reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
A noworodka tez sie wtedy wlicza do tego? Czy tylko licza mnie i meza przy becikowym?
Premie tez chyba wliczaja?

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja wyczytałam ze dochód trzeba wpisać z pitu. Pytanie za który rok ? bo była informacja ze jeśli w 2016 chcesz becikowe to dochód z 2014. Nie było informacji czy nowego członka rodziny tez sie liczy ? ale mam wniosek już wydrukowany i tam jest info żeby wpisać wszystkich w rodzinie wiec chyba tez. Trzeba by sie kogoś mądrego zapytać bo wiele jest niejasności jak dla mnie. Mamy na to 12 miesięcy od narodzin wiec maluch już jest tak ? ale z drugiej strony jak by brać dochód z poprzedniego roku to tylko ja i M.

Martini a my idziemy łeb w łeb. Denerwujesz sie już ? ja mam masakrę. Rozniosę chyba zaraz coś. Na kiedy masz termin ? Znasz już szczegóły porodu ?
Ternin z om 13 listopada a z usg 10 ☺ co do szczegolow porodu to jeszcze jest wiele zamieszania wczoraj tu dokladnie opisywalam wszystko. 25.10 mam wizyte i zamierzam wtedy ostatecznie zamknac temat odnosnie jaki porid i gdzie bo ta koncowka ciazy u mnie cos ma wiele zawirowan z tym zwiazanych ☺

Ja się ostatnio dowiedziałam ze możemy się ubiegać tez o 500 + na pierwsze dziecko. Bo mąż ma teraz 2100 brutto a ja nie pracuje. A nie może przekraczac 800 zł na osobę. Na 4 nie będzie. No i becikowe i kosiniakowe czy coś takiego to becikwe przez rok bo.jestem niepracujaca.

Moja mała wczoraj dala mi bardzo popalić, bardzo wierzgała nogami i rękami, aż bolało, ale dzisiaj juz wiem czemu... Czuję ze sie przekrecila i juz nie jest poziomo tylko pionowo, dzisiaj pierwszy raz od tygodni nie zrobil mi się twardy brzuch i nie jest maksymalnie napięty:) co prawda teraz niezle daje czadu pod żebrami i na dole, ale jest duza roznica w samopoczuciu :)
A z innej beczki wkurzyłam się, dzwoniłam do spółdzielni mam zgodę od nadzorcy na wyburzenie ściany ALE musze jeszcze uzyskać zgodę od architekta z urzędu miasta, a warunkiem jest jeszcze wymiana kuchenki gazowej na elektryczną, no krew mnie zaleje chyba :(

Ja się ostatnio dowiedziałam ze możemy się ubiegać tez o 500 + na pierwsze dziecko. Bo mąż ma teraz 2100 brutto a ja nie pracuje. A nie może przekraczac 800 zł na osobę. Na 4 nie będzie. No i becikowe i kosiniakowe czy coś takiego to becikwe przez rok bo.jestem niepracujaca.
A słyszałaś o zasiłku macierzyńskim ? Ponoć jak nie pracujesz to przysługuje Ci 1000 zł na rok. Dowiedz sie.

Ternin z om 13 listopada a z usg 10 ☺ co do szczegolow porodu to jeszcze jest wiele zamieszania wczoraj tu dokladnie opisywalam wszystko. 25.10 mam wizyte i zamierzam wtedy ostatecznie zamknac temat odnosnie jaki porid i gdzie bo ta koncowka ciazy u mnie cos ma wiele zawirowan z tym zwiazanych ☺
No to już tuż tuż. Ja mam z on na 3.11. Ale że cc to równy tydzień przed terminem gin chce zakończyć. Wierze ze już masz nerwy. Tym bardziej ze nie wiesz jeszcze co i jak. Ale mam nadzieje ze 25 dowiesz sie wszystkiego i będziesz już tylko odliczać. Im bliżej tym więcej myśli w głowie.

reklama
Do góry