reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Bo sie okazalo ze po operacji oczu mam obawy zeby sie tam nic nie poodklejalo...no i jeszcze ta cukrzyca i niewiadomo jak wielka bedzie moja tluscilka...niby mam miec 8 maja...a mi troche ta data nie w nos bo moja szwagierka co zle bylo miedzy nami sie wtedy urodzila...no ale trudno...wazne zebym wytrwala do maja...
Ja się urodziłam 10 maja. Rok temu byłam po pierwszym transferze i już czułam, że się nie udało, dwa dni później mnie zalało. Teraz będzie prezent urodzinowy, lekarz pytał czy ten termin może być, bo urodziny spędzę w szpitalu,ale odpowiada mi to :)

Dziewczyny, jak Wy liczycie wiek ciąży - z daty transferu czy z OM? Spotkałam się z dwiema szkołami i zastanawiam się, która jest prawidłowa. U mnie na USG termin pokrywa się z OM, a data z transferu jest o 4 dni późniejsza.

Lile gratulacje!! 35 to i tak bardzo ładnie jak na ciaze blizniacza :)

Husann ja tez mialam wysokie cisnienie w 1szej ciazy, u mnie przez to musieli rozwiazac wczesniej.

Martka83 takie chyba sa "uroki" ciazy po ivf, ja tez sie szykuje na wczesniejszy porod, nawet poodkładałam juz po synku ciuszki na rozmiar 50.

A u mnie było 39+4 [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez tak czuje ze bedzie szybciej. Chociaz juz tak bardzo sie nie martwie bo juz jest 37+2 tydz i to jest juz ciaza donoszona teraz najwazniejszy jest maly.
A ty w ktorym tyg mialas cc i jakie ciesnienie mialas ?

To nie masz zlego cisnienia, norma jest 140/90. Ja miałam tak ok. 180/100, najwyzej mialam 220/120 ale to juz po cc tak skoczyło.

Butterfly ja mialam OM 10.10, ale lekarz kazał mi podawac date 13.10 bo mam długie cykle i mialam pozniej transfer na naturalnym cyklu.

Dziewczyny, jak Wy liczycie wiek ciąży - z daty transferu czy z OM? Spotkałam się z dwiema szkołami i zastanawiam się, która jest prawidłowa. U mnie na USG termin pokrywa się z OM, a data z transferu jest o 4 dni późniejsza.

Zawsze z OM, wtedy jest tak jak w ciàży naturalnej. U mnie odjęła dwa tygodnie od daty transferu i tą datą się posługiwałam

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Lile gratuluje dzieciaczkow:-)
U mnie lekarz od daty punkcji odjal 14 dni i to mi wpisal w karte jako termin ostatniej miesiaczki i na tej podstawie obliczyl termin porodu.

reklama
Do góry