reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Mi w szpitalu kazali podawac wit k +d mam to q ksiazeczce wpisane. Przyszla polozna i powiedziala ze samą wit d. Na wizycie u pediatry lekarka kazala podawac wit k + d a kiedy przejde na mm wtedy samą d. To ja juz nic nie wiem... :(

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom
Hihi jeśli w szpitalu maleństwo dostaje 1mg witaminy to już więcej się nie podaje, sprawdź w książeczce i wszystko będzie jasne :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem wściekła! Pojechałam na zakupy żeby młodemu ciuszki kupić i wróciłam z pustymi rękami. W sklepie nie było absolutnie nic co by mi wpadło w oko :( w dodatku Alan jak tata nie lubi zakupów i biegałam po sklepach jak oparzona żeby tylko zdążyć wszystko przeglądnąć póki mały nie płakał.a tak się cieszyłam na te wyjście :(

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia basia, dajesz sab simplex tak jak w ulotce? 15 kropelek do kazdego posilku czy mniej? Bo to 15 to wydaje mi sie bardzo duzo.
Przeliczajac dawke symetykonu w sab i bobotec forte to wychodzi ze w sab simplex jest 2,5 razy wiecej symetykonu. A na bobotecu jest ze nie przekraczac okreslonej dawki, wiec jak daje sab simplex to przekraczam ta dawke 2,5 razy.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Kasia basia, dajesz sab simplex tak jak w ulotce? 15 kropelek do kazdego posilku czy mniej? Bo to 15 to wydaje mi sie bardzo duzo.
Przeliczajac dawke symetykonu w sab i bobotec forte to wychodzi ze w sab simplex jest 2,5 razy wiecej symetykonu. A na bobotecu jest ze nie przekraczac okreslonej dawki, wiec jak daje sab simplex to przekraczam ta dawke 2,5 razy.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Dajè 15 kropelek do każdego karmienia.
Czytałaś to?
Link do: Tatowym Okiem: sab simplex kontra Espumisan, Bobotic, Infacol, Gastrosil, Lefax - obalam mity

Bardzo fajne porównanie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moze depresji nie mam siedzac w domku jednak lubie byc w ruchu cos robic nie tylko caly czas dom , Ja jeszxe prscuje ,statam Sue do 34 tyg;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jestem na L4 od punkcji. Mam stresującą, odpowiedzialną pracę, zdecydowaliśmy, że tak będzie lepiej. Teraz nawet nie mam się z kim spotkać, bo wszyscy chorzy. Zakupów nie lubię. Pewnie dlatego czas mi się dłuży. Dziś byliśmy w kinie w ramach rozrywki, ale dla mojego syna chyba było za głośno, bo mnie zbombardował piąstkami :)

Przy wyborze wózka kierowaliśmy się głównie względami praktycznymi. Kupiliśmy mutsy ivo.

Katharina, poniżej wklejam zdjęcie odnośnie spania dziecka. Początkowo nie chciałam kołderki, teraz jestem zdecydowana, że Mały nie będzie spał w rożku - wyłącznie pod kocykiem lub kołderką. Moja bratanica ma 3 miesiące i tak śpi od urodzenia. Ani razu nie naciągnęła na siebie kołderki. Ale ile ludzi, tyle opinii. Sama musisz zdecydować :)

Załączniki

• IMG_20170118_225730.JPG
    IMG_20170118_225730.JPG
    240,6 KB · Wyświetleń: 81
Kochane ja w szpitalu, więc nie pociągnę dalej kalendarza. Niestety nikt się nie zgłosił, więc jeśli jakoś sama z siebie któraś z Was nie przejmie, to szkoda :(
==============

Mamy to! Teraz tylko pozytywne myślenie dla naszych bąbelków !!!!!!

MAMUSIE DAWAJCIE ZNAĆ KOGO DOPISAĆ ;) niech nam rośnie szczęśliwa lista
Witamy nowe mamusie i czekamy na kolejne :)

Fiołek81 witamy na świecie :)
Mavi wciąż trzymamy kciuki!!!

Agatek28 ma na sprzedaż ciuszki w rozmiarze 50 :)
Zestaw zawiera:
kombinezon (smyk) - szary, cieplutki, puchaty, milusi w dotyku, body na krótki rękaw (f&f) 6 szt., body na długi rękaw (smyk) 5 szt., czapeczki (h&m) 2 szt., body kopertowe na długi rękaw (h&m) 4 szt., półśpiochy (tzw spodenki - h&m) 3 szt., pajace długi rękaw (f&f) 5 szt.

STYCZEŃ

17: natula - wizyta u gin prowadzącego ciążę
19: natula - wizyta u diabetologa
29: butterfly1331 - wizyta u gin prowadzącego ciążę

LUTY

01: katharina203 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
01: Kajka*89 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
06: ema51 - usg
17: Peugeotka36 - wizyta u gin prowadzącego ciążę

MARZEC

02: cytrynkaxxxx84 - wizyta u gin prowadzącego ciążę

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisać !!!

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3

15.02.2017 - Flandi: Lena & Leon
22.02.2017 - Mavi: Zoja
23.02.2017 - Kajka*89: Wojtuś
21.03.2017 - ma_rta: dziewczynka
26.03.2017 - nieagatka: Liliana

28.03.2017 - natula: Natalia
05.04.2017 - husann: Jakub
06.04.2016 - rybka14: Wojtuś & Piotruś cc

14.04.2017 - Peugeotka36: dziewczynka
18.04.2017 - Atena33: chłopiec
21.04.2017 - Lile: Łucja & Łukasz