reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Wybaczcie ze ja dziś tylko o sobie ale chciałam sie pochwalić :) dziś miałam usg i jestem w 13tyg 5 dni a termin porodu przesunął sie na 3.09 . Wszystko wydaje sie w porządku ale jakoś nie wierze ze aż tyle sie ten termin zmienił . Poza tym maleństwo tak nie dawało sie zbadać ze nawet za bardzo przyziemności nie można zmierzyć . Wiec pobrali mi krew na zd i trisomie . Jak kolwiek widok cudny , corcia była zachwycona widokiem dzidziusia :) następne usg juz połówkowe mam 25kwietnia. Jak wytrzymać ?:(

Wybaczcie ze ja dziś tylko o sobie ale chciałam sie pochwalić :) dziś miałam usg i jestem w 13tyg 5 dni a termin porodu przesunął sie na 3.09 . Wszystko wydaje sie w porządku ale jakoś nie wierze ze aż tyle sie ten termin zmienił . Poza tym maleństwo tak nie dawało sie zbadać ze nawet za bardzo przyziemności nie można zmierzyć . Wiec pobrali mi krew na zd i trisomie . Jak kolwiek widok cudny , corcia była zachwycona widokiem dzidziusia :) następne usg juz połówkowe mam 25kwietnia. Jak wytrzymać ?:(

Jakim cudem po in vitro moze Ci sie przesunac termin? Przeciez znaja dokladna date zaplodnienia...
I czemu masz taka dluga przerwe miedzy usg? Nic w 16-17tyg?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jakim cudem po in vitro moze Ci sie przesunac termin? Przeciez znaja dokladna date zaplodnienia...
I czemu masz taka dluga przerwe miedzy usg? Nic w 16-17tyg?

Tutaj jest tak ...12-14 Tydz,22tydz, 32tydz,36tudz .. chyva ze idziesz prywatnie lub zle sie czujesz ..to tez robia ..
Po 36 tyg co poltora tyg usg i ktg

Jogo dziwne ze cie zistawili bez sprawdzania organow,przeciez to takie wazne,Ja tez mialam problemy w tym dniu (14tydz) robione 3 razy usg bo Sue bardzo wiercila i kazali wychodzic wchodzic pic duzo znow wchodzic i tak 3 godziny minely Ale zbadac wszystko zbadali tylko wiem ze co szpital to inny niestety
Moze przejdz sie do prywaciaka ....

Tequila, to że laktatorem ściągnęłaś 80 nie znaczy że dziecko nie ściągnie więcej. Ja ją przystawiam po laktatorze, jak już nic nie leci i ona jeszcze pije dużo.

Wiem że dziecko może wyssać więcej niż laktator ale mimo wszystko nie wierzę że może to być raz tyle albo więcej

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

TeQuila powiem tak. Jak ja nie mam jak nakarmić malego to sciagalam mleko i było 60ml. A zaraz po karmieniu z piersi sciagalam i było ledwo 30ml a czasami może z 10ml. Wiec u mnie coś zawsze zjadł.

Myślę, że na pewno Alanek nie był przez te 2 dni głodny. Wierz mi. Jak nie płakał przez te 2 dni to nie był głodny. Mój jak jest głodny zwłaszcza nad ranem to płacze o to głośno. Daj sobie jeszcze czas. I jak dziewczyny piszą jeśli masz cierpliwość przykładają go do piersi kiedy tylko chcesz

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Nie płakał w ciągu dnia dopiero wieczorem robił się marudny ale może to też kwestia zmęczenia
Zauważyłam za to że mniej sikał i przez te dwa dni nie zrobił kupki a to już sygnał że jedzenia mogło być za mało
Będę go nadal karmić piersią ale mm też podam jak będę widzieć że ma mało
Myślałam też żeby kupić laktator elektryczny ale nie wiem czy jest sens wydać 700zł skoro przez 3 miesiące dziecko nie dało rady rozkręcić laktacji

Nie płakał w ciągu dnia dopiero wieczorem robił się marudny ale może to też kwestia zmęczenia
Zauważyłam za to że mniej sikał i przez te dwa dni nie zrobił kupki a to już sygnał że jedzenia mogło być za mało
Będę go nadal karmić piersią ale mm też podam jak będę widzieć że ma mało
Myślałam też żeby kupić laktator elektryczny ale nie wiem czy jest sens wydać 700zł skoro przez 3 miesiące dziecko nie dało rady rozkręcić laktacji

Ja mam elektryczny i miałam ochotę zmienić na lepszy, ale jak dla mnie się nie opłaca, bo u mnie nie rozkręcil mały aż tak laktacji. Bo u mnie nie ma to sensu.

Może tak jak piszesz Alanek był zmęczony. No z tymi kupkami to jest różnie. Nie wiem jak jest jak tylko na piersi dziecko jest. Bo na mm to mi mówiła polozna, że nawet do 2-3 dni może nie robić. Mój teraz tak z maks 3 razy dziennie zrobi kupę. W nocy wogole nie robi. Ale ja daje też rumianek do picia codziennie. Bo chyba bez tego by nie zrobił wogole

Ja mam elektryczny i miałam ochotę zmienić na lepszy, ale jak dla mnie się nie opłaca, bo u mnie nie rozkręcil mały aż tak laktacji. Bo u mnie nie ma to sensu.

Może tak jak piszesz Alanek był zmęczony. No z tymi kupkami to jest różnie. Nie wiem jak jest jak tylko na piersi dziecko jest. Bo na mm to mi mówiła polozna, że nawet do 2-3 dni może nie robić. Mój teraz tak z maks 3 razy dziennie zrobi kupę. W nocy wogole nie robi. Ale ja daje też rumianek do picia codziennie. Bo chyba bez tego by nie zrobił wogole

Mi znowu lekarz powiedział żeby nie dawać żadnych herbatek tylko ewentualnie wodę i bądź tu mądry:/
Ja mam odpowiednią ilość mleka w nocy. Jak Alan się budzi po 6 godz to pije z 15 min z jednej piersi i się najada
Odbija od razu i śpi a w ciągu dnia po 5 min już nie słyszę odgłosu połykania

Dziś o 4 zjadł moją pierś potem o 7.30 i kolejny raz przed 9 i zasnął na chwilkę a teraz sobie gaworzy w wózku
Bez mm ale na jak długo nie wiem:/

reklama
Dziś o 4 zjadł moją pierś potem o 7.30 i kolejny raz przed 9 i zasnął na chwilkę a teraz sobie gaworzy w wózku
Bez mm ale na jak długo nie wiem:/

Myślę, że musi się przyzwyczaić ze nie dostaje butli. Po prostu na kp częściej chce jeść.

No dziwne z tymi herbatkami. Mi każdy mówi, że wolno. Tylko ze ja tylko z 30ml daje raz dziennie i nie zawsze.

Do góry