reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Witajcie :)
Widzę że na form dobre nastroje panują i wszystko jest ok.
Nie było mnie trochę bo mam jakąś plagę na sprzęty w domu - najpierw aparat później laptop, komputer stacjonarny i suszarka do włosów! Masakra...
Marcysiowa - zadowolona z łóżeczek jesteś podobno - ja w przyszłym tyg.zamówię je chyba. A za dostawę raz czy dwa razy płaciłaś? Bo nie wiem jak zamawiać...pewnie 2 razy bo to ciężkie...

Co do ciuchów - ja też mam tylko ciążowe spodnie a reszta póki co 'normalna'. Chociaż za czymś większym muszę się rozejrzeć bo ciasnowato się robi. Obwód brzucha mam już 98cm!
Poza tym chłopcy ładnie rosną i wiercą się w brzuchu :)

reklama
Zmotywowałyście mnie i gruntownie przejrzałam szafę i przymierzyłam rzeczy, które wydawało mi się, że będą dobre - część okazała się za mała, część OK i jeszcze na trochę (mam nadzieję, że do końca) wystarczy, więc z zakupów dla siebie planuję kupić już tylko koszule do szpitala :-)
Pan listonosz przyniósł też przesyłkę - 3 body dla Małej - w jej "garderobie" też muszę zrobić spis bo wydaje mi się, że jeśli chodzi o ciuszki na początek mamy sprawę załatwioną.

Różyczko jestem bardzo zadowolona z łóżeczek. Na prawde sa godne polecenia. Wysyłają w dwóch paczkach bo są bardzo ciężkie. Koszt z tej aukcji co ja zamawiałam 27zł szt.

dziewczyny, mam pytanie (glupie) ale wlasciwie nie wiem jak to jest a sie lekarza nie pytalam.

jak to jest z liczeniem dni ciazy? dzisiaj mam 7tydz - czyli ja zaczynam 7 czy 8?
jesli jutro jest 7tydz1 dzien to znaczy ze jestem w 8 tygodniu?

wiem ze pytanie z tych glupich, ale jakos sie zaplatalam a chialabym zeby to jednak byl 8 a nie 7 :))

Suwaczek pokazuje ile masz ukończonych tygodni i ile dni czyli jak masz 7tc i 1dz to znaczy, że 7 tygodni ciąży już za Tobą a leci Ci pierwszy dzień z 8tc.

Milagros- ja liczylam jak 7tydz1dzien ze to 8 tydzien ciazy. Tak tez mi liczy aplikacja pobrana na telefon, wiec chyba ok :)

Widze dziewczyny, ze wiosny za oknem brak ale my juz czujemy ten powiew i robimy przeglad szaf. Ja mam 3 pary spodni ciazowych i legginsy z hm ciazowe ( polecam miekkie, tylko bardzo dlugie) a na gore na razie niosze luzniejsze bluzy i tuniki. Kupilam jedna ciazowa koszulke. Za to ja dzis niestety zajrzalam do sklepu w drodze od lekarza i sie nie mogla powstrzymac. Co widac na fotkach.
P1030014.jpg

P1030013.jpg

P1030015.jpg

Marcysiowa
- ja tez sie chyba skusze na to lozeczko, tym bardziej ze dobra cena razem z materacem.Tylko musze sie dowiedziec czy bezposredni wysla do Anglii, czy musze zamawiac na rodzicow adres a potem przesylac.

Załączniki

• P1030013.jpg
    P1030013.jpg
    34,3 KB · Wyświetleń: 63
  • P1030014.jpg
    P1030014.jpg
    34,5 KB · Wyświetleń: 60
  • P1030015.jpg
    P1030015.jpg
    37,2 KB · Wyświetleń: 58
dziewczyny śliczne ciuszki ciążowe i te dla maluszków Trzcinki cudne :-) ja najprawdopodobniej będę musiała pomyśleć o jakiejś sukience, bo w maju mam spotkanie klasowe matura po 20 latach :szok: szok jak ten czas leci... a co do mojego tycia to po Waszych wpisach zaczynam się trochę bać mojego tycia, bo ja w zeszłym tygodniu poczułam że moje ubrania ( spodnie) mnie cisną i zaczęłam nosić luźniejsze, a u mnie dopiero 7 tydzień, nigdy nie należałam do tych grubszych, raczej do chudszych, może to dlatego, a może że mam wielki apetyt

dziekuje dziewczyny!

o ile przyjemniej mi teraz jest ze juz jest 8 tydzien jutro :)

ja sie tak boje tego pierwszego trymestru sztraszliwie ze kazdy kolejny dzien to dla mnie duzo.

strasznie zazdroszcze juz wam ze jestescie tak zaawansowane juz. chialabym juz sie w spodnie nie miescic i kupowac ciuszki... a tu taka jeszcze dluga droga ;)

reklama
Gotadora ja też szybko musiałam zostawić guzik jeansów rozpięty. Zakładałam na to dłuższy sweterek i nie było widać. Uroki ciąży bliźniaczej.

Ja na razie z ciuszków mam tylko bodziaki i parę śpiochów po siostrze. Jak moje małe się urodzą to planuję je ubierać body + śpiochy. Nie będę na razie nic innego kupować. Stawiam na wygodę dzieci. Na odwiedziny będę mieć bardziej wyjściowe body i śpiochy.

Do góry