reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny a skoro mowa o pieniądzach i dodatkach. To jak to jest z tym "kosiniakowym" przysługuje każdej z nas przez rok od urodzenia dziecka?

reklama
Kosiniakowe to jest chyba taki zasilek macierzynski dla tych co dawniej nie mieli praw do macierzynskiego.
Jak sie dostaje zasilek macierzynski, to kosiniakowego juz chyba nie.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Kosiniakowe to jest chyba taki zasilek macierzynski dla tych co dawniej nie mieli praw do macierzynskiego.
Jak sie dostaje zasilek macierzynski, to kosiniakowego juz chyba nie.

Napisane na LG-D620 w
No ja do końca nie wiem właśnie ale podobno należy się każdej mamie ,np. Ale jeżeli ma umowę o pracę to jakoś odpowiednio Pomniejszony ale ja tego totalnie nie kumam

Z kosiniakowym jest tak, że dostaje go matka jeśli w ciazy nie pracowała, nie dostawała macierzyńskiego, nie brała zasiłku. Ale ogólnie chyba chodzi ze nie przysługuje zasiłek macierzynski, czyli osoba musi być bezrobotna

Kosiniakowe to nie jest becikowe? To jest jednorazowe czy wypłacane co miesiąc?
Bo becikowe można dostać gdy dochód na osobę w rodzinie nie przekracza 1 922 zł netto,

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kosiniakowe to nie jest becikowe? To jest jednorazowe czy wypłacane co miesiąc?
Bo becikowe można dostać gdy dochód na osobę w rodzinie nie przekracza 1 922 zł netto,

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kosiniakowe to świadczenie wypłacane co miesiąc dla osób bezrobotnych,studentów, osób będących na KRUS. Osób pracujących przebywających na umowach np zlecenie ale nie odprowadzających składek zdrowotnych do ZUS, od których przysługuje zasiłek macierzyński.

Miłego dnia dziewczyny, ja dziś do pracy po urlopie i jakoś mi się nie chcę- chyba mi się spodobało na wolnym :rofl2:

reklama
Do góry