któraś z Was problemy z hemoroidami?? Możecie mi coś polecić? Zrobiły mi się :baffled:

reklama
Coleta - witaj po przerwie :) Na pewno słonka trochę sobie na zapas nałapałaś....fajnie....tutaj nadal zima i nic wiosny nie zwiastuje :/ Ja wczoraj robiłam krzywą cukrową - i całą cytrynę mi dziewczyny wcisnęły do kubeczka - lekko poszło :) Także polecam.
Co do starań o kolejne Maleństwo też nad tym myślimy - zobaczymy jak nam się ułoży z chłopakami -czekamy na dwóch Synków....a marzy się jeszcze córeczka :)
Tylko nie wiem czy się zdecydujemy na kolejne in vitro...2 razy robiliśmy - za każdym razem było 5 dobrych komórek, 2 się zapłodniły - i za drugim razem udało się - i teraz dwa bąble mi masakrują wnętrzności :) Podejrzewam że nie będziemy się jakiś czas zabezpieczać i zobaczymy...a nóż widelec się uda.... :)

Dziewczyny - ma któraś z Was problemy z hemoroidami?? Możecie mi coś polecić? Zrobiły mi się :baffled:

domowym sposobem - woda utleniona tak je przemywac z wacika.

kupiłam maść posterisan...doraźna ulga jest ale jak tylko odstawiam maść problem wraca.... i chyba tak do porodu:baffled:

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny :-)
Coleta ale Ci dobrze po takich wakacjach. A jak zniosłaś lot 6h? zastanawiam się czy nie lecieć jeszcze raz do Norwegii w czerwcu jak będe w 6 miesiącu..
Misia Uspokoiłaś mnie swoją informację, widzę że te pappa są niepotrzebne, cokolwiek będzie nie chce żadnego amnio.. staram się już o tym jak najmniej myśleć, nie mam żadnych powodów dla których miały by być coś źle, pozatym wiem i czuje że maleństwo jest 100% zdrowe
A ja dziś byłam na kolejnej wizycie :-D tym razem zakańczającej program Do skutku!! huraaa... no i po roku klinika pozbyła się mnie, już nie mam 'ochrony' więc teraz musi być już dobrze. Mój maluch przegonił kolejny dzień na suwaczku, ma 7,32 cm tj 13t3d, przyspieszył nieźle. W następny piątek podglądamy płeć.
Jak powiedziałam mojemu lekrzoowi że boje się pappa bo jest zafałszowany, to mówił że u nch w Invicta biorą pod uwage że to po ivf i różnych lekach... Ja i tak tym testom nie wierze. W środe następną pójde tam jak na ścięcie .. Chyba mnie jednak źle zrozumiał bo myślał że ja myślę że ten test nic nie wykrywa, a ja odwrotnie, ciągle słyszę opinie że mimo iż test pokazuje ryzyko to rodzą się zdrowe dzieci.
Co do rodzeństwa to narazie o tym nie myśle ale w końcu będę musiała bo mam 4 blastki zamrożone jeszcze. Fajnie jest jak dzieci wychowują się z rodzeństwem..

Hemoroidy... temat rzeka. Ja mam paść posterisan. Ale u mnie hemoroidy to też kwestia obciążenia i pojawiają się nawet jak długo chodzę czy siedzę. Także pewnie do końca ciąży tak do końca się ich nie pozbędę. Jeśli u Ciebie Różyczko pojawiają się przez kwestie zaparć to wystarczy dietę zmienić. A jak bardzo dokuczają to polecam posiedzieć w zimnej wodzie. Nie bardzo zimnej ale przyjemnie chłodnej. W końcu to opuchnięte żyły.

A ja mam wieść do ogłoszenia - zamówiliśmy wózio!! Ale jaki... Nie nastawiałam się na ten kolor ale nazywa się imitacja lnu i kolory brąz/beż. Będzie za ok 6tyg. Już nie mogę się doczekać. W necie szukam tego koloru ale nigdzie się do doszukać nie mogę. Są podobne ale to nie to.

Coleta to będzie Tako Duo Jumper. Ogromny wózek ale dzieciom będzie wygodnie. Znalazłam kolorystykę na pojedyńczym. U nas będzie inny układ kolorów ale te kolory i ten materiał. Ponoć to najnowsze kolory.

Zobacz załącznik 547812

EDIT: znalazłam jeszcze nasze kolory w bardzo podobnym układzie jak nasz. Tako duo jumper kolor numer 05.

Ostatnia edycja:
reklama
Aduś :-) maluszek rośnie jak na drożdżach :-) jejku, już niedługo dowiesz się czy to córcia czy synuś! nie mogę się doczekać razem z Tobą!

ps. ja się pożegnam z Invictą na jakiś czas 12 kwietnia :-)

Do góry