reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Żartujesz?
Koniecznie musisz wyprać w proszku dla dzieci i wyprasować!
Noworodek jest taki wrażliwy a wiadomo jak wygląda proces produkcji ubranek
W życiu nie założyła bym niemowleciu nie wypranego ubranka
Niektórzy nawet wózki nowe piorą a my o ubranku który ma styk ze skórą rozmawiamy.
No patrz tyle dzieci żyje i mają się zdrowo i nic im się nie działo mimo że ubrania nie były prane...

Też ten zamawiam. Reszta jest taka pstrokata. Dziś również pierwsze ciuszki ze smyka odbieram. Siostra zamówiła komplecik: czapeczka, spodnie i body. Chciałam żeby brała udział w zakupach. Nie jestem przekonana jak to będzie po narodzinach. Córka przez 8 lat była rozpieszczoną jedynaczką.

Moj przez 6 lat , dopiero od niedawna lubi niemowlaki, mowi ze chce mieć braciszka , ale chyba nie rozumie , ze nie bedzie mogł sie z nim bawić klockami czy samochodami przez długi czas.
Jak powiedzialas córeczce , ze bedzie siostra ?
My planujemy powiedzieć za jakis miesiac i pozbiej wybrać sie razem na usg 3/4D.
Póki co nic nie wie, ale skubaniec podsłuchuje rozmowy , a niby wgapiony w bajkę czy w cos innego. Ostatnio mnie zapytał : Mamo, Ty w ciazy jestes? Ja oczy zrobiłam i pytam dlaczego tak mowi, a On na to : Bo jestes taka glubiutka jakbys była ...
A pare tyg wcześniej, jak sie borykałam z niska beta wciąż, mowie do mamy przez tel, ze jakies tam leki musze kupić, a On głowę podnosi znad lekcji i mowi: kup te leki , wez je, moze Ci ta beta ulośnie w koncu...
Naprawdę staramy sie nie rozmawiać o tym przy nim , zeby mu zamętu w główce nie robić, a tu taki cwaniak, niby nie słucha, obijetny na wszystko, a w jego główce takie teorie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Martini, przeczytaj i sama potem zdecyduj czy upierzesz czy bedziesz sluchac tamtych dziewczyn.
Link do: Pierzesz nowe ubrania przed założeniem? "Aż roi się od bakterii kałowych, wirusów, bakterii czy grzybów"

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzięki za rady róbcie jak chcecie a ja zostaję przy swoim zdaniu. Zapytalas kiedy pierzemy itd ja wypowiedzialam swoje zdanie ale nie potrzebowałam w tym temacie opinii innych. Po drugie co do Twojego pytania to chyba prasowanie i pranie tez każdy robi w czasie kiedy mu się chce i kiedy ma czas...sprawa indywidualna.

Dzięki za rady róbcie jak chcecie a ja zostaję przy swoim zdaniu. Zapytalas kiedy pierzemy itd ja wypowiedzialam swoje zdanie ale nie potrzebowałam w tym temacie opinii innych. Po drugie co do Twojego pytania to chyba prasowanie i pranie tez każdy robi w czasie kiedy mu się chce i kiedy ma czas...sprawa indywidualna.
Martini widze ze jestes bojowo nastawiona do niektorych osob.

Zapytalam dziewczyn kiedy piora i prasuja ubranka bo chce sie chce ich doradzic, nie wiem co Ci w tym przeszkadza?

Strasznie ziejesz jadem i chyba chcesz sie tu na sile z niektorymi osobami poklocic.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

No patrz tyle dzieci żyje i mają się zdrowo i nic im się nie działo mimo że ubrania nie były prane...
Nie rozumiem dlaczego w taki sposób odpowiadasz?
Jeżeli o mnie chodzi to możesz nie prać ubranek, twoje dziecko, twoja decyzja.
Może będziesz miała szczęście i Twoje dziecko nie dostanie wysypki po brudnych ciuchach,nie uczuli się, nie zarazi się jakimś dziadostwem i nie będziesz musiała pluć sobie w twarz że to twoja wina

reklama
Może następnym razem zaznacz że mamy twojego postu nie komentować,że nie potrzebujesz naszej opini, będzie wtedy prościej uniknąć takich niefajnych sytuacji

Do góry