reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Beata o tobie tez myslalam ostatnio [emoji4] [emoji3] ja pierwsze pukniecie od srodka poczulam w 18 tyg wlwlasnie [emoji3] super ze dolaczylas tutaj[emoji3]

Dziewczyny co to rad poporodowych to ciągle przychodzi mi do glowy jedna: narobić zapasów jedzenia [emoji3] zakupow i. Juz nagotowanych pomrozic. Co prawda nam na początku obiady dowozila teściowa i moi rodzice ale nawet trochę później naprawdę na początku nie ma czasu a jeść sie chce [emoji6] i gdybym mogla cofnac czas to nagotowalabym całą zamrażarkę [emoji3]

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom
Hej :)
A jak u was? Bo niestety straciłam Was z pola widzenia na jakiś czas i nie jestem na bieżąco :(
Masz rację, jakieś zupy kremy itp czasami nawet lepiej smakują jak się przemrozi :)
Ja też mam to szczęście, że moja mama jest w miarę blisko to zawsze pomoże :)
Nie mylić z teściowa ;) choć ta też bardzo ok ale jednak ponad 100km stąd ;)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Z tym pęcherzem to masakra :)
Ja dopiero połowa ciąży a już, cały dzień spokój,a tylko noc nadchodzi to jakbym się nie ułożyła latam 3-4 razy w nocy do łazienki.
Może to zaplanowane działanie naszych dzieci żeby nas do bezsennych nocy przyzwyczajać ;)

Beatko ja wstaje co 30-40 min do ubikacji cala noc a czasami siedzę jakieś 10 min bo co wstanę to uciska mnie któryś głową i zanim dojdę do łóżka a mam jakieś dwa metry to już mnie boli i ciśnie choć dwie krople wylatuje przyzwyczajaj się Kochana bo to dopiero początek przygód :)

Kasiu zgadzam się z tobą mój M tez musi we wszystkim pomagać o czym piszesz wkurza mnie to że taka nie samodzielna jestem ale cieszę się że gotowa jestem na przyjście dxieci choć wszyscy mi mówili że za wcześnie a teściowa to dalej uważa że za wcześnie jeszcze i wkurza mnie bo cały czas powtarza bo ona nie wierzy a jak coś się stanie i takie tam bo ona w zabobony wierzy ze dopiero powinnam kupować i robić pokój jak się dxieci urodza tak jakby życzyła mówili czegoś złego
Rybka,postaraj się tym nie przejmować.
Kiedyś tak było,te wszystkie zabobony itp żeby nie zapeszyc i tak dalej.
Szczególnie wśród ludzi starej daty.
Najważniejsze,że Ty wiesz ze chłopaki zdrowi i wszystko jest ok. :)
Czekamy na nich spokojnie,bo wiesz... też troszkę tu dziewczynek, to i kawlerow będzie potrzeba ;)

Ja mam połowkowe 1.03 i też myślę,że po tym zacznę kupować :)
Niby wiem,że jest ok bo robiłam Nifty ale mimo wszystko ten test jednak wszystkiego nie wykaże.
Ja już mebelki wybrane, ciuszki są tak piękne że nie wiem na co patrzeć :)

Ee to jak jestes po nifty to szalej [emoji4] Ja mam sporo rzeczy z zary i sa niezle jakosciowo wiec korzystaj z przecen [emoji4]
Ja tez poczulam pierwsze ruchy w 18t, cos jakby pekajace banki. Tydzien pozniej juz zaczelam czuc ruchy i zaraz mial okazje poczuc moj maz [emoji16] Teraz to ona sama pod reke sie przesuwa i kopie tak mnie jak jego [emoji4]
A no i codziennie po pracy zaraz po buziaku dla mnie Maz podnosi koszule i styka nasze brzuchy, zeby Lili wiedziala, ze Tata wrocil i sie przytula :) Tez cos czuje, ze zwariuje na jej punkcie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No ja tak jak Flandi szybko zaczęłam i teraz się ciesze bo naprawdę jest ciężko nie wyobrażam sobie teraz prasowania chodzenia po sklepach nawet urządzania pokoju jak nie umiem skarpetek założyć a co się schyle to pali zgaga a po dłuższym chodzeniu czy stanie nogi jak hobbit i kręgosłup daje znać nie mówiąc jak dzieci uciskaja na pęcherz masakra a moje dxieci jeszcze nie koniecznie lubią jeździć samochodem po naszych dziurawych drogach także ja jestem za tym żeby kupować szybciej a potem tylko odpoczywać :)

Rybka ale mi przypomniałaś tą radość jak moglam sobie sama bez problemów ubrać skarpetki po porodzie [emoji23] luksus normalnie!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Beatko ja wstaje co 30-40 min do ubikacji cala noc a czasami siedzę jakieś 10 min bo co wstanę to uciska mnie któryś głową i zanim dojdę do łóżka a mam jakieś dwa metry to już mnie boli i ciśnie choć dwie krople wylatuje przyzwyczajaj się Kochana bo to dopiero początek przygód :)
Ha ha i zobacz jak to jest,że mimo tego wszystkiego prawie każda tęskni później za byciem w ciąży :)

@BeataWarszawa - ja pozno zaczelam kupowac, ale tylko dlatego ze bylam przywiazana do lozka. Szczerze? Kupuj po troche, znalezienie wszystkiego zajmuje sporo czasu. Wozek warto przetestowac osobiscie w sklepie, a to z duzym brzuchem malo komfortowe ;-).

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

A co do zapasów to ja robie juz bo niby teściowa na gorze w mieszkaniu ale jak byłam w szpitalu na operacji to mój M jadł bułki i kiełbasę a w niedziele jechał na obiad do mojej Mamy ewentualnie jak była u mnie nie przywozila mu do szpitala taka to oto jego Mamusia a ze nie umiał gotować to wiadomo potem zaczął się uczyć i teraz już trochę umie ale jak będzie jeździł do mnie i jeszcze praca to wolę mu wrzucić do zamrażalnika I tylko sobie podgrzeje a i jak wrócimy to tez będzie bo nie wierzę że teściowa coś zrobi a moja Mamę tez nie chce tak wykorzystywac bo i tak mi pomaga jak trzeba a musi dojeżdżać dwoma autobusami do mnie a teraz jeszcze mój pies który został u Mamy ma raka i trzeba chodzic na zastrzyki po weekendzie ma mieć operacje a ze nie jest malutki bo waży jakie 50kg i jest jest po owczarku to jednak wymaga trochę uwagi i siły a psychicznie tez wiadomo ze się przejmuje jak to Mamuśka

reklama
Do góry