reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hej, sorki ze sie ostatnio nie odzywam, jakos tka depresyjnie sie czuje ostatnio+rozwalilam sobie palec i ciezko mi sie pisze.

Kasia_basia - delicol odstaw, jesli to nie pomaga to znaczy ze to nie laktoza i nie ma sensu dziecka faszerowac. Z rzeczy ktore moga pomoc - espumisan, windi? Masowanie brzuszka? Dmuchanie na brzuszek cieplym nawiewem suszarki?

Co sadzicie o hyalobarrier na zrosty?

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziękuję. Czyli przed każdym karmieniem dać oba?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Bobotek nie wiem jak sie daje. Musisz poczytac. Esputicon dajesz 2 razy dziennie po jednej kropelce.
Delikol dajesz przed kazdym karmieniem. Ja daje do butli z mleczkiem. U nas to pomoglo, choc jeszcze nie do konca ale jest juz bardzo dobrze w porownaniu do tego co bylo.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, sorki ze sie ostatnio nie odzywam, jakos tka depresyjnie sie czuje ostatnio+rozwalilam sobie palec i ciezko mi sie pisze.

Kasia_basia - delicol odstaw, jesli to nie pomaga to znaczy ze to nie laktoza i nie ma sensu dziecka faszerowac. Z rzeczy ktore moga pomoc - espumisan, windi? Masowanie brzuszka? Dmuchanie na brzuszek cieplym nawiewem suszarki?

Co sadzicie o hyalobarrier na zrosty?

Windi nam nie pomoglo. Drogie to, maly sie przy tym wsciekal i nie moglam tego zaaplikowac. No i musialabym chyba paczke dziennie zuzywac[emoji6]
A z delicolem nie jest tak ze trzeba kilka dni pouzywac? A nie jeden dzien i jak nie dziala to odstawic?
Espumisan pisza ze slaby, ze lepszy jest Bobotec forte.
A Sab simplex to to samo co nasze, tylko wieksze dawki ma symeticonu.

Masowanie brzuszka u nas nie pomagalo, ogrzewanie brzuszka tez. Juz chyba caly internet przekopalam.
No ale jazde dziecko inne i trzeba probowac[emoji6]

Windi nam nie pomoglo. Drogie to, maly sie przy tym wsciekal i nie moglam tego zaaplikowac. No i musialabym chyba paczke dziennie zuzywac[emoji6]
A z delicolem nie jest tak ze trzeba kilka dni pouzywac? A nie jeden dzien i jak nie dziala to odstawic?

Windi sama nie uzywalam, ale wiele dziewczyn chwali. Delicol to laktaza w kroplach - albo pomoze albo nie, w zaleznosci co jest problemem. Jesli do 24-48h problem nie przechodzi to bym odstawiala. Bo po co dawac, skoro dziecko nie ma niedoboru laktazy? Zreszta, mozna diete sobie skorygowac przy kp i odstawic krople. Mleko won, pierwsze 5-10ml pokarmu przy karmieniu i problem znika.. mozna sie pozegnac z kroplami.

Windi sama nie uzywalam, ale wiele dziewczyn chwali. Delicol to laktaza w kroplach - albo pomoze albo nie, w zaleznosci co jest problemem. Jesli do 24-48h problem nie przechodzi to bym odstawiala. Bo po co dawac, skoro dziecko nie ma niedoboru laktazy? Zreszta, mozna diete sobie skorygowac przy kp i odstawic krople. Mleko won, pierwsze 5-10ml pokarmu przy karmieniu i problem znika.. mozna sie pozegnac z kroplami.

Wlasnie dzis przeczytalam ze najwiecej laktozy ma pierwsze kilka ml pokarmu. Ciekawe[emoji6]

Ten windi to jest dobry, ale jak dziecko ma takie kolki jak moj mial to nie wystarczalo. On sadzi baki jak stary chlop, prawie non stop i przy tym strasznie plakal. Teraz tez puszcza baki ale juz nie placze.

Wycielo mi. Pierwsze 5-10ml pokarmu do zlewu.

Dziękuję dziewczyny, na Was można zawsze liczyć. Płakać mi się chce już z tej niemocy. Ale Mama przyjechała i jest od razu lepiej.
Spróbuję sab simplex załatwić na dzisiaj, skoro jest zamówiony. Jak się nie uda to skorzystam z Waszych rad i coś zakupię w aptece.

Chyba wszystkie mamy dzis problemy...po tygodniu brania antybiotyku moje leukocuty wynosza 18.5 tys a crp 13.7...przed antybiotykiem wyniki byly takie same...martwie sie bo nie mam pojecia dlaczego tak urosly i nie chca spasc..boje sie ze moze to sie zle skonczyc...

reklama
Do góry