reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Witam po długiej przerwie :-)

Martula, Iniiia
Witam na wątku i gratuluję ciąży :-)
Jeśli chodzi o serduszko to ja zobaczyłam je w 28dpt 5 dniowych zarodków a to był dokładnie 6t5d ciąży także Iniiia masz jeszcze czas , a na pierwszym USG byłam w 5t2d ciąży i był tylko pęcherzyk..........Cieszcie się z braku objawów, bo ja miałam wszystkie najgorsze i miałam już dość :wściekła/y:

reklama
Martula - witaj na forum i w gronie szczęśliwych invitrówek :))))
czarnykot - gratuluję synka :) przeczucie Cię nie myliło , ja tez czułam , że bedzie dziewczynka no i jest dziewczynka ....no chyba , ze należę do tego ułamka procenta kobiet u których lekarze się mylą hahahah

Dziękuję Wam za odpowiedzi :), poszłam tak szybko na USG, bo bolał mnie brzuch kilka dni i dostałam leciutkich plamień, ale to była taka ilość, że pewnie ktoś inny by tego albo nie zauważył, albo zbagatelizował, a ja spanikowałam... Od dziś pracuję w domu i już brzuch prawie nie bolał i plamienia nie wracają- mam nadzieję, że tak zostanie.

martula82 nom podobnie mamy, ja mam zaplanowane usg na następny czwartek- oby było dobrze. Ja też nie mam jakiś szczególnych objawów, ssyski trochę bolą owszem, ale zaczęły już przy stymulacji, potem nawet troszkę mniej bolały i tak trochę bolą do teraz, co do mdłości i wrażliwości na zapachy to jakby od wczoraj troszkę chwilami mi jest tak dziwnie, ale sama nie wiem czy sobie tego nie wmawiam... ogólnie gdyby nie betahcg i brak okresu to bym się nie domyśliła, że jestem w ciąży... Trzymam kciuki :*

czarny kot - gratuluje synka! Mi się wydaje, ze u mnie tez będzie chłopak :)
iniia - ja mialam plamienia i raz krwawienie i wszystko jest dobrze...wiec sie nie przejmuj. Oczywiscie tez spanikowalam i polecialam zrobic usg :) . W mojej klinice mi powiedzieli, ze niektore kobiety tak maja do konca ciazy i to nie jest zagrozenie dla rozwoju fasolki.
Martula - witam na forum, ciesz sie, ze nie masz objawów. Ja mam mdłości, wrażliwy nos oraz ból brzucha prawie codziennie... i już trochę mnie to męczy.
Pozdrawiam Was babeczki.

eweli1982 a Ty wiesz już jaka płeć Waszych dzieciaczków ?.

nie kochana, ja dalej żyję w błogiej nieświadomości:-). W 16 tyg lekarz po długich oględzinach stwierdził że chyba 2 dziewczynki, ale ja mu nie wierzę bo dalej czuję że tam parka siedzi;-). 18 lipca idę na połówkowe, wiec mam nadzieję że dzieciaczki się ładnie odwrócą i pokarzą kim są, chociaż u nas jest to na ostatnim miejscu w hierarchii ważności, jak pewnie u wszystkich mamusiek czekających na swoje maleństwa:-D

Pozdrawiam was kochane gorąco!!!

Hej babeńki....:)
A u mnie samopoczucie do bani....ciągle mam zgagę i jakiś taki dyskomfort na żołądku jakby niestrawność, mdli mnie, zapachy mnie doprowadzają do szału.....a do tego wczoraj miałam jazdę ze starszą córą...Młoda jest na obozie konnym na drugim końcu Polski i wczoraj do mnie dzwonią że jest w szpitalu z objawami zapalenia opon mózgowych...A moja córa cierpi na bardzo charakterystyczne isilne objawy migreny....strasznie boli ją wtedy głowa, wymiotuje i czasami potrafi stracić przytomność...zapisałam wszystko w karcie i co wtedy należy zrobić, dałam leki.....a Ci ją wywieźli do szpitala, musiałam zasuwać 300 km ,meża ściągać z pracy tylko po to żeby w szpitalu usłyszeć że miałam rację a mała kilka godzin siedziała tam bez sensu zamiast pozwolić jej się położyć i dać spokój....no szlag mnie trafił!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I przez to wszystko dzisiaj ja z bólem głowy:(:(:(

szarlotka - ale miałaś stresa , o rany , jak nie obojetni wychowawcy na takich obozach to znowu przewrazliwieni i nie słuchają ani rodziców ani dzieci . Tylko stracha Ci napędzili .Dobrze , że wszystko skończyło się tylko pomyłką opiekunów . Teraz odpoczywaj i pomyśl o drugim maluszku - w brzuszku , które jeszcze aż tak nie daje Ci się we znaki hahaha :) .

Witam nowe dziewczynki na forum i trzymam za Was za wasze szczęście kciuki:-)
Szarlotka to ci wspóczuje,musiałaś się niepotrzebnie fatygować i w dodatku w ciąży:-(

Ja jestem juz po usg,oczywiście miałam dużego stresa,ale w gabinecie uspokoiłam się,chyba to wpływ mojego gina,który jest bardzo spokojny i opanowany.Dzidzia ma się dobrze,widziałam główkę,nóżki i rączkę,drugiej nie widac,bo maluch spał sobie smacznym snem:-)Lekarz powiedział,ze wszystko ok.Do końca tygodnia mam brac luteinę,potem juz koniec.
Trzymam za Was kciuki i gorąco pozdrawiam

Kasia
super, że z dzidzią wszystko ok :-)

Szarlotka
o rany !!! współczuję Twojej córce, bo wiem co to znaczy mieć migrenę , sama walczę z nią od ładnych paru lat, ból głowy nie do wytrzymania, wymioty, zasłabnięcia itp, na szczęście po 4 miesiącu ciąży migreny mi minęły i mam nadzieję że już nigdy nie wrócą, niektórzy mówią że ciąża leczy migrenę

Dodora
na jaki wózek się w końcu zdecydowaliście ? bo mi dzisiaj właśnie przyszedł mutsy transporter z fotelikiem maxi cosi cabrio i jestem zadowolona, jest bardzo ładny, lekki i śliczny kolor, wzięłam Sand i w rzeczywistości jest to taki złoty kolor ;-)
A jak się w ogóle czujesz ??? Bo ja jak byłam na USG w 33tc to babka powiedziała że moje łożysko najprawdopodobniej wytrzyma góra miesiąc :dry: a córcia ważyła wtedy 2kg

reklama
szarlotka80 to mialas stresika biedulko:-(

A ja w niedziele do Polski.Wiem juz co nosze pod serduszkiem,wiec jak rzuce sie w zakupowe szalenstwo,to maz mnie nawet sila nie wyciagnie ze skelpow:-D Na dzien dzisiejszy,mam tylko troszke ciuszkow i to w neutralnych kolorach,a tak pozatym to nic.Wiec czekaja mnie mega zakupy,zaczynajac od spioszkow a konczac na butelkach,smoczkach no i wozku ;-)

Pozdrawiam Was wszystkie i jakby co melduje,ze byc moze nie bede sie odzywac jakies 3 tyg.Bede miala dostep do internetu,ale jak wakacje to wakacje :tak:Siade czasami na kawke z rana i poczytam co u Was slychac,a potem w miasto :-p

Do góry