reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

U nas tez jak u Agatek jest. Jedno przebiera drugie mleko szykuje. Chociaż czasami sama w nocy ogarniam jak m śpi jak kamień :)
Ale fakt u Ciebie dwojka i nawet jak na rękach byś miała to jeszcze druga para rąk by się przydała :)

Haha no u nas brakuje tej trzeciej pary rąk właśnie do zrobienia mleka [emoji23][emoji23] będzie jazda! Muszę nad pokarmem popracować bo mało go mam.
Coś czuję, że Wam tu będę często biadolić [emoji85]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Brzmi jak w bajce [emoji23] my pierwsza noc w domu i chaos totalny! W szpitalu mi gady ładnie spały a tu w łóżeczku już nie bardzo.. jeśli ja już wyglądam jak zombie to strach pomyśleć co będzie dalej [emoji33]
I kurcze mam problem z przystawianiem równocześnie bo mi rąk brakuje :( do tego robienie pokarmu w nocy też masakra. Jak Wy to macie wszystko zorganizowane?

Flandi a tak sobie mysle, jesli budza Ci sie czesto to moze rozwiazaniem byloby miec gotowa jedna porcje pokarmu i tylko do podgrzewacza na minutke i przynajmniej jedno jest nakarmione szybko?
Oczywiscie to tylko taka moja teoria, nie wiem czy wogole ma jakies zastosowanie w realnym swiecie [emoji16]

Brzmi jak w bajce [emoji23] my pierwsza noc w domu i chaos totalny! W szpitalu mi gady ładnie spały a tu w łóżeczku już nie bardzo.. jeśli ja już wyglądam jak zombie to strach pomyśleć co będzie dalej [emoji33]
I kurcze mam problem z przystawianiem równocześnie bo mi rąk brakuje :( do tego robienie pokarmu w nocy też masakra. Jak Wy to macie wszystko zorganizowane?

Spokojnie poczatki tez mialam koszmarne. Ja bylam doslownie przerazona przed kazda nocą. Karmie sobie na lezaco a poranne karmienie to juz w ogole w lozku i razem dosypiamy [emoji3] . Chociaz ty wszystko razy dwa wiec wiadomo ze dwa razy trudniej. Z czasem będzie coraz latwiej [emoji8]

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Mój Gabrys śpi od 6.30 do teraz :) nie moge uwierzyć. Matka może poczytać przy kawie ince :D
Wczoraj po 22 poszedł spać i wstał ok 3 :) nie jest źle :) chociaż mógłby od 3 do rana nie spać [emoji14] ale dobre i to :)
Cudnie :)mój Alanek od 24 do 6 spał zjadł i do 10 znowu spał a teraz jesteśmy na spacerki i znowu śpi
Takie macierzyństwo to ja rozumiem; )

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Alan po powrocie do domu też kilka nocy miał ciężkich ale minęło w końcu do domku muszą się maluszki przyzwyczaić bo w szpitalu trochę inny klimat miały :)

Ja nie mam problemu w nocy bo nocne karmienia tylko na piersi wiec przrwijam karmię i śpimy dalej
Powalczyć musisz z laktacja wtedy będzie wam łatwiej a póki co miej przygotowane wyparzone butelki z zimną przegotowaną wodą żeby w nocy dolać tylko wrzątku i juz odpowiednią temperaturę uzyskać. Zawsze to parę minut do przodu; )

Ale żeby nie było, że tylko marudzę [emoji6] to cudne są te nasze kruszynki. Robię im co chwilę zdjęcia i widzę jak się codziennie zmieniają! Tyle lat walki i w końcu przywieźliśmy te nasze szczęścia do domu [emoji173]

Poprosimy o fotkę aktualna krasnoludków :)

Ale macie fajnie. Moja w nocy prawie nie śpi. Karmię ją 2-3 razy a w międzyczasie leży i stęka. Chyba próbuje kupę zrobić, co jej się udaje dopiero nad ranem.
W dzień też słabo śpi. Taki mi się okaz trafił. Poza tym ciągle wyje, o wszystko.
Zaczynam się zastanawiać czy to nie przez to że się tak denerwowałam w ciąży.

reklama
Do góry