reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Daje radę :-) Ale dziś od rana przeboje. Dostałam rano antybiotyk, sterydy i magnez. Kroplowka leciała do połowy, a potem juz nie chciała. Płukanie welflonu nie pomogło i żyła zaczęła puchnać więc decyzja o złożeniu nowego welflonu. Przy wklociu w drugą rękę pękła żyła. Za trzecim razem już się udało, ale na dłoni. W czwartek okazało się że muszę mierzyć cukry i mam dietę cukrzycową. Wczoraj cukry byly dobre, ale dziś po sterydach szaleją. Lekarz mówi że niestety tak jest po sterydach i dlatego mam podawane w trzech mniejszych dawkach. W poniedziałek powtórzą Crp i dowiem się co dalej.

O masakra! Jak przeczytalam o peknietej zyle to mi sie troche slabo zrobilo... Trzymam kciuki, zeby do pon sie wszytsko ustabilizowalo .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Natula mi raz kroplowka poszla pod skore. A dwa razy nie poszla krew do badania. Wolali pielegniarke z anesteziologi specjalnie. Trzymam kciuki za zylki:sorry2:

Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa. Mam pytanie ale w skrocie:
5 lat staran, dwie nieudane inseminacje. Wszystko u mnie i męża ok.
Zrobilam sobie prawie roczną przerwe i wczoraj lekarka znalazla w moim jajniku torbiel endometrialna 4cm.
W zwiazku z tym zaproponowała in vitro.
Dlatego chciałam Was zapytac komu sie udalo po pierwszym transferze itp...
Troche jestem jeszcze w szoku po yej informacje i chyba poprostu potrzebuje kogos kto jest po i mi powie ze wszystko bedzie dobrze.. :(

Zrobilam sobie prawie roczną przerwe i wczoraj lekarka znalazla w moim jajniku torbiel endometrialna 4cm.
Troche jestem jeszcze w szoku po yej informacje i chyba poprostu potrzebuje kogos kto jest po i mi powie ze wszystko bedzie dobrze.. :(
Ja 2 nieudanie iui i udany pierwszy kriotransfer in vitro...glowa do gory...uda sie...

U mnie pol roku staran, poronienie, potem poltora roku staran i nagle jak grom z jasnego nieba info, ze mam endometrioze 3 stopnia. Po jednej cyscie endometrialnej w kazdym jajniku - obie ok 3-4cm. Zaden lekarz wczesniej ich nie widzial. Decyzja lekarza 3 miesiace na decapeptylu zeby endomende wyciszyc i pozniej pierwsze podejscie, 9 jajek i tylko jedno jedyne, ktore przetrwalo. Jestem w 31 tygodniu [emoji16] Wg lekarzy to cud [emoji171]
Wiem przez co przechodzisz. Ja po diagnozie 3 dni plakalam bez przerwy. Dasz rade, jesli tylko macie mozliwosc - podchodzcie do in vitro. Cuda sie zdarzaja [emoji4]

Mi również udało się za pierwszym razem, jestem po czterech ciążach pozamacicznych.

reklama
Witaj. Mi sie udalo w pierwszym podejsciu do in vitro. Ale ja w ciaze zachodzilam naturalnie bardzo szybko. Tylko tracilam je tez szybko z powodu immunologii. Do in vitro podeszlam jak po poronieniach zapchal mi sie drugi jajowod.

A i jeszcze ciekawostka. Staralam sie naturalnie jakies 8 miesiecy. Udalo sie zajsc w pierwsza poroniona pozniej ciaze z powodu immunologii w pierwszym cyklu po usunieciu torbieli endometrialnej z jajnika.

Czemu zaproponowala in vitro? Z powodu torbieli? Nie chcesz jej usunac?
Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry