reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Agatek średniozaawansowany niemiecki, ale niestety nie mam od lat styczności z nim wiec juz nic nie pamiętam. Angielskiego nigdy nie lubiłam, ale wyjeżdżając do Anglii musiałam zacząć mówić po angielsku. Praca itd. Rozumieć rozumiem. Dogadać tez się dogadam ale bez ładu i składu :D od angielskiego mam M, który biegle w mowie i piśmie zna perfekcyjnie język. Skończył filologię angielska wiec jak coś to on mi tłumaczy.
Ale powie Ci ze często po angielsku seriale i filmy oglądamy nawet napisy po angielsku. I zauważyłam że często jest źle przetłumaczone jak są polskie napisy. Dla mnie to jyz coś.
I M mówi, że jak mały będzie podrosnie to bajki po angielsku będzie oglądał :) on właśnie tym sposobem się języka nauczył :)

reklama
Nika synek rosnie jak na drozdzach, wlasnie jutro powinnam urodzic. Nocki mamy w miare spokojne, maly wstaje tylko raz :) W dzien strasznie sie kreci, marudzi wiec kupilismy bujaczek lezaczek :) czekamy na kuriera. A jak Szymek? Kiedy planujecie drugie podejscie po rodzenstwo dla Szymusia?
Szymuś ok :) też rośnie jak na drożdżach:) przesypia pięknie cała noc ale muszę go dokarmiać. Niby ładnie na piersi przybiera ale sie drze później o jeszcze więc mu nie odmowie [emoji14] dostaje butle 60 ml i jest szczęśliwy:) w dzień śpi mało ale chyba wolę żeby spal w nocy :) a rodzeństwo za jakieś 4, 5 lat. Ale tylko pod warunkiem że naturalnie bo na in vitro juz się nie zdecyduje. Za bardzo nas to psychicznie wyniszczylo

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam Was dziewczyny,
przepraszam, że zaśmiecam Wam wątek, ale chciałabym poprosić Was o odpowiedź :) Moja siostra jest po in vitro w Holandii - dziś jest 8 dzień po transferze 5-dniowego zarodka (criotransfer, na cyklu naturalnym) oraz 14 dni po zastrzyku pregnyl (dawka 5000). Dziś rano zrobiła test (clear blue) i wyszedł pozytywny. czy możliwe jest, że to jeszcze pregnyl?

Tak z ciekawosci pytam, moj angielski jest slabiutki. Same podstawy :( wlasnie teraz daje sobie rok na nauke jezyka...
Zazdroszcze ze tyle umiesz ale wiem ze go samo nie przyszlo tylko poswiecilas na to swoj czas i energie, super! :)

Super, ze chcesz inwestowac w siebie i sie uczyc mimo malych szkrabow w domu. Podziwiam i powodzenia zycze! Ja mialam plan przypomniec sobie niemiecki jak bede na zwolnieniu w ciazy i co? Nie chce mi sie okrutnie [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Szymuś ok :) też rośnie jak na drożdżach:) przesypia pięknie cała noc ale muszę go dokarmiać. Niby ładnie na piersi przybiera ale sie drze później o jeszcze więc mu nie odmowie [emoji14] dostaje butle 60 ml i jest szczęśliwy:) w dzień śpi mało ale chyba wolę żeby spal w nocy :) a rodzeństwo za jakieś 4, 5 lat. Ale tylko pod warunkiem że naturalnie bo na in vitro juz się nie zdecyduje. Za bardzo nas to psychicznie wyniszczylo

U nas maly duzo spi, ale jest wczesniakiem, powinien dopiero sie rodzic wiec jest jak noworodek. I my dokarmiamy mm, tylko, ze nasza zarloczna bestia wciaga po 120 ml. U nas miedzy dziecmi sa 3 lata roznicy, mam nadzieje ze w przyszlosci beda najlepszymi przyjaciolmi dla siebie :)

U nas maly duzo spi, ale jest wczesniakiem, powinien dopiero sie rodzic wiec jest jak noworodek. I my dokarmiamy mm, tylko, ze nasza zarloczna bestia wciaga po 120 ml. U nas miedzy dziecmi sa 3 lata roznicy, mam nadzieje ze w przyszlosci beda najlepszymi przyjaciolmi dla siebie :)
Napewno zwłaszcza że obydwoje to chłopcy. :)

A co do dokarmiania to usłyszałam od innych mam że jestem zła matka bo skoro przybiera ładnie to powinnam karmić tylko piersią a jak się drze to ciągle przystawiac. Ja wiem że niby każda butelka to mniej mleka w piersiach ale nie chcę żeby mi mały wisiał na piersi 24h . Uważam że też jestem człowiekiem i muszę mieć czas choćby napić się głupiej kawy albo wziasc gorąca kąpiel bez obawy że zaraz dziecko będzie płakać [emoji14] Ale cały czas dostaje rady od tych "idealnych " matek

Super, ze chcesz inwestowac w siebie i sie uczyc mimo malych szkrabow w domu. Podziwiam i powodzenia zycze! Ja mialam plan przypomniec sobie niemiecki jak bede na zwolnieniu w ciazy i co? Nie chce mi sie okrutnie [emoji12]
Postanowilam zroic cos tylko dla siebie, musze odnalesc w sobie pasje do czegos, bo jesli chodzi o rodzine to czuje sie spełniona, mam cudownego meza, fajnych synow. Teraz przyszedl czas na rozwijanie wlasnego "ja". Mam nadzieje, ze to dopiero poczatek.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A co do dokarmiania to usłyszałam od innych mam że jestem zła matka bo skoro przybiera ładnie to powinnam karmić tylko piersią a jak się drze to ciągle przystawiac. Ja wiem że niby każda butelka to mniej mleka w piersiach ale nie chcę żeby mi mały wisiał na piersi 24h . Uważam że też jestem człowiekiem i muszę mieć czas choćby napić się głupiej kawy albo wziasc gorąca kąpiel bez obawy że zaraz dziecko będzie płakać [emoji14] Ale cały czas dostaje rady od tych "idealnych " matek

Daj spokoj, nawet nie bierz tych glupot do glowy. Tez uwazam ze poza tym ze jestem mama, jestem tez kobieta, zona i musze miec czas tez dla siebie a nie tylko dzieci, dom, maz i sprzatanie i gotowanie.
Ja z pelna swiadomoscia podaje butle mm i wiem, ze to mniej mojego mleka, ale ja po pierwszej ciazy mam traume z karmieniem, mi to nie przynosi radosci, wrecz odwrotnie i ja wiem, ze moja przygoda z karmieniem zaraz dobiegnie konca. I wlasnie mam taki zal do losu, ze moje ciaze tak szybko sie konczyly, bo moze zebym donosila to historia mojego karmienia bylaby zupelnie inna, kto wie...

Do góry