K
kinia83111
Gość
Nie. Brutto to na pewno ze wszystkimi składkami. A netto to już tyle ile masz do ręki. Na bankA nie jest tak ze brutto jest na rękę po odliczeniu podatku itd?
bo teraz ja juz głupieje
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie. Brutto to na pewno ze wszystkimi składkami. A netto to już tyle ile masz do ręki. Na bankA nie jest tak ze brutto jest na rękę po odliczeniu podatku itd?
bo teraz ja juz głupieje
Nie, netto jest na rękę :-)A nie jest tak ze brutto jest na rękę po odliczeniu podatku itd?
bo teraz ja juz głupieje
Ja wyczytałam ze dochód trzeba wpisać z pitu. Pytanie za który rok ? bo była informacja ze jeśli w 2016 chcesz becikowe to dochód z 2014. Nie było informacji czy nowego członka rodziny tez sie liczy ? ale mam wniosek już wydrukowany i tam jest info żeby wpisać wszystkich w rodzinie wiec chyba tez. Trzeba by sie kogoś mądrego zapytać bo wiele jest niejasności jak dla mnie. Mamy na to 12 miesięcy od narodzin wiec maluch już jest tak ? ale z drugiej strony jak by brać dochód z poprzedniego roku to tylko ja i M.A noworodka tez sie wtedy wlicza do tego? Czy tylko licza mnie i meza przy becikowym?
Premie tez chyba wliczaja?
Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Ternin z om 13 listopada a z usg 10 ☺ co do szczegolow porodu to jeszcze jest wiele zamieszania wczoraj tu dokladnie opisywalam wszystko. 25.10 mam wizyte i zamierzam wtedy ostatecznie zamknac temat odnosnie jaki porid i gdzie bo ta koncowka ciazy u mnie cos ma wiele zawirowan z tym zwiazanych ☺Martini a my idziemy łeb w łeb. Denerwujesz sie już ? ja mam masakrę. Rozniosę chyba zaraz coś. Na kiedy masz termin ? Znasz już szczegóły porodu ?
A słyszałaś o zasiłku macierzyńskim ? Ponoć jak nie pracujesz to przysługuje Ci 1000 zł na rok. Dowiedz sie.Ja się ostatnio dowiedziałam ze możemy się ubiegać tez o 500 + na pierwsze dziecko. Bo mąż ma teraz 2100 brutto a ja nie pracuje. A nie może przekraczac 800 zł na osobę. Na 4 nie będzie. No i becikowe i kosiniakowe czy coś takiego to becikwe przez rok bo.jestem niepracujaca.
No to już tuż tuż. Ja mam z on na 3.11. Ale że cc to równy tydzień przed terminem gin chce zakończyć. Wierze ze już masz nerwy. Tym bardziej ze nie wiesz jeszcze co i jak. Ale mam nadzieje ze 25 dowiesz sie wszystkiego i będziesz już tylko odliczać. Im bliżej tym więcej myśli w głowie.Ternin z om 13 listopada a z usg 10 ☺ co do szczegolow porodu to jeszcze jest wiele zamieszania wczoraj tu dokladnie opisywalam wszystko. 25.10 mam wizyte i zamierzam wtedy ostatecznie zamknac temat odnosnie jaki porid i gdzie bo ta koncowka ciazy u mnie cos ma wiele zawirowan z tym zwiazanych ☺
Tak.to.właśnie to kosiniakowe xzy coś takiego. Przy blizniakach to.67 tygodni. Or y jednym 53 chybaA słyszałaś o zasiłku macierzyńskim ? Ponoć jak nie pracujesz to przysługuje Ci 1000 zł na rok. Dowiedz sie.