reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Marcysiowa - poczekaj jeszcze z 5 tygodni, a już w żadnej pozycji spać nie będziesz wygodnie :-D
Moją mamę wydęło dopiero w 6 miesiącu i ja pewnie w pojedynczej ciąży pewnie też bym tak miała:-) A tak już jakieś 6 tygodni wglądam jak w 9 miesiącu :-D

reklama
o matko, o matko... umowilam sie na polowkowe na 6 kwietnia...ale ten czas leci...;-) tym razem ustalilismy z mezem, ze robimy 3d/4d...ciekawe do kogo podobne to male cosik w brzuszku:-)
Misia...swietne ciuszki! mysle, ze wystarcza do porodu...chociaz teraz te ciuszki dla ciezarnych sa cudne...np z maternity...tylko troszke drogo:sorry:np ta rozowa http://allegro.pl/asos-maternity-sukienka-ciazowa-uk10-38-sexy-mama-i3077531845.html

Ostatnia edycja:
Ja specjalnych tunik ciążowych nie kupowałam - chodzę w normalnych tylko rozmiar 38 albo 40. Z resztą chodzę to dużo powiedziane:-D ubieram na wyjście do lekarza i do labo:-D
Musiałam kupić spodnie ciążowe, no i płaszcz na zimę :-)( który się powoli robi mały - a tu zima nie chce puścić :wściekła/y:)

lilonka, ja poza spodniami ciążowymi i tuniki, którą dostałam ostatnio nie mam innych "ciążowych" ubrań. Tak jak Ty - kupuję po prostu nieco większe / krój z karczkiem i jest OK. Później jak już nie będą potrzebne - przerobię je na "normalne" ubrania.

Piękne są te ciążowe, ale ja siedzę w domu. Potrzebuję tylko na wyjście do lekarza. Żal mi kupować kieckę na dwie wizyty. Mam zestaw piżam. A tuniki mogę potem po porodzie nosić.

Misia bardzo ładne ciuszki, szczególnie tunika mi się podoba.

Miliaa sukieneczka tez niczego sobie, ale za tą cenę to wolę coś dzidziusiowi kupić :-)

Milia - mnie te asos bardzo się podobają. Ale gdybym chodizła do pracy, to pewnie bym inwestowała, a tak to tylko leginsy ciążowe chcę sobie kupić.
Na stronie next tez jest kilka ładnych kiecek. Podoba mi się taka w groszki, ale szkoda mi wydać 150 zł i założyć 2 razy.

Jeszcze jak się latem chodzi w ciąży to można sobie poszaleć z bluzeczkami czy tunikami, ale w zimę - kompletnie bez sensu. Ja normalnie mieszczę się w swetrowe tuniki swoje (rozmiar 36) i pożyczone od mamy (rozmiar 38), pod spód normalna bluzka z długim rękawem i dżinsy ciążowe. Od 1,5 miesiąca mam nakaz odpoczywania z uwagi na szyjkę i ciąże podwyższonego ryzyka, więc sukienkę mogłabym ewentualnie do spania założyć zamiast koszuli ;-)

Swoją droga tunika normalna - 80 zł, Tunika ciążowa - 200 zł :wściekła/y:

reklama
Ja specjalnych tunik ciążowych nie kupowałam - chodzę w normalnych tylko rozmiar 38 albo 40. Z resztą chodzę to dużo powiedziane:-D ubieram na wyjście do lekarza i do labo:-D
Musiałam kupić spodnie ciążowe, no i płaszcz na zimę :-)( który się powoli robi mały - a tu zima nie chce puścić :wściekła/y:)

Lilonka tylko do końca tego tygodnia zima a potem wiosna.

o matko, o matko... umowilam sie na polowkowe na 6 kwietnia...ale ten czas leci...;-) tym razem ustalilismy z mezem, ze robimy 3d/4d...ciekawe do kogo podobne to male cosik w brzuszku:-)
Misia...swietne ciuszki! mysle, ze wystarcza do porodu...chociaz teraz te ciuszki dla ciezarnych sa cudne...np z maternity...tylko troszke drogo:sorry:np ta rozowa ASOS Maternity sukienka ciążowa UK10 38 sexy mama (3077531845) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Tyle na żaden ciuch bym nie wydała.

Jeszcze jak się latem chodzi w ciąży to można sobie poszaleć z bluzeczkami czy tunikami, ale w zimę - kompletnie bez sensu. Ja normalnie mieszczę się w swetrowe tuniki swoje (rozmiar 36) i pożyczone od mamy (rozmiar 38), pod spód normalna bluzka z długim rękawem i dżinsy ciążowe. Od 1,5 miesiąca mam nakaz odpoczywania z uwagi na szyjkę i ciąże podwyższonego ryzyka, więc sukienkę mogłabym ewentualnie do spania założyć zamiast koszuli ;-)

Swoją droga tunika normalna - 80 zł, Tunika ciążowa - 200 zł :wściekła/y:

Jezusiczku jak ja wam zazdroszczę tak małych rozmiarów. Ja to normalnie 42 noszę a teraz zwykle 44 a na koniec to chyba namiot cyrkowy...

Do góry