reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Misia sama sobie powtarzam, że już moje dzieci można uratować. Zwłaszcza, że lekarz na ostatniej wizycie powiedział, że dziewczyny są duże. Jednak się boję. Na razie robimy przemeblowanie w domu.

Marcysiowa
- ja też się bałam, szczególnie po dwóch tragediach na forum bliźniaczym w listopadzie. Dlatego zakupy robiłam dopiero teraz. Tzn ciuszki pozbierały po znajomych obie babcie, więc generalnie to nam odpadło. A 2 tyg temu emek wojował po sklepach, a ja telefonicznie mu pomagałam. Tak naprawdę kupiliśmy tylko niezbędne rzeczy na początek - trochę dostaniemy w prezentach, a resztę się kupi jak maluchki będą po tej stronie brzuszka:tak: Na spokojnie przygotuj sobie listę co chciałabyś kupić i gdzie (np kolorowe pieluszki tetrowe i flanelowe są dużo tańsze na allegro), łóżeczka z resztą też:-), a potem realizuj. I nie przejmuj się, że inne już kupują, bo jeśli masz patrzeć z lękiem na rzeczy przez kilka tygodni - to bez sensu.

reklama
Mikimo - bardzo mi przykro. Mnie się to samo przydarzyło w pierwszej ciąży, bo moja córeczka też miała mieć brat/siostrę bliźniaka.

Mikimo smutna wiadomość, ale najważniejsze, że został maluszek, który jest silny i zdrowy. Spokojnej ciąży.

Domat dziękuję, wszystko w porządku, następną wizytę mam za 4 tygodnie i nie wiem jak do niej dotrwam. Najchętniej to chodziłabym co tydzień na usg :-)

Kiwisia - nsi przyjaciele ubóstwiają ten cykl o katastrofach :-) Koleżanki samolot gubił kiedyś paliwo nad Pragą, bo mieli awarię. Opowiadała, że nikt nie panikował i była absolutna cisza na pokładzie. Tylko jej mąż wysiadł z samolotu siwy...
Ja w pierwszej ciązy oglądałam patologiczne porody :-) Wiedziałam wszystko o kleszczach i próżnociągach. Przydało się, bo poród kleszczowy przyjęłam ze spokojem. Ja lubię być przygotowana na najgorsze :-)

Domat i Mikimo - witajcie n form :) Super że jesteście :)
Marcysiowa - skoro masz się stresować - to przełóż zakupy jeszcze na jakiś czas. Po co masz się martwić...Stres nie jest wskazany w ciąży :)

Witam nowe ciezaroweczki na naszym forum.

Co do obaw przed wczesniejszym porodem, to aby nie bylo tak ze w 40 tygodniu bedziemy sie juz modlic o pierwsze skurcze. Moja siostra miala ciaze zagrozona, od 4 tygodnia lezala w lozku, caly czas krwawila a potem urodzila po terminie zdrowego chlopaka.
A rok 2013 faktycznie zapowiada sie dzieciowo, patrzac na suwaczki to chyba pierwsza w kolejce Lilonka.
Co do wyprawki to ja wczoraj przytargalam od kolezanki juz bujaczek, mate edukacyjna, przewijak i 2 ogromne torby sukienek, ciuszkow itp. Jesli bedzie chlopak to czeka mnie cala wymiana garderoby. Najwiekszy dylemat mam z wozkiem i nie wiem na jaki sie zdecydowac. Poszukalam cos takiego na amazonie, ale nie wiem czy jest wygodny, praktyczny itp. Przekonuje mnie to ze w komplecie mam juz wszystko, ale nie wiem jak wyglada w rzeczywistosci.
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00819IPGI/ref=noref?ie=UTF8&psc=1&s=baby

Dziewczyny, jak Wy to robicie , ze tak malo tyjecie. Ja sie wczoraj zalamalam- 12 kg na plusie. I nie objadam sie, jem normalnie jak do tej pory. Jedynie na sniadanie do pracy dolozylam sobie 1jogurt i 1 owoc wiecej, bo odczuwalam glod. Nie objadam sie slodyczami, jem pełnoziarniste pieczywo, jesli jakies przekaski pomiedzy posilkami to owoc lub cos mlecznego a waga leci jak szalona. Nie wiem ile mi przybedzie przez kolejne 20 tygodni :angry:

Trzcinka wydaje mi się,że taki właśnie wózek mają moi znajomi, są z niego bardzo zadowoleni, już trójka dzieci z niego skorzystała ... a wagą to aż tak się nie przejmuj, widocznie tak ma być, potem zrzucisz zbędne kilogramy

Dzięki Dziewczyny za ciepłe przyjęcie!

domat nic nie przegapiłaś. Dopiero wczoraj ze szpitala wyszłam i dziś pierwszy dzień piszę ;-)

Misia
dzięki...Lekarz tłumaczył mi, że to bardzo częste i ileśtam procent ciąż bliźniaczych kończy jako jeden zdrowy maluch, ale i tak ciężka wiadomość, bo bardzo cieszyłam się na duet

Zazdroszczę Wam Dziewczyny tego szału zakupowego!!! Ja obiecałam sobie, że od 12 tygodnia zaczynam buszować po sklepach, ale z zakupami pewnie poczekam na 20tydzień i wzwyż :tak:

reklama
trzcinka79 kg w ciąży to bardzo indywidualna sprawa... ja jadłam od początku dość dużo, nawet mdłości mi nie bardzo w tym przeszkadzały... teraz trochę mniej bo mi już nie wchodzi.... ale jadłam nawet rarytasy typu ptasie mleczko ( nie rzadko pół paczki na raz) czy pączki albo inne słodycze i tylko 4,5 kg na plusie... pytałam się mojej mamy i ona w 1 ciąży przytyła 10 kg a w drugiej 9kg... więc chyba mam to po niej;-)

Do góry