reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Beata o tobie tez myslalam ostatnio [emoji4] [emoji3] ja pierwsze pukniecie od srodka poczulam w 18 tyg wlwlasnie [emoji3] super ze dolaczylas tutaj[emoji3]

Dziewczyny co to rad poporodowych to ciągle przychodzi mi do glowy jedna: narobić zapasów jedzenia [emoji3] zakupow i. Juz nagotowanych pomrozic. Co prawda nam na początku obiady dowozila teściowa i moi rodzice ale nawet trochę później naprawdę na początku nie ma czasu a jeść sie chce [emoji6] i gdybym mogla cofnac czas to nagotowalabym całą zamrażarkę [emoji3]

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom
Hej :)
A jak u was? Bo niestety straciłam Was z pola widzenia na jakiś czas i nie jestem na bieżąco :(
Masz rację, jakieś zupy kremy itp czasami nawet lepiej smakują jak się przemrozi :)
Ja też mam to szczęście, że moja mama jest w miarę blisko to zawsze pomoże :)
Nie mylić z teściowa ;) choć ta też bardzo ok ale jednak ponad 100km stąd ;)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Z tym pęcherzem to masakra :)
Ja dopiero połowa ciąży a już, cały dzień spokój,a tylko noc nadchodzi to jakbym się nie ułożyła latam 3-4 razy w nocy do łazienki.
Może to zaplanowane działanie naszych dzieci żeby nas do bezsennych nocy przyzwyczajać ;)

Beatko ja wstaje co 30-40 min do ubikacji cala noc a czasami siedzę jakieś 10 min bo co wstanę to uciska mnie któryś głową i zanim dojdę do łóżka a mam jakieś dwa metry to już mnie boli i ciśnie choć dwie krople wylatuje przyzwyczajaj się Kochana bo to dopiero początek przygód :)

Kasiu zgadzam się z tobą mój M tez musi we wszystkim pomagać o czym piszesz wkurza mnie to że taka nie samodzielna jestem ale cieszę się że gotowa jestem na przyjście dxieci choć wszyscy mi mówili że za wcześnie a teściowa to dalej uważa że za wcześnie jeszcze i wkurza mnie bo cały czas powtarza bo ona nie wierzy a jak coś się stanie i takie tam bo ona w zabobony wierzy ze dopiero powinnam kupować i robić pokój jak się dxieci urodza tak jakby życzyła mówili czegoś złego
Rybka,postaraj się tym nie przejmować.
Kiedyś tak było,te wszystkie zabobony itp żeby nie zapeszyc i tak dalej.
Szczególnie wśród ludzi starej daty.
Najważniejsze,że Ty wiesz ze chłopaki zdrowi i wszystko jest ok. :)
Czekamy na nich spokojnie,bo wiesz... też troszkę tu dziewczynek, to i kawlerow będzie potrzeba ;)

Ja mam połowkowe 1.03 i też myślę,że po tym zacznę kupować :)
Niby wiem,że jest ok bo robiłam Nifty ale mimo wszystko ten test jednak wszystkiego nie wykaże.
Ja już mebelki wybrane, ciuszki są tak piękne że nie wiem na co patrzeć :)

Ee to jak jestes po nifty to szalej [emoji4] Ja mam sporo rzeczy z zary i sa niezle jakosciowo wiec korzystaj z przecen [emoji4]
Ja tez poczulam pierwsze ruchy w 18t, cos jakby pekajace banki. Tydzien pozniej juz zaczelam czuc ruchy i zaraz mial okazje poczuc moj maz [emoji16] Teraz to ona sama pod reke sie przesuwa i kopie tak mnie jak jego [emoji4]
A no i codziennie po pracy zaraz po buziaku dla mnie Maz podnosi koszule i styka nasze brzuchy, zeby Lili wiedziala, ze Tata wrocil i sie przytula :) Tez cos czuje, ze zwariuje na jej punkcie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No ja tak jak Flandi szybko zaczęłam i teraz się ciesze bo naprawdę jest ciężko nie wyobrażam sobie teraz prasowania chodzenia po sklepach nawet urządzania pokoju jak nie umiem skarpetek założyć a co się schyle to pali zgaga a po dłuższym chodzeniu czy stanie nogi jak hobbit i kręgosłup daje znać nie mówiąc jak dzieci uciskaja na pęcherz masakra a moje dxieci jeszcze nie koniecznie lubią jeździć samochodem po naszych dziurawych drogach także ja jestem za tym żeby kupować szybciej a potem tylko odpoczywać :)

Rybka ale mi przypomniałaś tą radość jak moglam sobie sama bez problemów ubrać skarpetki po porodzie [emoji23] luksus normalnie!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Beatko ja wstaje co 30-40 min do ubikacji cala noc a czasami siedzę jakieś 10 min bo co wstanę to uciska mnie któryś głową i zanim dojdę do łóżka a mam jakieś dwa metry to już mnie boli i ciśnie choć dwie krople wylatuje przyzwyczajaj się Kochana bo to dopiero początek przygód :)
Ha ha i zobacz jak to jest,że mimo tego wszystkiego prawie każda tęskni później za byciem w ciąży :)

@BeataWarszawa - ja pozno zaczelam kupowac, ale tylko dlatego ze bylam przywiazana do lozka. Szczerze? Kupuj po troche, znalezienie wszystkiego zajmuje sporo czasu. Wozek warto przetestowac osobiscie w sklepie, a to z duzym brzuchem malo komfortowe ;-).

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

A co do zapasów to ja robie juz bo niby teściowa na gorze w mieszkaniu ale jak byłam w szpitalu na operacji to mój M jadł bułki i kiełbasę a w niedziele jechał na obiad do mojej Mamy ewentualnie jak była u mnie nie przywozila mu do szpitala taka to oto jego Mamusia a ze nie umiał gotować to wiadomo potem zaczął się uczyć i teraz już trochę umie ale jak będzie jeździł do mnie i jeszcze praca to wolę mu wrzucić do zamrażalnika I tylko sobie podgrzeje a i jak wrócimy to tez będzie bo nie wierzę że teściowa coś zrobi a moja Mamę tez nie chce tak wykorzystywac bo i tak mi pomaga jak trzeba a musi dojeżdżać dwoma autobusami do mnie a teraz jeszcze mój pies który został u Mamy ma raka i trzeba chodzic na zastrzyki po weekendzie ma mieć operacje a ze nie jest malutki bo waży jakie 50kg i jest jest po owczarku to jednak wymaga trochę uwagi i siły a psychicznie tez wiadomo ze się przejmuje jak to Mamuśka

reklama
Do góry