reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dzieki dziewczyny za wsparcie. Jestem przyjeta na patologie. Czekam tylko na lozko. Podejrzenie choleostazy. Bede miala robione ktg. Teraz wyszly pojedyncze skurcze. Pani dr mowi ze przy choleostazie 37 tydz to juz duzo i ta choroba powoduje wczesniejsze porody wiec mam obserwowac skurcze. Powiedzialam ze boje sie ze nie rozroznie od tego napinania malutkiej. Uspokoila ze na pewno odroznie.

reklama
Dzieki dziewczyny za wsparcie. Jestem przyjeta na patologie. Czekam tylko na lozko. Podejrzenie choleostazy. Bede miala robione ktg. Teraz wyszly pojedyncze skurcze. Pani dr mowi ze przy choleostazie 37 tydz to juz duzo i ta choroba powoduje wczesniejsze porody wiec mam obserwowac skurcze. Powiedzialam ze boje sie ze nie rozroznie od tego napinania malutkiej. Uspokoila ze na pewno odroznie.
Fiolek, trzymam kciuki&&&&&&
Jestes w szpitalu wiec napewno wszystko bedzie dobrze[emoji6]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję dziewczyny, na Was można zawsze liczyć. Płakać mi się chce już z tej niemocy. Ale Mama przyjechała i jest od razu lepiej.
Spróbuję sab simplex załatwić na dzisiaj, skoro jest zamówiony. Jak się nie uda to skorzystam z Waszych rad i coś zakupię w aptece.

Jeszcze jedno pytanko, bo zakupiłam ten Bobotic Forte. Według instrukcji powinnam dawać 3 krople jednorazowo. Tyle dajecie? Czy więcej?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nowa decyzja: jak jutro dr nie wymysli czegos innego to indukcja przez cewnik foleya. Oksytocyna nic by nie dala bo szyjka jest wogole nie gotowa,a cewnikiem moze sie uda ja zgladzic. Od razu mi lepiej na duszy :)

Wyskoczyla mi dzis w nocy opryszczka na ustach. Wczoraj wieczorem jeszcze wycalowalam malego.
Teraz mi slabo bo sie naczytalam w internecie ze jak sie zarazi noworodka to moze byc tragicznie. Miala ktoras z Was opryszczke przy noworodku???

Ja miałam dwa tygodnie temu te paskudztwo, była prawie położna i pytałam ją o możliwość zarażenia ale nie ma się czym martwić gdy karmi się piersią, tylko nie wolno całować dziecka
Ja też się bałam bo to przenosi się drogą kropelkowa a przecież podczas opieki, karmienia nie jest się wstanie odizoliwac od dziecka
Alan się nie zaraził także ty też bądź spokojna :-)

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Bobotek nie wiem jak sie daje. Musisz poczytac. Esputicon dajesz 2 razy dziennie po jednej kropelce.
Delikol dajesz przed kazdym karmieniem. Ja daje do butli z mleczkiem. U nas to pomoglo, choc jeszcze nie do konca ale jest juz bardzo dobrze w porownaniu do tego co bylo.

Bobotic 3 krople 6x na dobę przed karmieniem lub po

reklama
Ja miałam dwa tygodnie temu te paskudztwo, była prawie położna i pytałam ją o możliwość zarażenia ale nie ma się czym martwić gdy karmi się piersią, tylko nie wolno całować dziecka
Ja też się bałam bo to przenosi się drogą kropelkowa a przecież podczas opieki, karmienia nie jest się wstanie odizoliwac od dziecka
Alan się nie zaraził także ty też bądź spokojna :-)

Ja sie obkleilam, po tym jak sobie poczytalam co sie moze stac jak dziecko sie zarazi.
Posmarowalam mascia i zakleilam silikonowym plastrem na blizny opryszczke i kawalek ust.
Mam nadzieje ze nie zdazylam go wczoraj zarazic.

Do góry