reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny spakowane juz jesteście??? Ja narazie chodze i krece się kolo walizek i nie jestem wstanie się zmusić do spakowania.. A czas płynie coraz szybciej.. Powiedzie mi jeszcze czy plan porodu wypełnia się z gin. czy samej.??

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Taaak to mi wszystkie mamy kolezanki mowia w pracy :/// Ale czytalam tu ostatnio nie pamietam nicku kobietki ,synek przesypia od wieczora do rana a ma 5 mscy ....wszustko wyjdzie potem ....;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Też mówiłam o tym mojemu m ze trzeba do 5 mc wytrzymać :)
Dziś w przychodni tez była matka z 5 mc dzieckiem i tez mówiła ze śpi od 19 do 2 nakarmi i mała znów śpi do 8. Wiec damy wszystkie radę :D

Ja juz spakowana, ale nie wiem co z planem porodu. Nie umowilam sie jeszcze na ogladanie oddzialu a chcialabym zeby sie oswoic.

Nieagatko, ja jutro zaczynam 30tc i też u mnie nie moc, o 19 marzę by już iść spać, a prawie cały dzień leżę :p A z pod prysznica to wychodzę taka zmęczona, że muszę się położyć :D

Dzieki Babki za pocieszenie :)
Na szkole rodzenia polozna nam mowila, ze wh niej 32 tydz to jest abaolutna granica, jesli chodzi o chodzenie do pracy. Potem juz tylko odpoczynek, zeby sie przygotowac do tego, co bedzie potem, bo latwo nie bedzie [emoji12]
Ja spakowana nie jestem, ba nawet nie mam jeszcze nic dla siebie. Planuje prac rzeczy malej i zaczac sie powoli pakowac poczatkiem lutego, bo potem boje sie, ze juz wogole sil miec nie bede.
Co do spania maluchow to te 2 przyjaciolki, o ktorych kilka razy wspominalam obie twierdza, ze dzieki woombie i szumisiowi maja 4-5h snu ciagiem prawie co noc i w sumie od poczatku, wiec tez bede probowac [emoji16]

To zalezy od szkoly rodzenia ,,,jeszcze nie zaczelam szkoly rodzenia Ale np dla naszej dobroci staram Sue trzy razy w tyg spacerowac plus chodze na basen
Jedna wogole nie mowi o czyszczeniu jezyczka njemowlakom a druga szkola mowi
Ja ogolnie stwierdzilam ze skoro praca mi mi ani jej nie szkodzi i to tylko 6 h na dzien to ide Alez jasne tez bedzue ze jesli w 31 tyg ciazy zle bedzue to (mam nadZ nie ), to polezymy plackiem
Nasza ciaza to jak kazda normalna i wskazany jest lekki ruch ))

reklama
To zalezy od szkoly rodzenia ,,,jeszcze nie zaczelam szkoly rodzenia Ale np dla naszej dobroci staram Sue trzy razy w tyg spacerowac plus chodze na basen
Jedna wogole nie mowi o czyszczeniu jezyczka njemowlakom a druga szkola mowi
Ja ogolnie stwierdzilam ze skoro praca mi mi ani jej nie szkodzi i to tylko 6 h na dzien to ide Alez jasne tez bedzue ze jesli w 31 tyg ciazy zle bedzue to (mam nadZ nie ), to polezymy plackiem
Nasza ciaza to jak kazda normalna i wskazany jest lekki ruch ))

Ruch jak najbardziej i podziwiam za ten basen. To chodizlo bardziej o to, zeby sie odstresowac, spac do woli o po prostu odpoczywac, a nie chodzic do pracy :)
Zwlaszcza, ze tu potem jest tylko 4 mieisace maciezynskiego...

Do góry