reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hej, sorki ze sie ostatnio nie odzywam, jakos tka depresyjnie sie czuje ostatnio+rozwalilam sobie palec i ciezko mi sie pisze.

Kasia_basia - delicol odstaw, jesli to nie pomaga to znaczy ze to nie laktoza i nie ma sensu dziecka faszerowac. Z rzeczy ktore moga pomoc - espumisan, windi? Masowanie brzuszka? Dmuchanie na brzuszek cieplym nawiewem suszarki?

Co sadzicie o hyalobarrier na zrosty?

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziękuję. Czyli przed każdym karmieniem dać oba?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Bobotek nie wiem jak sie daje. Musisz poczytac. Esputicon dajesz 2 razy dziennie po jednej kropelce.
Delikol dajesz przed kazdym karmieniem. Ja daje do butli z mleczkiem. U nas to pomoglo, choc jeszcze nie do konca ale jest juz bardzo dobrze w porownaniu do tego co bylo.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, sorki ze sie ostatnio nie odzywam, jakos tka depresyjnie sie czuje ostatnio+rozwalilam sobie palec i ciezko mi sie pisze.

Kasia_basia - delicol odstaw, jesli to nie pomaga to znaczy ze to nie laktoza i nie ma sensu dziecka faszerowac. Z rzeczy ktore moga pomoc - espumisan, windi? Masowanie brzuszka? Dmuchanie na brzuszek cieplym nawiewem suszarki?

Co sadzicie o hyalobarrier na zrosty?

Windi nam nie pomoglo. Drogie to, maly sie przy tym wsciekal i nie moglam tego zaaplikowac. No i musialabym chyba paczke dziennie zuzywac[emoji6]
A z delicolem nie jest tak ze trzeba kilka dni pouzywac? A nie jeden dzien i jak nie dziala to odstawic?
Espumisan pisza ze slaby, ze lepszy jest Bobotec forte.
A Sab simplex to to samo co nasze, tylko wieksze dawki ma symeticonu.

Masowanie brzuszka u nas nie pomagalo, ogrzewanie brzuszka tez. Juz chyba caly internet przekopalam.
No ale jazde dziecko inne i trzeba probowac[emoji6]

Windi nam nie pomoglo. Drogie to, maly sie przy tym wsciekal i nie moglam tego zaaplikowac. No i musialabym chyba paczke dziennie zuzywac[emoji6]
A z delicolem nie jest tak ze trzeba kilka dni pouzywac? A nie jeden dzien i jak nie dziala to odstawic?

Windi sama nie uzywalam, ale wiele dziewczyn chwali. Delicol to laktaza w kroplach - albo pomoze albo nie, w zaleznosci co jest problemem. Jesli do 24-48h problem nie przechodzi to bym odstawiala. Bo po co dawac, skoro dziecko nie ma niedoboru laktazy? Zreszta, mozna diete sobie skorygowac przy kp i odstawic krople. Mleko won, pierwsze 5-10ml pokarmu przy karmieniu i problem znika.. mozna sie pozegnac z kroplami.

Windi sama nie uzywalam, ale wiele dziewczyn chwali. Delicol to laktaza w kroplach - albo pomoze albo nie, w zaleznosci co jest problemem. Jesli do 24-48h problem nie przechodzi to bym odstawiala. Bo po co dawac, skoro dziecko nie ma niedoboru laktazy? Zreszta, mozna diete sobie skorygowac przy kp i odstawic krople. Mleko won, pierwsze 5-10ml pokarmu przy karmieniu i problem znika.. mozna sie pozegnac z kroplami.

Wlasnie dzis przeczytalam ze najwiecej laktozy ma pierwsze kilka ml pokarmu. Ciekawe[emoji6]

Ten windi to jest dobry, ale jak dziecko ma takie kolki jak moj mial to nie wystarczalo. On sadzi baki jak stary chlop, prawie non stop i przy tym strasznie plakal. Teraz tez puszcza baki ale juz nie placze.

Wycielo mi. Pierwsze 5-10ml pokarmu do zlewu.

Dziękuję dziewczyny, na Was można zawsze liczyć. Płakać mi się chce już z tej niemocy. Ale Mama przyjechała i jest od razu lepiej.
Spróbuję sab simplex załatwić na dzisiaj, skoro jest zamówiony. Jak się nie uda to skorzystam z Waszych rad i coś zakupię w aptece.

Chyba wszystkie mamy dzis problemy...po tygodniu brania antybiotyku moje leukocuty wynosza 18.5 tys a crp 13.7...przed antybiotykiem wyniki byly takie same...martwie sie bo nie mam pojecia dlaczego tak urosly i nie chca spasc..boje sie ze moze to sie zle skonczyc...

reklama
Do góry