reklama
kasia_basia
Fanka BB :)
Dziewczyny a skoro mowa o pieniądzach i dodatkach. To jak to jest z tym "kosiniakowym" przysługuje każdej z nas przez rok od urodzenia dziecka?
Tam chyba jakieś progi teraz są. Maksymalny dochód na osobę.
Muszę się dowiedzieć, poszukać informacji. Tysiakiem nie pogardzę.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kosiniakowe to jest chyba taki zasilek macierzynski dla tych co dawniej nie mieli praw do macierzynskiego.
Jak sie dostaje zasilek macierzynski, to kosiniakowego juz chyba nie.
Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Atena33
Kosiniakowe to jest chyba taki zasilek macierzynski dla tych co dawniej nie mieli praw do macierzynskiego.
Napisane na LG-D620 w
No ja do końca nie wiem właśnie ale podobno należy się każdej mamie ,np. Ale jeżeli ma umowę o pracę to jakoś odpowiednio Pomniejszony ale ja tego totalnie nie kumam
kasia_basia
Kosiniakowe to nie jest becikowe? To jest jednorazowe czy wypłacane co miesiąc?
Bo becikowe można dostać gdy dochód na osobę w rodzinie nie przekracza 1 922 zł netto,
Bo becikowe można dostać gdy dochód na osobę w rodzinie nie przekracza 1 922 zł netto,
Rustynka
Kosiniakowe to nie jest becikowe? To jest jednorazowe czy wypłacane co miesiąc?
Kosiniakowe to świadczenie wypłacane co miesiąc dla osób bezrobotnych,studentów, osób będących na KRUS. Osób pracujących przebywających na umowach np zlecenie ale nie odprowadzających składek zdrowotnych do ZUS, od których przysługuje zasiłek macierzyński.
Miłego dnia dziewczyny, ja dziś do pracy po urlopie i jakoś mi się nie chcę- chyba mi się spodobało na wolnym
ewelin86
Becikowe jest wypłacane jednorazowo, a kosiniakowe wypłacane przez rok. Są jeszcze jednorazowe za urodzenie dziecka i rodzinny.Kosiniakowe to nie jest becikowe? To jest jednorazowe czy wypłacane co miesiąc?
Atena33
I te wszystkie papiery składa się w mops?Becikowe jest wypłacane jednorazowo, a kosiniakowe wypłacane przez rok. Są jeszcze jednorazowe za urodzenie dziecka i rodzinny.
reklama
ewelin86
Tak. Ja wypełniałam 3 deklaracjeI te wszystkie papiery składa się w mops?