reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kasiu zgadzam się z tobą mój M tez musi we wszystkim pomagać o czym piszesz wkurza mnie to że taka nie samodzielna jestem ale cieszę się że gotowa jestem na przyjście dxieci choć wszyscy mi mówili że za wcześnie a teściowa to dalej uważa że za wcześnie jeszcze i wkurza mnie bo cały czas powtarza bo ona nie wierzy a jak coś się stanie i takie tam bo ona w zabobony wierzy ze dopiero powinnam kupować i robić pokój jak się dxieci urodza tak jakby życzyła mówili czegoś złego

reklama
Jeszcze nie,choć mam już wybrane mebelki, oglądam ciuszki i aż ćwiczę silna wolę żeby nic nie kupić :) że o buteleczkach itp nie wspomnę.
Boję się czy to nie za wcześnie :(
Kiedy zaczelyscie kompletowac wyprawke ??

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj , wydaje mi sie ze Cie kojarze z tamtego watku ;) Gratuluje !! Ja wyprawke zaczelam kompletowac jakos ok 25 tc ;) po polowkowych

Ja zaczelam kupowac zaraz po polowkowym, ktore mialam w 20t. Wtedy zaczelo sie zamawianie rzeczy, ktore wczesniej upatrzylam i kupowanie tych wszytskich cudnych sukienek i innych takich :)
Teraz zostalo mi poltora miesiaca i w sumie mam prawie wszystko :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam połowkowe 1.03 i też myślę,że po tym zacznę kupować :)
Niby wiem,że jest ok bo robiłam Nifty ale mimo wszystko ten test jednak wszystkiego nie wykaże.
Ja już mebelki wybrane, ciuszki są tak piękne że nie wiem na co patrzeć :)

Ja jakieś pojedyncze rzeczy kupiłam ok. 13-14 tc. Potem, w okolicach połówkowych zaczęły się wyprzedaże w Smyku i wtedy dużo kupiłam. Większość rzeczy już mam, kupuję systematycznie- w każdym miesiącu coś. Brakuje nam łóżeczka, komody i wanienki. Mamy to już wybrane, ale kupimy po malowaniu mieszkania.

Witaj :)
Ja to zaczęłam wcześnie, bo jakoś w 13-14tc. Ale to wszystko przez mega promocje w smyku [emoji23] Z perspektywy czasu cieszę się, że miałam wszystko z zapasem załatwione, bo potem już sił brakowało i dużo leżałam / spałam plus urodziłam w 36+1.

Haha no ja właśnie przegapilam te promocje,ale wczoraj byłam w Zara i...o mamusiu,jakie cuda mają!!! I jeszcze się coś trafi w fajnych cenach ;) Pani że sprzedaży mówiła,że ok koniec maja/początek czerwca zaczną wyprzedawac nowa kolekcje :)
Też nie chcę czekać na ostatnią chwilę,bo potem z dużym brzuchem ciężko latać po sklepach :(

Beata to moze moj dziwolag ze mowi do brzucha od pozytywnego testu czyki od lipca [emoji104][emoji23]
Wyprawke zaczelam od 22 tyg kiedy to dowiedzialam Sue ze bedzue coreczka ;)
Teraz czekamy a ambicje i ninius kiedy to dowiedza Sue o plci;)[emoji95]
Kstharinka203 zazdrsszczam wanny ,rzucilam ja na rzecz prysznica jakies 3 tyg temu , goli miec tez maz Ale siedze na stolku i daje jedna noge do wanny I goli I potem druga noge [emoji104]

A dziewczyny ile macie czapeczek ? Mam tylko 5 razem od 0-3 to nie za malo czyusze dokupic ???

Hej dziewczyny :)
Postanowiłam i ja do Was dołączyć,choć udało mi się kilka stron wstecz tylko przeczytać póki co :)
Dużo Was kojarzę z wątku Kto po ivf :) Serce się raduje,że Wam się udało i ostatnio też u naszych straczkow coraz więcej sukcesów :)
U mnie 18t3d ciąży,więc prawie połowa :) już nie mogę się doczekać kiedy poczuje pierwsze ruchy,bo nadal jest mi ciężko uwierzyć,zew się udało :)
W brzuszku córcia nasza najukochansza [emoji7][emoji7][emoji7]
Termin porodu na szczęśliwe 7.07.2017 :)
Co do imienia, trwają ostre negocjacje z mężem ;) wczoraj mały sukces, wstępnie zgodził się na Kaja :) Teraz muszę taki stan rzeczy utrzymać do końca,choć wiele się może zmienić:)
Trzymam kciuki za wszystkie obecne i przyszłe mamy, skarbnice wiedzy :)

Beata o tobie tez myslalam ostatnio [emoji4] [emoji3] ja pierwsze pukniecie od srodka poczulam w 18 tyg wlwlasnie [emoji3] super ze dolaczylas tutaj[emoji3]

Dziewczyny co to rad poporodowych to ciągle przychodzi mi do glowy jedna: narobić zapasów jedzenia [emoji3] zakupow i. Juz nagotowanych pomrozic. Co prawda nam na początku obiady dowozila teściowa i moi rodzice ale nawet trochę później naprawdę na początku nie ma czasu a jeść sie chce [emoji6] i gdybym mogla cofnac czas to nagotowalabym całą zamrażarkę [emoji3]

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

No ja tak jak Flandi szybko zaczęłam i teraz się ciesze bo naprawdę jest ciężko nie wyobrażam sobie teraz prasowania chodzenia po sklepach nawet urządzania pokoju jak nie umiem skarpetek założyć a co się schyle to pali zgaga a po dłuższym chodzeniu czy stanie nogi jak hobbit i kręgosłup daje znać nie mówiąc jak dzieci uciskaja na pęcherz masakra a moje dxieci jeszcze nie koniecznie lubią jeździć samochodem po naszych dziurawych drogach także ja jestem za tym żeby kupować szybciej a potem tylko odpoczywać :)
Z tym pęcherzem to masakra :)
Ja dopiero połowa ciąży a już, cały dzień spokój,a tylko noc nadchodzi to jakbym się nie ułożyła latam 3-4 razy w nocy do łazienki.
Może to zaplanowane działanie naszych dzieci żeby nas do bezsennych nocy przyzwyczajać ;)

Beata to moze moj dziwolag ze mowi do brzucha od pozytywnego testu czyki od lipca [emoji104][emoji23]
Kstharinka203 zazdrsszczam wanny ,rzucilam ja na rzecz prysznica jakies 3 tyg temu , goli miec tez maz Ale siedze na stolku i daje jedna noge do wanny I goli I potem druga noge [emoji104]

A dziewczyny ile macie czapeczek ? Mam tylko 5 razem od 0-3 to nie za malo czyusze dokupic ???

Ja mam po dwie cienkie i po jednej grubej jak cos to dokupie

reklama

Ja mam dwie których uzywam na zmiane[emoji3]

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry