reklama
Fusun
Fanka BB :)
Tequila, przepiękny synuś. Całe szczęście,że ktoś mądry czuwał i podjął decyzję o cc. A co do zrostów, to pamiętasz jak pisałyśmy na FB o moim przypadku i że u Ciebie pewnie to samo, skoro raz bez problemu zaszłaś w ciążę naturalnie, a potem już się nie udało. No i jak widać to prawda. Te cholerne zrosty zrobiły z nas osoby niepłodne. Ale najważniejsze,że jest Twój cud, cały i zdrowy po tylu latach oczekiwania. Odezwij się kochana na FB bo nie wytrzymam i dziewczynom nakabluję
kasia_basia
Ale koszmar, dobrze że wszystko jest ok. Ta pępowina to się w czasie porodu owinęła? Bo mi lekarka zawsze na USG sprawdza. Może podczas skurczy tak się stało?Niestety u nas nie było kolorowo
Po przyjeździe do szpitala zbadano mnie, zrobili usg i ktg i stwierdzili że poczekaja
Na szczęście zadzwoniła moja lekarka i ordynator i kazali ciąć
Połączyli mnie pod drugie ktg,skurcze regularne, badania w między czasie zrobili i padła decyzja o cięciu
Malutki urodził się owinięty pepowina, nie oddychał, był siny i się nie ruszał
Umarłam wtedy po raz kolejny
Na szczęście niedługo potem zaczął płakać ale leży w inkubatorze
A ja nie mogę mieć więcej dzieci, usłyszałam że jeśli zajde w kolejną ciążę to muszę szukać kliniki z oiomem bo może się to tragicznie dla mnie skończyć
Miałam niesamowite zrosty, poprzyrastane organy do blizny itd
Mam założony dren
Po mału będę wstawać i próbować się pionizowac
Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom
Z tymi zrostami też nie można było wcześniej zdiagnozować? Przepraszam jeśli to głupie pytanie. Rozumiem że to się stało po pierwszej cc? To była Twoja druga?
Moja pierwsza córka też urodziła się sina i nie oddychała. Znam to uczucie, musieli mnie trzymać bo już wstawałam i biegłam do niej. A m prawie przywalił Pani Doktor jak ją reanimowała. Nie życzę nikomu. Ale wszystko dobrze się skończyło.
Teraz czas dla Was :-)
Dziękuję :-) Bogu dziękuję że tak się to wszystko skończyło i że doczekałam mojego cuduTequila, przepiękny synuś. Całe szczęście,że ktoś mądry czuwał i podjął decyzję o cc. A co do zrostów, to pamiętasz jak pisałyśmy na FB o moim przypadku i że u Ciebie pewnie to samo, skoro raz bez problemu zaszłaś w ciążę naturalnie, a potem już się nie udało. No i jak widać to prawda. Te cholerne zrosty zrobiły z nas osoby niepłodne. Ale najważniejsze,że jest Twój cud, cały i zdrowy po tylu latach oczekiwania. Odezwij się kochana na FB bo nie wytrzymam i dziewczynom nakabluję
A zrosty... Nie wiem co z moim mrożaczkiem w takiej sytuacji :-( ale póki co Alan najważniejszy
Fusun
Dziękuję :-) Bogu dziękuję że tak się to wszystko skończyło i że doczekałam mojego cudu
A zrosty... Nie wiem co z moim mrożaczkiem w takiej sytuacji :-( ale póki co Alan najważniejszy
No mam taką samą sytuację. Ale muszę mojego zabrać. Za rok zrobię histeroskopię i zobaczymy jak jest. Tak jak Sylwia ostatnio na FB pisała,że w takiej sytuacji to nie ciąża jest zagrożeniem tylko skurcze porodowe. Pewnie trzeba by w takiej sytuacji zrobić cc "na zimno". Ale przecież wiele dziewczyn tak miało nawet na tym forum, że były umówione na cc bez czekania na akcję porodową. I to bez wskazań. To w naszym przypadku chyba by zrobili bez gadania
Fusun
Kurde,napisałam post i gdzie on jest??
A nie, jest powyżej tylko wygląda jak cytat
A nie, jest powyżej tylko wygląda jak cytat
lile
Wow no to dalas mi do myslenia czy rzeczewiscie Po 26 latach poza granicami polski (w pl tylko odwiedziny), az tak zle nauczono mnie polskiego????
Pozdrawiam was wszystkie na forum ciezarowki Po ivf
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Raczej kwestia literowek i autokorekty slownika - np kazde 'sie' zamienia na 'Sue'. Na poczatku siedzialam i kminilam 'jaka sue?'.
Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Ostatnia edycja:
lile
Tequila dobrze ze wszystko sie pomyslnie skonczylo.. z ta pepowina to sie musialo podczas cc stac, skoro ktg wyszlo ok?
reklama