reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Witam wszystkie przyszłe mamusie!!
Trochę się bałam dołączyć do tego forum pomimo wcześniejszego zaproszenia le dziś zdecydowałam się przyłączyć i oczekiwać na mojego żuczka razem z Wami :) Wczoraj mojej mamie śniło się, że będzie chłopiec ale ja jestem jednak za dziewczynką :tak: Co prawda jak my wszystkie tutaj będę przeszczęśliwa z obojga płci ale jednak serce mi podpowiada, że może to być córeczka :-):-)

reklama
Domat - WITAJ!!!
Marcysiowa - mnie kupowanie zdecydowanie ułatwia wytrwanie w domu przez te kolejne miesiące. Uznaliśmy, że jeśli przydarzy się nam tragedia, to zbierzemy wszystko, co nakupowaliśmy i zawieziemy do domu małego dziecka. Mam jednak nadzieję, że wytrwamy, musimy wytrzymać jeszcze miesiąc, a Ty przecież już w zasadzie jesteś w tym bezpiecznym momencie, od kiedy dzieci można już uratować.

Misia sama sobie powtarzam, że już moje dzieci można uratować. Zwłaszcza, że lekarz na ostatniej wizycie powiedział, że dziewczyny są duże. Jednak się boję. Na razie robimy przemeblowanie w domu.

Hello,
Wczoraj nie zaglądałam na forum bo miałam najazd rodzinny, patrzę a tu temamt rosnącego brzucha, októrym właśnie wczoraj rozmawiałam z M. Ja mam taki smieszny brzusio - wygladam jakbym połknęła piłkę, po bokach wygląda prawie płasko i nagle bang - kula na środku :-) Wczoraj wspominałam jak to było od 8 mca -wtedy strasznie szybko mi brzusio rosnął i zaczął "przeszkadzac". Adidasy poszły w odstawkę bo nie byłam w stanie ich sama zawiązac, golenie nóg to był obowiązek męża, a bikini goliłam sama do lusterka. Moja przyjaciółka w tym samym czasie była dwa tygodnie naprzód w ciąży ale brzuch to miała duuuużo większy, przytyła 20 kg a jej "mały" ważył 4,5 kg - ledwo żyła, jeszcze był to okres mega upalów od maja do początku lipca było po 30 stopni. Marzyła żeby już urodzic, ale synusie ponoc lubią sobie posiedziec dłużej u mamusi i tak mały urodził się dopiero w 42 tc po wywoływaniu oksytocyną:szok:

A ja mam fazę na oglądanie Katastorf w przestworzach (katastrofy lotnicze), lepszego tematu nie mogłam sobie wybrac - moj mężuś leci w piątek do Paryża a ja tu się nakręcam. Mimo mrocznej strony jest to wciągające - czasami nie mogę aż uwierzyc w przyczyny. Wczoraj oglądąlam odcinek o rosyjskich liniach lotniczych, gdzie tata pilot dał swoim nastoletnim dzieciom popilotowac pełny samolot pasażerski. Niestety ten eksperyment kosztował wszystkich życie:szok: Oczywiście r próbowali wszystko zatuszowac ale mieli pecha bo samolot był francuskiej produkcji i czarne skrzynki mógł odczytac tylko producent i nie dało się ukryc powodu katastrofy. Tak jakoś przypomniało mi to "obiektywne" śledztwo w sprawie Smoleńska. Rosyjscy spece wypowiadali się, że nie winią pilota bo katastrofa to splot różnych wydarzeń a tu zawinił konstruktor bo autopilot wyłączył się bez sygnału dźwiękowego...
Przepraszam, że o tym piszę ale mocno mnie poruszyła namiętnośc do tworzenia subiektywnej prawdy. Nie moge wyjśc z "podziwu".

Cześć Dziewczyny!
Dziś i ja oficjalnie dołączę :tak: Chyba już czas najwyższy!
Niestety w zeszłym tygodniu straciliśmy jednego Malucha, ale na szczęście drugi trzyma się twardo. Ma już 2 cm i serducho walace 165 na minutę.
Nadal nie ogarniam mdłości i mam nadzieje, że to nie potrwa długo bo zdarzyły mi się juz chyba w każdym możliwym miejscu publicznym (włacznie z piekarnią ... mniam)...

Widzę, że robicie już zakupy dla dzieciaczków.. Ja też o niczym innym nie marzę ale uważam, że u mnie to jeszcze stanowczo za szybko. Zacznę chyba dopiero kupować około 6 m-ca. Nie powiem bo łóżeczko już mam wybrane
GRACO LAUREN DREWNIANE LOZECZKO 4W1 BIALE Akita4you
Mam białą sypialnię i zawsze chciałam białe łóżeczko dla dzidziusia :)

reklama
mikimo - nie wiem jak przeoczyłam na forum stratę jednego z Twoich dzieciaczków. Staram się nadrabiać wpisy.. Przykro mi ale całe szczęście drugi jest silny i z Tobą zostanie już na zawsze!!

madzialenak - dołączyłam w końcu ale powiem Ci, że cały czas nie mogę do końca uwierzyć, że to wszystko sie dzieje.. Nawet nie mówimy jeszcze nikomu, ze jestem w ciąży. Wie tylko najbliższa rodzina bo boimy się kolejnego zawodu.. W piątek kolejne usg, może po nim będę bardziej chętna do chwalenia :-) A Ty jak się czujesz??

Do góry